Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 04 June, 21:50

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 06:30

"Extremt svårt" att klara patientsäkerhetenDen borgerliga och gröna femklövern tvingar sjukhusen att spara närmare 800 miljoner på ett år. Det största sparkravet någonsin inom skånsk sjukvård, påpekade oppositionen igår. Idag reagerar fackföreningarna..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sus, Lund, Malmö, Läkarförbundet, Vårdförbundet, Bernow, Jonsdottir, Runsten, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extremt, svårtatt , klara, patientsäkerheten
BT - 29 aug 16 kl. 06:30

"En uppenbar fara för patientsäkerheten"

Rutinerna för överflyttningen av cirka 20 000 västsvenska primärvårdspatienter från Närhälsan till nya vårdgivare skapar inte bara extremt merarbete, utan äventyrar även patientsäkerheten..

SmålandsPosten - 20 sep 13 kl. 07:16

?Extremt påverkade patienter riskerade dö i en överdos?

Införseln av droger på Rättspsykiatriska regionkliniken har ökat så kraftigt att ledningen ser hur patientsäkerheten hotas. En speciell strukturavdelning för dem med drogproblem har skapats, där nekas man utevistelse, frigång och permission. Enligt klinikledningen­ har införseln av droger och missbruket ökat allt sedan patienterna gavs tillgång till personliga mobiltelefoner under våren.

SvD - 14 feb 15 kl. 13:36

”Så här ska det naturligtvis inte behöva vara”

Trots ett extremt patienttryck måste KS-akuten i Solna spara 20 miljoner kronor under året. Det blir lägre bemanning och akutpersonalen varnar för att man inte alltid kan klara patientsäkerheten. ”Personalen verkar ha upplevt situationen som mycket bekymmersam.

BT - 21 jun 12 kl. 00:30

Integritet och/eller säkerhet?

Sveriges vårdgivare respekterar inte patienternas rättigheter. Så löd Datainspektionens rubrik när man redovisade vad man kommit fram till efter ett större nationellt tillsynsprojekt, gällande samtliga landsting och regioner samt fem privata vårdgivare. Det är ett rejält och ovanligt tydligt underbetyg.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många ambulanser i dåligt skick

Många svenska ambulanser är i dåligt skick och har fler påtalade brister än vad polisbilar och brandbilar har. Det hela kan leda till att patientsäkerheten försämras, menar Riksrevisionen som granskat statistik från Bilprovningen, rapporterar SR Ekot.Under 2011 underkändes nästan var tredje ambulans, enligt besiktningsprotokollen från Bilprovningen.

GöteborgsPosten - 12 apr 14 kl. 07:00

Platserna på BUP-akuten räcker inte

Just nu är trycket extremt högt på BUP-akuten i Göteborg. Överbeläggningar hotar patientsäkerheten och försämrar arbetsmiljön..

YLE - 05 sep 14 kl. 13:32

Barnmorskeförbundet om förlossningsreformen: Nu räcker det!

Terhi Virtanen, ordförande för Barnmorskeförbundet motsätter sig Social- och hälsovårdsministeriets förslag att ytterligare centralisera förlossningssjukhusen: - Det är inte över huvud taget klokt, det kan inte förklaras med ekonomiska orsaker, det är inte heller tryggare med tanke på patientsäkerheten, tvärtom, säger Virtanen. Terhi Virtanen är ordförande för Barnmorskeförbundet terhi virtanen Social- och hälsovårdsministeriet räknar med att spara över 20 miljoner genom att i juni 2015 gå in för en ny lag som bara möjliggör stora förlossningssjukhus med över tusen förlossningar per år. Virtanen tror att det är tvärtom: - Ministeriets sparplaner bygger på gissningar.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:40

Landstinget måste bli mindre beroende av inhyrd personal

Genom särskilda satsningar på vårdcentraler kan vår region bli bättre på att tillvarata den kompetens som finns hos människor med medicinsk utbildning från andra länder, skriver Michael Öberg, gruppledare för Miljöpartiets landstingsgrupp. Landstinget tillika Region­­ Kronoberg måste­ kunna attrahera och behålla kvalificerad personal från många olika yrken, det är en grundförutsättning för en väl fun­gerande hälso- och sjukvård.
Genom att bli bättre på detta gör sig regionen mindre beroende av tillfälligt inhyrd vårdpersonal.

Skånskan - 01 mar 18 kl. 18:33

Ystads lasarett går in i stabsläge

ystad Ystads lasarett befinner sig i stabsläge sedan torsdagen på grund av snöovädret.
– Det är ett extraordinärt läge på Österlen just nu. Det var kanske för 15 år sedan det var ett så här extremt väder sist, säger platschef Karin Ekelund.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 13:09

Laglöst land för fyrhjulingar

74 döda och 7 000 skadade på drygt 10 år.Fyrhjulingarnas framfart i statistiken väcker oro och forskarna ska nu ta reda på varför så många förare struntar i säkerheten.Så sent som för en vecka sedan omkom en 8-åring när hon körde fyrhjuling.

BT - 30 apr 14 kl. 13:09

Laglöst land för fyrhjulingar

74 döda och 7 000 skadade på drygt 10 år. Fyrhjulingarnas framfart i statistiken väcker oro och forskarna ska nu ta reda på varför så många förare struntar i säkerheten.Så sent som för en vecka sedan omkom en 8-åring när hon körde fyrhjuling.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Klart: Så inleds damallsvenskan

Hela spelschemat för damallsvenskan har nu släppts. Först ut att mötas när man drar i gång den 27 juni är nykomlingarna Uppsala som ställs mot Djurgården på hemmaplan 15.00, samtidigt som Linköping och Växjö möts på Linköping arena.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sundsgymnasiets utspring: glest i leden – men lika mycket glädje som vanligt

Vellinges avgångselever firade en annorlunda studentdag..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Farlig passage ska åtgärdas – men oklart hur

Ett antal olyckor har inträffat under den senaste tiden..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Två bilar krockade i närheten av Hurva

En krock mellan två bilar i närheten av påfarten till E22..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Diego Costa dömd för skattebrott

Under torsdagen dömdes han till sex månaders fängelse och böter på 3,7 miljoner..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Besked i dag om inrikes resor

Klockan 15.20 håller statsminister Stefan Löfven med flera ministrar en pressträff, enligt vad TT erfar för att informera om hur det blir med restriktionerna för inrikes resor till sommaren. I dag gäller att resor som motsvarar max två timmar med bil fr.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

”Svenska kyrkan är inte en serviceorganisation”

Antje Jackelén talar ut om sitt liv som ärkebiskop..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Läkare: Utöka operation på samma sätt som iva

Precis som antalet intensivvårdsplatser kraftigt skalades upp när coronapandemin drog in över landet, måste operationsverksamheten skalas upp efter krisen – om vårdskulden ska kunna betas av. Det anser Läkarförbundet som vill se en nationell väntelista.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

NFL-stjärnan kritiseras: Fattar du inte?

Idrottens protester mot polisbrutaliteten i USA har fått en ny vändning. Nu vänds ilskan mot NFL-stjärnan Drew Brees som är emot knäböjning under nationalsången. "Fattar du fortfarande inte varför Kap knäböjde?

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Lägre produktion i näringslivet

Produktionsvärdet för det totala näringslivet minskade med 6,5 procent i april jämfört med mars, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad i fjol sjönk produktionen med 9,0 procent. Industrins produkti.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.