Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 03 June, 05:17

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Higgins ny president i Irland
Michael D Higgins kunde på sent på fredagskvällen utropa sig själv som segrare i presidentvalet på Irland.Den 70-årige poeten fick 39,6 procent av rösterna. Den närmaste konkurrenten Sean Gallagher fick 28,5 procent och erkände sig besegrad samtidigt som han förklarade att han tänker ge sitt fulla stöd till Higgins..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Irland, Higgins, Sean Gallagher

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Higginsny , presidenti , Irland
BT - 29 okt 11 kl. 00:33

Poet redo bli hela folkets president

Poeten Michael D Higgins vann presidentvalet i Irland. 70-åringen segrade över bland andra en dokusåpakändis och en före detta toppfigur inom IRA.
Med 39,6 procent av rösterna i ryggen gladde sig Higgins, som också varit kulturminister för Labour, åt det tydliga resultatet.

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:34

Irlands nye president: en poet

Foto: Peter Morrison, AP, Scanpix
Poeten Michael D Higgins vann presidentvalet i Irland.
70-åringen segrade över bland andra en dokusåpakändis och en före detta toppfigur inom IRA. Med 39,6 procent av rösterna i ryggen gladde sig Higgins, som också varit kulturminister för Labour, åt det tydliga resultatet.

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 19:51

Irland häver totalförbud mot aborter


Det är nu lagligt att göra abort på Irland i de fall där kvinnans liv är hotat.Abort blir tillåtet i de fall där det finns en överhängande risk att modern dör annars dör - av medicinska skäl eller av på grund av självmord. Lagändringen har pressats fram efter det att en 31-årig indisk kvinna avled i fjol sedan hon nekades abort.

UNT - 30 jul 13 kl. 19:51

Irland häver totalförbud mot aborter

Det är nu lagligt att göra abort på Irland i de fall där kvinnans liv hotas. President Michael D. Higgins skrev i dag under lagen.

BT - 30 jul 13 kl. 19:53

Irland häver totalförbud mot aborter

Det är nu lagligt att göra abort på Irland i de fall där kvinnans liv är hotat. Abort blir tillåtet i de fall där det finns en överhängande risk att modern dör annars dör - av medicinska skäl eller av på grund av självmord. Lagändringen har pressats fram efter det att en 31-årig indisk kvinna avled i fjol sedan hon nekades abort.

Aftonbladet - 14 jan 20 kl. 14:22

Irland går till val i februari

▸ Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att be landets president Michael D Higgins att upplösa parlamentet för att….

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 20 kl. 14:21

Irland går till val i februari

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att be landets president Michael D Higgins att upplösa parlamentet för att nationella val ska kunna hållas den 8 februari. – Jag har alltid sagt att valet bör komma när det är bäst tid för landet. Nu är det da.

UNT - 14 jan 20 kl. 14:21

Irland går till val i februari

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att be landets president Michael D Higgins att upplösa parlamentet för att nationella val ska kunna hållas den 8 februari..

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 14:23

Irland går till val i februari

Irlands premiärminister Leo Varadkar kommer att be landets president Michael D Higgins att upplösa parlamentet för att nationella val ska kunna hållas den 8 februari..

Nyan - 10 jun 16 kl. 19:10

EM-ENKÄTEN: ”Vinst mot Irland – sen kör vi över Italien”

FOTBOLL. Ålänningarna om sina favoritlag i fotbolls-EM.

 

"Får gåshud av La Marseillaise"

Grupp A: Frankrike, Albanien, Rumänien, Schweiz

Christophe Jordan, bor i Jomala Önningeby.

Kristianstadsbladet - 20 jan 11 kl. 07:16

Higgins: Det var en tung förlust

Med fem minuter hände det som inte fick hända. Alvestas Ted Ohlsson satte 3-2 till gästerna och efter det hämtade sig aldrig Osby.
?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.