Expressen > Nyheter

Thursday, 28 May, 17:13

Expressen - 29 okt 11 kl. 05:53

Amerikanskt IT-bolag medger: USA-teknik används för att blockera internetKalifornienbaserade IT-bolaget Blue Coat Systems medgav på fredagen att Syrien använder företagets produkter för att blockera internetanvändares möjlighet att utnyttja webbsidor. Utrustningen har enligt företaget sålts till Iraks kommunikationsdepartement och på ett "mystiskt sätt" kommit att användas i Syrien. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
IT, USA, Blue Coat Systems, Syrien, Iraks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amerikanskt, IT-bolag, medger, USA-teknik, användsför att , blockera, internet
Expressen - 05 dec 11 kl. 20:31

USA: Iran har vår bin Ladin-drönare

Iran har kontroll över ett amerikanskt spionplan med avancerad stealth-teknik. Det bekräftar nu en militärkälla för Fox News. .

DI - 22 nov 15 kl. 20:59

Ledare: Teknik slår politik

Det är ofta lockande att förklara historiska skiften med en specifik teknik. Alltså berättar man gärna att mongolerna erövrade sitt imperium med hästburna pilbågsskyttar, att första världskrigets katastrofala utveckling berodde på den nya kulsprutetekniken, att britterna vann andra världskriget med radarn och att Sovjetunionens fall började med att Guds krigare i Afghanistan fick Stingerrobotar mot de ryska helikoptrarna. Geopolitiska processer styrs också och kanske främst av komplicerade ekonomiska, politiska och sociala krafter.

Nyteknik - 07 jan 14 kl. 12:21

Japanskt jättelån till amerikanskt svävtåg

Japan erbjuder USA ett lån på drygt 33 miljarder kronor för att bygga en svävtågsbana med japansk teknik mellan Washington DC och Baltimore..

VA - 07 feb 11 kl. 07:00

De jagar karteller i gryningen

7 februari EU slår till mot svenska bolag Gryningsräder mot svenska bolag de två senaste åren. SCANIA VOLVO. I januari i år genom­förde EU räder mot sammanlagt fem ­europeiska lastbilstillverkare.

PrivataAffärer - 16 jan 20 kl. 11:07

Förvaltarna: Så mycket stiger börsen i år

Vad gäller 2020 påpekar Helen Broman, förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, att flera osäkerhetsfaktorer såsom brexit och handelskonflikten mellan USA och Kina nu trappats ned något, vilket gör att utsikterna för året är något stabilare. ”Vi har ett starkt år i ryggen och vi har haft en bra start på 2020. Vi har ett amerikanskt val framför oss, något som jag tror kommer hålla börssentimentet uppe.

SVT Debatt - 04 nov 13 kl. 06:00

Låt Snowden bli en svensk ögonöppnare

AVLYSSNING USA har idag en både teknisk och kommersiell dominans på it-området, något de inte varit sena med att utnyttja. Nu när avslöjandena om NSA:s omfattande telefonavlyssningar duggar allt tätare, måste Sveriges ministrar förstå att Edward Snowdens läckta information bara är början. Tiden för naivitet och hovnigningar västerut är förbi – den här avlyssningen är av politisk och ekonomisk karaktär, skriver Pär Ström.

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 05:16

Hälsotjänst lagrar data utomlands

Tanken med Ehälsomyndighetens nya tjänst "Hälsa för mig" är att alla svenskar över 18 år ska erbjudas ett digitalt utrymme där man frivilligt kan samla sina vård- och hälsodata. Men informationen kommer att lagras på Microsofts servrar i Nederländerna och Irland, skriver tidningen Ny Teknik.— Man kan ifrågasätta om den här informationen ska lagras i en molnlösning utomlands.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 05:16

Hälsotjänst lagrar data utomlands

Tanken med Ehälsomyndighetens nya tjänst "Hälsa för mig" är att alla svenskar över 18 år ska erbjudas ett digitalt utrymme där man frivilligt kan samla sina vård- och hälsodata. Men informationen kommer att lagras på Microsofts servrar i Nederländerna och Irland, skriver tidningen Ny Teknik.— Man kan ifrågasätta om den här informationen ska lagras i en molnlösning utomlands.

Ekonomistas - 06 sep 18 kl. 08:39

Gästinlägg: Låt inte det bästa bli klimatets fiende

Klimatfrågan är central för vår framtid men svår att hantera då den är genuint global till sin natur. I vår serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik diskuterar professor Thomas Sterner vid Göteborgs universitet faran i att låta förhoppningar en optimal klimatpolitik stå i vägen för en möjlig klimatpolitik. Diskutera gärna inlägget i kommentarstråden och forskare som vill bidra med egna inlägg är välkomna att kontakta oss.

Nyheter 24 - 20 okt 11 kl. 09:30

Så ska svenska soldater stoppa afghansk korruption


REPORTAGE. Generallöjtnant Anders Lindström är ansvarig för 500 svenska soldater som varje dag krigar för att den afghanska bonden ska slippa odla opium. Det är hans telefon som ringer när en soldat har blivit skjuten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Sveriges strategi försvårar för nordiskt samarbete

Allt fler länder öppnar upp sina gränser för turister.Men läget mellan de nordiska länderna är svårt – problemet är Sveriges strategi.– Jämfört med våra nordiska länder ja, då är det så.

Expressen - 1 timme sedan

21-åringen la ut lyxbilder – blev knivhuggen och rånad

Kieran Hamilton delar ofta med sig av bilder på lyxiga klockor, väskor och bilar.Men att visa upp sin lyxiga vardag har fått allvarliga konsekvenser.– Jag blev knivhuggen på grund av min Instagram, säger Kieran Hamilton till sajten Vice..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Skottlossning i Falköping

Det har varit skottlossning i Falköping, enligt Skaraborgs Läns Tidning.Ett område är avspärrat i området och ett stort pådrag pågår..

Expressen - 1 timme sedan

Pojkvännen döms: Dödade sin flickvän med pistolskott

Med ett pistolskott i huvudet tog han sin flickväns liv. Pojkvännen hävdar att allt var en olyckshändelse – och tingsrätten dömer honom för grovt vållande till annans död snarare än mord..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Anhöriga portas fram till i höst

Besöksförbudet i äldreomsorgen kommer att förlängas ända fram till september, enligt uppgifter till Expressen.Beslutet fattades på ett möte under torsdagen. .

Expressen - 3 timmar sedan

Nygifta Ndella, 18, sköts med automateld i sömnen

Ndella Jack sköts till döds med automateld genom en fönsterruta tolv dagar efter sitt bröllop.En 23-årig man – som var gäst på bröllopet – misstänks för dådet.Klockan 14 meddelar Solna tingsrätt sin dom..

Expressen - 3 timmar sedan

Jan Björklund ny ambassadör i Italien

Expressen - 3 timmar sedan

Halva klassen sjuk i corona efter studentfest: ”Mycket kramande”

En privat studentfest utomhus i Örebro lockade hundratals elever.Nu meddelar en av stadens gymnasieskolor att en halv avgångsklass kan ha insjuknat i corona efteråt, skriver Nerikes Allehanda..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Allsvenskan får ett extra transferfönster

Coronapandemin slog hårt mot många allsvenska klubbar och deras möjligheter att värva spelare i vinterfönstret.   Men nu står det klart att Sverige får hålla sitt transferfönster öppet två veckor extra innan allsvenskan drar i gång. Det meddelar Svenska fotbollförbundet under torsdagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.