Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Friday, 29 May, 21:52

Expressen Dina Pengar - 29 okt 11 kl. 06:08

Nu blir pensionen lägreSTOCKHOLM. Inkomstpensionen stiger mindre än man tidigare trott, skriver Pensionsmyndigheten i sin senaste prognos som kom på fredagen. .
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Stockholm, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu blir pensionen, lägre
PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 13:00

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 13:00

Så räknar du ut hur deltiden minskar pensionen

Statistik från Försäkringskassan visar att andelen av landets totala föräldrapenning som tas ut av kvinnor är 71 procent. Att jobba deltid mellan fem och tio år minskar den totala månatliga pensionen med mellan 1,1 till 2,7 procentenheter för varje ytterligare 10 procentenheter du går ned i arbetstid i jämförelse med att arbeta heltid. Beräkningarna ovan ingår i Pensionsmyndighetens rapport Tumregler för pensionen som utkommit i sommar.

YLE - 27 dec 16 kl. 13:12

Drömmer du redan om pensionen? Kolla när du får pensionera dig

Vid årsskiftet förändras pensionssystemet. För de flesta av oss höjs pensionsåldern. Målet är att förhållandet mellan den tid man tillbringar i arbetslivet och tiden som pensionär ska bibehållas från generation till generation.

News55 - 04 jul 17 kl. 10:45

Så planerar du din ekonomi efter pensionen

Oroar du dig för pensionen? I så fall är du inte ensam. Enligt en undersökning från Pensionsmyndigheten känner drygt 28 procent detsamma, men det finns flera saker du kan göra för att bringa klarhet i oredan.

News55 - 27 okt 17 kl. 15:37

Varannan svensk oroar sig för pensionen

Allra störst oro inför livet som pensionär upplever låginkomsttagare, ensamstående, kvinnor och personer mellan 18 och 34 år. Däremot verkar de som snart ska gå i pension vara mindre oroliga för hur de ska få ekonomin att gå ihop, Det framkommer i Lindorffs undersökning Betalningsindikatorn. – Undersökningen visar att en högre andel av dagens pensionärer är ekonomiskt trygga än otrygga, men också att det är en polariserad grupp där en något högre andel än övriga också upplever en ekonomisk otrygghet.

News55 - 19 dec 17 kl. 14:25

Så gör Eva, 67, för att kunna fortsätta leva och höja pensionen

Eva är 67 år fyllda och ser ingen bättre väg att gå än att fortsätta jobba för att kunna överleva. Med bara pensionen får Eva ut runt 11 000 kronor i månaden, skriver Dina Pengar. – Om man skulle vara ensamstående, vem kan leva på det?

SmålandsPosten - 29 jan 15 kl. 06:57

Pensionen - en kvinnofälla

En majoritet av de pensionerade kvinnor som varit anställda inom Kommunals yrkesområden kan inte försörja sig på sin pension. Det visar en ny rapport från fackförbundet Kommunal. Att kvinnor och män lever i olika ekonomiska situationer är inget nytt.

PrivataAffärer - 24 feb 20 kl. 10:19

Så påverkas pensionen om du jobbar längre

I år går många födda i mitten på 50-talet i pension. Enligt Swedbank får de flesta av dessa räkna med att få en pension motsvarande 60 procent av slutlönen. Men genom att jobba lite längre kan man höja pensionen rejält.

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 10:07

Dålig idé att ta ut pensionen tidigt

Att fortsätta jobba men ta ut den allmänna pensionen tidigt och placera den kan ge något högre inkomst de första åren efter 65 års ålder men ger sedan en garanterat lägre allmän pension resten av livet. Det visar en genomgång som Pensionsmyndigheten gjort om fördelar och nackdelar med att ta ut pensionen för placering i kapitalförsäkring.Blivande pensionärer kontaktas ofta av företag och försäkringsbolag som ger rådet att börja ta ut den allmänna pensionen från 61 års ålder samtidigt som man fortsätter att arbeta med lön.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 10:07

Dålig idé att ta ut pensionen tidigt

Att fortsätta jobba men ta ut den allmänna pensionen tidigt och placera den kan ge något högre inkomst de första åren efter 65 års ålder men ger sedan en garanterat lägre allmän pension resten av livet. Det visar en genomgång som Pensionsmyndigheten gjort om fördelar och nackdelar med att ta ut pensionen för placering i kapitalförsäkring.Blivande pensionärer kontaktas ofta av företag och försäkringsbolag som ger rådet att börja ta ut den allmänna pensionen från 61 års ålder samtidigt som man fortsätter att arbeta med lön.

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 08:38

Missar du tusenlappar? Tre saker som sänker pensionen

Swedbank listar flera faktorer som påverkar din framtida pension. Kolla här. Avsaknaden av tjänstepension kan leda till en pension som är flera tusen kronor lägre.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 2 timmar sedan

Coop återkallar folköl – för hög alkoholhalt

Coop återkallar öl av märket Signum, med den uppgivna alkoholhalten 2,8 procent.Orsaken är att folkölen kan innehålla en för hög alkoholhalt..

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Nya siffror avslöjar Zlatans miljonsmäll

Zlatan Ibrahimovics affärsimperium halverade sin vinst under förra året.Men 38-åringen deppar nog inte ihop.Han sitter nämligen på en förmögenhet på minst 1,4 miljarder kronor, skriver Dagens industri..

Expressen Dina Pengar - 9 timmar sedan

Räntan på uppskjuten vinst vid flytt ska nu slopas helt

Uppskovsräntan kan slopas helt.Det uppger Ekot i dag. Förslaget kommer från regeringen tillsammans med L och C.

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Spotify vd har rivit sin 65-miljonersvilla

Efter år av konflikter och överklagande – nu har Spotifys vd fått sin vilja igenom och rivit 65-miljonersvillan i Djursholm strax norr om Stockholm.Det berättar tidningen Mitt i i dag. Det anrika huset från 1893 är nu jämnat med marken.

Expressen Dina Pengar - 22 timmar sedan

Miljardärens Erik Selins toppchefer sitter häktade

Två av fastighetsbolaget Balders högsta chefer sitter häktade, misstänkta för grovt insiderbrott.I ett pressmeddelande skriver vd:n Erik Selin själv att det inte handlar om ”eventuella transaktioner i Balderaktien”..

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:57

Amerikanska jättebolag tvingas varsla tiotusentals

WASHINGTON DC. Fler än var fjärde anställd i USA har förlorat jobbet under coronakrisen. Enligt nya siffror på torsdagen har totalt 40,8 miljoner anmält sig som arbetslösa, uppger NPR.

Expressen Dina Pengar - Igår: 17:09

Flygaktierna dyker – då storhandlar småsparare

De skandinaviska flygbolagens aktier dyker till historiskt låga nivåer under våren.Det lockar småspararna.Handeln med Finnair, Norwegian och SAS har ökat rejält under krisen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:00

Kry-grundaren: Därför satsar jag på cannabisolja

Cannabisoljan CBD fick en skakig start i Sverige när Läkemedelsverket förbjöd flera aktörer att sälja produktenJosefin Landgård, medgrundare av vårdappen Kry, tror stenhårt på produkten och satsar stort för att etablera den i Sverige.– Vi tar hjälp av jurister, säger hon i Expressen TV:s privatekonomiska magasin ”Dina Pengar”..

Expressen Dina Pengar - Igår: 04:30

Tre sätt att jobba extra som pensionär – och tjäna mer

Efter pensionen öppnar sig helt nya möjligheter jobb-mässigt. Du har en ekonomisk grund och skattereglerna är supersnälla mot dig – nu kan du hoppa på intressanta extrajobb eller starta eget utan krav på att ditt företag måste kunna försörja dig.  För att se en ny miljö, tjäna ihop till en guldkants-budget eller kanske förverkliga en dröm.

Expressen Dina Pengar - Igår: 22:50

Don Deminas livsändring med egna lägenheten

Youtubern Anis Don Demina bodde i andra hand och brände pengar på dyra kläder.Men nyligen köpte han sin första lägenhet – och har fått ett ”extremt lugn”, berättar Anis Don Demina i veckans ”Dina Pengar”.– Jag prioriterade vissa grejer som märkeskläder vilket jag inser nu var helt idiotiskt, säger Anis Don Demina..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.