Expressen > Nyheter

Wednesday, 03 June, 16:03

Expressen - 29 okt 11 kl. 07:53

Jakten på vargen Kynna ska störasNu är det vargkrig. I dag kommer naturvänner att störa jakten på Kynna så gott de kan. - Vi ska inte bråka, men vi kommer inte att vara snälla. Man kan ju sätta bilradion på hög volym till exempel, säger Karl-Olof Lassen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kynna, Karl-Olof Lassen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jakten, vargen, Kynnaska , störas
YLE - 25 feb 16 kl. 04:12

Den som rädder för vargen är...

Den andra delen av experimentet med jakt på varg i Finland i stamvårdande syfte har avslutats. Det meddelar Viltcentralen. 43 vargar fälldes under försöket, med hjälp av vilket man vill utvärdera jaktens effekter på stammen.

SmålandsPosten - 24 aug 13 kl. 00:30

Vargen förblir ett politiskt djur

Rovdjursföreningen har rätt i sin uppfattning att en varg som angriper tamdjur inte med automatik ska ses som en "problemvarg". Hembygdsböckerna från 1800-talet vittnar om att det är ett normalt beteende. Bestämmelser om bekämpning av rovdjur finns i så gott som samtliga landskapslagar.

Barometern - 24 aug 13 kl. 10:00

Vargen är ett politiskt djur

Rovdjursföreningen har rätt i sin uppfattning att en varg som angriper tamdjur inte med automatik ska ses som en ?problemvarg?. Hembygdsböckerna från 1800-talet vittnar om att det är ett normalt beteende.

Barometern - 24 aug 13 kl. 10:00

Vargen är ett politiskt djur

Rovdjursförening­­en har rätt i sin uppfattning att en varg som angriper tamdjur inte med automatik ska ses som en ?problemvarg?. Hembygdsböckerna från 1800-talet vittnar om att det är ett ­normalt beteende.

YA - 11 sep 13 kl. 04:00

Vargen är inget sagodjur

Foto: Tom Wall
Vargstammen ska bevaras. Det utesluter inte att skyddsjakt är nödvändig.
På tryggt avstånd från vargen har det varit lätt att få skånska barn att somna även efter högläsning av Rödluvan eller en av de gamla Bamseserierna.

YLE - 25 apr 14 kl. 07:14

Invånarna i Sydvästra Finland vill utrota vargen

Invånarna i Sydvästra Finland avskyr vargen och vill utrota regionens vargstam visar en nätenkät gjord av Finlands viltcentral. Åsikterna i Sydvästra Finland är mycket hårdare än i andra regioner. – Åsikterna i Sydvästra Finland skiljer sig från de övriga regionerna då invånarna här vill utrota vargen helt och anser att vargen inte hör hemma i den här regionen, säger projektchef Mikael Luoma vid Finlands viltcentral.

Barometern - 31 maj 14 kl. 08:27

Vad händer när det blir fritt för vargen?

Viltförvaltningsdelegationens ledamöter i Kalmar län fastställde vid sammanträde den 23 maj en mininivå för varg, som innebär att man är beredd att dela en föryngring med angränsande län, motsvarande cirka tio vargar.
Under hösten kommer troligen Viltförvaltnings­delegationen att fastställa en högre så kallad förvaltningsnivå.
Detta gör de valda i delegationen utan att göra undersökning om vad detta kan få för följder för boende och verksamhetsutövare i våra län.

Dalarnas tidningar - 11 feb 17 kl. 10:24

Nu spåras den sista vargen i Orsenreviret - sista chansen för jägarna i årets licensjakt

Nysnö har fallit i veckan.
Därmed har jägarna och spårarna en chans att hitta den sjätte och sista vargen i Orsenreviret.
Men tiden börjar bli knapp - bara ett fåtal dagar återstår av årets licensjakt..

DalaDemokraten - 11 feb 17 kl. 10:24

Nu spåras den sista vargen i Orsenreviret - sista chansen för jägarna i årets licensjakt

Nysnö har fallit i veckan.
Därmed har jägarna och spårarna en chans att hitta den sjätte och sista vargen i Orsenreviret.
Men tiden börjar bli knapp - bara ett fåtal dagar återstår av årets licensjakt..

YLE - 17 okt 18 kl. 19:48

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

Kristianstadsbladet - 03 jul 12 kl. 08:56

Jakten på rätt drivkrafter

De första tramptagen på den röda cykeln går lite vingligt. ?Där är ingen fotbroms?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Ytterligare 74 har dött i coronakrisen

Ytterligare 74 personer har dött i sviterna av coronaviruset, det uppger Folkhälsomyndigheten. Samtidigt försvarar Anders Tegnell strategin efter intervjun med Sveriges radio som väckt uppseende i världspressen.– Ibland känner jag mig personligen som en slagpåse, men jag är okej med det, säger Tegnell..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Pressträff om coronaläget i Skåne

Klockan 15.00 håller landshövding Anneli Hulthén och regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M) en pressträff med anledning av coronaviruset och sommaren. Medverkar gör även Sofie Carlsson, regionchef för Arbetsförmedlingen.

Expressen - 1 timme sedan

Nyårsfesten spårade ur – ”utdraget” mord

Vännernas nyårsfest förvandlades till en blodig mardröm:En av kvinnorna mördade en annan genom att ”hugga, sticka och skära henne med kniv till dess att livet flytt”, enligt polisutredningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Så många har dött i coronaviruset i Sverige

Klockan 14.00 redovisar Folkhälsomyndigheten de senaste dödstalen av coronaviruset.Fram till tisdagen hade 4 468 personer avlidit i Sverige..

Expressen - 2 timmar sedan

Knivskuren man avliden – tre misstänkta för mord

Den man som i går knivskars i Borås har avlidit, uppger polisen på sin hemsida.Mannen avled på sjukhus under gårdagen och brottsrubriceringen ändras därför till mord.Anhöriga är underrättade.

Expressen - 2 timmar sedan

Anna Ekström begär ny granskning av resultaten

Regeringen begär nu att Sveriges PISA-resultat granskas på nytt av OECD.Detta med anledning av Expressens avslöjande om att stora mängder utrikes födda elever felaktigt plockats bort ur PISA-urvalet i strid med det officiella regelverket.– Jag har aldrig tidigare bett OECD att göra en sån här granskning, men de har redan bekräftat för mig att de kommer att göra en granskning av Sveriges PISA-resultat, säger utbildningsminister Anna Ekström..

Expressen - 3 timmar sedan

Avled efter hjärtkirurgi – lex Maria-anmäler

Fyra patienter avled efter att ha fått svåra komplikationer i samband med hjärtkirurgi på Skånes universitetssjukhus och ytterligare tre patienter fick svåra komplikationer men återhämtade sig. Nu gör sjukhuset en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo)..

Expressen - 3 timmar sedan

Allvarlig singel olycka på E20

En olycka har inträffat på E20 i Kumla.En person ska vara allvarligt skadad, rapporterar P4 Örebro..

Expressen - 3 timmar sedan

Rysslands missilattack – bröt mot vapenvilan

BEIRUT. Ryssland trappar upp kriget mot syriska väpnade grupper. I morse utfördes minst fyra flygräder mot samhällen utanför staden Hamah..

Expressen - 3 timmar sedan

12 bilder som visar protesterna för George Floyd världen över

Protesterna sprider sig över världen.Bilder visar våldsamheter och förstörelse – men också fredliga motreaktioner och hur poliser och demonstranter går samman.På en bild ses en demonstrant och en polis ta i hand mitt under protesterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.