TA > Utrikes

Saturday, 06 June, 15:51

TA - 23 okt 11 kl. 20:47

Libyen förklarar fred och frihetÅtta månader efter krigsutbrottet i Libyen samlades tiotusentals i upprorsstaden Benghazi för att utropa fred i landet. Den tidigare tillfällige premiärministern Mahmoud Jibril sade i sitt tal att sharialagar bör vara grunden i en ny konstitution.
.
Läs mer på TA
Läs mer om:
Åtta, Benghazi, Libyen, Mahmoud Jibril, Mustafa Abdel Jalil, Islams, Hafiz Ghoga, Gaddafis, Sirte, Kish, Jibril, Misrata, Gaddafi, Tripoli, Fathi, bashaagha

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Libyen, förklarar, fredoch , frihet
Helsingborgs Dagblad - 24 dec 11 kl. 20:48

Libyen firade sin gamla frihet

Libyen firade på julaftonen sin oavhängighetsförklaring, för första gången på 40 år. Kung Idris utropade landets självständighet efter kolonialt styre den 24 december 1951, men sedan Muammar Gaddafi gripit makten 1969 satte han stopp för firandet på årsdagen. Han påbjöd i stället en revolutionsdag den 1 september.

NT - 24 dec 11 kl. 20:45

Libyen firade sin gamla frihet

Libyen firade på julaftonen sin oavhängighetsförklaring, för första gången på 40 år..

Sydsvenskan - 14 apr 11 kl. 00:05

"Fred kommer i Mellanöstern"

Israeler och palestinier kan tidigare än de flesta tror komma att leva i fred, sida vid sida. Det skriver Göran Persson (S), Alf Svensson (KD) och IT-entreprenören Dan Olofsson med anledning av kvällens stödkonsert i Malmö.
Vem kunde föreställa sig att ungdomar i Nordafrikas minsta land, Tunisien, skulle starta en revolt som kan förändra världen för all framtid?

Västerbottens Folkblad - 27 maj 11 kl. 00:42

För fred och frihet i Libyen

LEDARE: Socialdemokraterna ägnar sig inte åt ?krumbukter? eller helomvändningar SOCIALDEMOKRATERNA presenterade för en tid sedan en rapport om en ny politik med en bred verktygslåda för fred och frihet i Libyen.

BT - 23 okt 11 kl. 17:08

Libyen förklarar fred och frihet

Åtta månader efter krigsutbrottet i Libyen samlades tiotusentals i upprorsstaden Benghazi för att utropa fred i landet.
I skuggan av firandet obducerades den döde diktatorn Muammar Gaddafi.
Den officiella ceremonin över att inbördeskriget är över och att Gaddafis 42-åriga skräckvälde slut hölls i den symboliskt viktiga staden Benghazi i östra Libyen.

Nyhetskanalen - 23 okt 11 kl. 17:08

Libyen utropade fred och frihet

Åtta månader efter krigsutbrottet i Libyen samlades tiotusentals i upprorsstaden Benghazi för att utropa fred i landet..

Sydsvenskan - 06 dec 15 kl. 04:00

Den långa vägen mot frihet

Den 10 december beger sig representanter för tunisiska Kvartetten för nationell dialog till Oslo för att ta emot Nobels fredspris 2015. Tillkännagivandet av priset överraskade såväl världen som tunisierna själva. Få visste att kvartetten fanns bland de nominerade, många kände inte ens till att priset existerade.

Dagen - 25 okt 11 kl. 03:00

Libyen: Frihet, tolerans - och sharialagar?

- Jag uppmanar alla att förlåta, vara toleranta och söka försoning, sa övergångsrådets ledare Mustafa Abdel Jalil när Libyen i söndags firade sin frihet Därefter förklarade han att den framtida konstitutionen ska ha sharia som grund.

- Som ett islamiskt land har vi antagit sharia som den högsta lagen. De lagar som bryter mot sharia är noll och intet värda, citeras Mustafa Abdel Jalil av den libanesiska tidningen The Daily Star.

Sydsvenskan - 12 jul 15 kl. 09:40

Stympat avtal om fred i Libyen

Några av de stridande partierna i Libyen har undertecknat ett FN-understött avtal för att skapa en enhetsregering och få ett slut på striderna i landet. Men en av landets två rivaliserade regeringar avstod från att delta i förhandlingarna i Marocko.Libyen har sedan förra året två regeringar och parlament.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 15 kl. 09:40

Stympat avtal om fred i Libyen

Några av de stridande partierna i Libyen har undertecknat ett FN-understött avtal för att skapa en enhetsregering och få ett slut på striderna i landet. Men en av landets två rivaliserade regeringar avstod från att delta i förhandlingarna i Marocko.Libyen har sedan förra året två regeringar och parlament.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.