Opinionen.se > Opinion

Thursday, 04 June, 22:01

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vrid tillbaka klockan i natt
Natten till söndagen är det dags igen. Då vrider Sverige och hela EU tillbaka klockan en timme och inför vintertid. Om sju veckor, den 22 december, infaller vintersolståndet. Därefter blir dagarna ljusare igen. Klockan 03 i natt är det dags att vrida tillbaka klockan till 02..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Sverige, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vridtillbaka klockan i , natt
Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 04:00

Vrid inte upp volymen över en opinionssiffra

Hysterin kring opinionssiffrorna spelar Sverigedemokraterna i händerna. SCB:s novemberundersökning är ett tydligt exempel.SCB sökte 9 021 personer per telefon och webb för att ställa frågan: "Om det vore val idag, vilket parti skulle du rösta på?

YLE - 09 jun 16 kl. 18:04

Joppe och Pelle är rädda för böter om de ordnar forneldarnas natt

Risken är stor att forneldarnas natt inte ordnas i Kapellhamnen i Hangö i augusti. Arrangörerna Johan "Joppe" Stenman och Pär "Pelle" Holmström är rädda för att få böter om deras namn finns på lovet de behöver från Hangö stad. Det är Joppe Stenman och Pelle Holmström som de senaste fyra-fem åren ordnat forneldarnas natt i Kapellhamnen i Hangö det sista veckoslutet i augusti.

Skånskan - 10 feb 20 kl. 15:24

Nattåg mellan Malmö-Köln kan få danskt stöd

Danmark I Sverige har regeringen valt att satsa på att utreda möjliga nattågsrutter ner till Europa. Förslaget som är mest troligt är en rutt mellan Malmö-Köln.
I Danmark är man mer avvaktande och ser att en satsning på nattåg både är kostsamt och svårt att genomföra, men kan komma att stötta det svenska initiativet.

Cornucopia - 10 feb 20 kl. 18:41

SJ slutar med nattåg Göteborg - Östersund - Åre och Göteborg - Luleå - Kiruna - men det finns flyg!

Statens tågbolag SJ slutar med nattåg från Göteborg till Jämtland och norra Norrland. Så var det statens satsningar på att man ska kunna ta tåget istället för flyget. Anledningen är att statens myndighet Trafikverket tilldelat delsträckan Stockholm - Abisko till ett norskt bolag.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 15 kl. 18:30

Natten Nför nattågär nu nära

Du-dunk, du-dunk, du-dunk, du-dunk …Många är de som vaggats till sömns av ljudet från fogarna i rälsen.Någon gång i nästa vecka tar SJ beslutet att lägga ner eller behålla nattåget från Malmö till Stockholm. Och, minst lika viktigt, nattåget från Stockholm till Malmö.

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 18:30

Natten Nför nattågär nu nära

Du-dunk, du-dunk, du-dunk, du-dunk …Många är de som vaggats till sömns av ljudet från fogarna i rälsen.Någon gång i nästa vecka tar SJ beslutet att lägga ner eller behålla nattåget från Malmö till Stockholm. Och, minst lika viktigt, nattåget från Stockholm till Malmö.

YLE - 11 aug 16 kl. 15:03

Fin stämning på Konstens natt i Vasa - se Yles direktsändning här

Den 25:e Konstens natt i Vasa firades i år i fuktigt väderlek. Trots det mötte Vasaborna ändå upp på torsdagen och firade sin festival med stämningen på topp. Regnet öste ner och temperaturen låg kring tio grader när Konstens natt fyllde 25 år.

Alliansfritt Sverige - 18 apr 14 kl. 12:50

SJ kan tvingas offra nattågen – ansvarig minister är inte speciellt bekymrad

Nämn SJ och människor kommer vara snabba med att tala om hur illa det fungerar, hur de aldrig kommer i tid och så vidare. Dessvärre kommer det bara bli värre. SJ måste nämligen se över lönsamheten och då hotas nattågen av nedläggning, rapporterar Dagens Nyheter: Påsken är årets största helg för nattågstrafiken.

YLE - 06 aug 15 kl. 13:46

Konstens natt i Vasa drog 40 000 besökare

Dans, sång och konst men också mycket annat får besökarna ta del av på Konstens natt i Vasa. Många ville ta sig en titt på containern som hör till projektet "Enkelbiljett till Europa". Många ville ta sig en titt på containern som hör till projektet "Enkelbiljett till Europa".

YLE - 20 sep 15 kl. 10:38

Yle åkte nattåg med 150 asylsökande

VR tog över hundra extra passagerare på nattåget från Kemi till Helsingfors på lördag kväll. Folk sov i gångarna och familjer hade gjort bäddar av toalettpapper till sina barn. Klockan är lite över åtta på kvällen.

YLE - 11 aug 16 kl. 10:36

Han bakar en 25 meter lång tårta till Konstens natt i Vasa

Konstens natt i Vasa fyller 25 år och det ska firas med en tårta bakad på hela 2000 ägg. Kockstuderande Abel Belay ligger bakom idén. Han visste inte hur stort projekt han gav sig in på när han lovade baka den 25 meter långa tårtan, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.