Opinionen.se > Opinion

Thursday, 28 May, 05:54

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Minst 40 dödades i Syrien
De syriska myndigheterna fortsätter attackerna mot oppositionella. På fredagen dödades minst 40 människor när säkerhetsstyrkor öppnade eld mot demonstrationer på olika håll i landet. Många ska även ha skadats och ett hundratal oppositionella arresterades, rapporterar Reuters. Arabförbundet protesterade på fredagen mot attackerna mot civila. Över 3.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Syrien, Reuters, Assad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minst 40 dödadesi , Syrien
Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 15:54

Syrien ber om ursäkt för attack

Syrien ber nu om om ursäkt för granatattacken mot en turkisk stad i går. Attacken, som dödades minst fem civila varav flera barn, har lett till turkiska vedergällningar och kraftigt ökad oror mellan grannländerna.
Syrien har via FN bett om ursäkt för onsdagens incident och sagt att det inte kommer att upprepas, enligt Turkiets biträdande premiärminister Besir Atalay, rapporterar Reuters.

Kristianstadsbladet - 13 jun 12 kl. 13:11

Mamma och hennes fem barn dödades

Minst 72 människor, de flesta av dem civila, dödades runt om i Syrien i går, uppger Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet enligt AFP.
Bland de värst drabbade är den nordliga provinsen Aleppo, där 19 personer dödades, däribland en mamma och hennes fem barn, som kidnappats tidigare i veckan. I Homs dödades 18 personer.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 08:03

Nya turkiska attacker mot Syrien

Turkiet fortsatte på morgonen att anfalla mål inne i Syrien, som svar på gårdagens granatattack, som krävde fem turkiska dödsoffer.Turkiet ber nu FN:s säkerhetsråd att vidta åtgärder för att stoppa den syriska aggressionen.
Turkiska säkerhetskällor säger till Reuters att artilleribeskjutning fortsatte på morgonen mot Tal Abyad-området, cirka en mil in i Syrien vid den centrala delen av den över 50 mil långa landgränsen mellan de två länderna.

BT - 04 okt 12 kl. 10:42

Turkiet vill kunna gå in i Syrien

Turkiet fortsatte på morgonen att anfalla mål inne i Syrien, som svar på gårdagens granatattack som krävde fem turkiska dödsoffer.
Regeringen i Turkiet ber nu parlamentet om tillstånd att skicka trupper utanför landets gränser.
Angreppet från Syrien i onsdags innebär ett allvarligt hot för Turkiets säkerhet, argumenterar regeringen enligt Reuters, i ett brev som skickats till parlamentet.

Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 19:30

26 dödade i Syrien i dag


I Syriens huvudstad Damaskus dödades 15 personer av granateld i dag. Sex personer dödades av granater som sannolikt avlossats av rebeller medan nio dödades av regimens granater, uppger det oppositionsvänliga Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet enligt AFP.Många människor ska också ha skadats av granatregnet i olika delar av Damaskus där regimen och olika rebellgrupper slåss om kontrollen.

BT - 12 jul 13 kl. 19:32

26 dödade i Syrien i dag

I Syriens huvudstad Damaskus dödades 15 personer av granateld i dag. Sex personer dödades av granater som sannolikt avlossats av rebeller medan nio dödades av regimens granater, uppger det oppositionsvänliga Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet enligt AFP. Många människor ska också ha skadats av granatregnet i olika delar av Damaskus där regimen och olika rebellgrupper slåss om kontrollen.

BT - 23 jun 12 kl. 22:57

Mer än 100 dödsoffer i Syrien

Konflikten i Syrien krävde ytterligare minst 102 människoliv under lördagen. Dagen innan dödades minst 116 människor, en av dem en volontär från Röda halvmånen som sköts till döds vid en räddningsaktion i staden Deir Ezzor.
Enligt den Londonbaserade, regimkritiska organisationen Syriska Människorättsobservatoriet dödades 102 människor runtom i Syrien på lördagen.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 10:44

Flygattacker dödar minst 40 i Syrien


Över 40 personer, många av dem civila, har dödats i luftangrepp runtom i Syrien enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.I onsdags dödades 15 personer, inklusive tre från en sjukvårdsgrupp, under fem flygräder i norra delen av Aleppoprovinsen. Fyra rebeller dödades i samma område och 21 människor dödades nordvästra Idlibprovinsen, enligt observatoriet.

BT - 15 maj 14 kl. 10:44

Flygattacker dödar minst 40 i Syrien

Över 40 personer, många av dem civila, har dödats i luftangrepp runtom i Syrien enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. I onsdags dödades 15 personer, inklusive tre från en sjukvårdsgrupp, under fem flygräder i norra delen av Aleppoprovinsen. Fyra rebeller dödades i samma område och 21 människor dödades nordvästra Idlibprovinsen, enligt observatoriet.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 14:35

Syrien: Många döda i bilbomb


En bilbomb har dödat minst 17 personer vid en syrisk gränskontroll intill Turkiet, rapporterar det Syriska människorättsobservatoriet. Andra aktivister sade att dödssiffran kunde vara så hög som 30.Samtidigt har över 40 personer, många av dem civila, dödats i luftangrepp runtom i Syrien de senaste dagarna enligt observatoriet.

BT - 15 maj 14 kl. 14:35

Syrien: Många döda i bilbomb

En bilbomb har dödat minst 17 personer vid en syrisk gränskontroll intill Turkiet, rapporterar det Syriska människorättsobservatoriet. Andra aktivister sade att dödssiffran kunde vara så hög som 30. Samtidigt har över 40 personer, många av dem civila, dödats i luftangrepp runtom i Syrien de senaste dagarna enligt observatoriet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.