Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 03 June, 21:24

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sämre prognos för pensionerna
Inkomstpensionen stiger mindre än man tidigare trott, skriver Pensionsmyndigheten i sin senaste prognos som kom på fredagen. För nästa år är det klart att höjningen kommer att ligga på 3,5 procent. Men sedan är beräkningarna försiktigare, enligt DN. För 2013 tror Pensionsmyndigheten på en höjning med 2,9 procent. I prognosen i juli var den siffran 3,2.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Pensionsmyndigheten, DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sämre prognosför , pensionerna
DN - 04 nov 14 kl. 17:20

Ny prognos: pensionerna växer kraftigt

År 2017 kommer effekten av den så kallade bromsen i pensionssystemet att upphöra. Då kommer värdet av inkomstpensionerna vara det de skulle ha varit om inte bromsen slagit till tre gånger. Det spår Pensionsmyndigheten i sin senaste prognos över pensionssystemet..

Expressen - 29 jul 16 kl. 01:20

Ny prognos visar att pensionerna höjs

I dag presenterar Pensionsmyndigheten sin nya prognos för pensionerna. Enligt analyschefen Ole Settergren väntar positiva besked..

PrivataAffärer - 29 jul 16 kl. 13:00

Ny prognos i dag: Pensionerna ökar fram till 2020

Bromsen i pensionssystemet är borta om två år och pensionerna höjs stegvis under perioden fram till 2020, trots att fler blir pensionärer....

DN - 05 maj 20 kl. 19:23

Prognos från Pensionsmyndigheten: Coronakrisen sänker pensionerna

Coronakrisen slår hårt och brett mot den svenska ekonomin och även pensionerna påverkas..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 03:14

Sämre prognos för pensionerna

Inkomstpensionen stiger mindre än man tidigare trott, skriver Pensionsmyndigheten i sin senaste prognos som kom på fredagen. För nästa år är det klart att höjningen kommer att ligga på 3,5 procent. Men sedan är beräkningarna försiktigare, enligt DN.

DI - 05 maj 20 kl. 16:15

Ny prognos: Coronapandemin sänker pensionerna

Inkomstpensionen sänks med 1,5 procent nästa år, enligt en ny prognos från Pensionsmyndigheten..

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 00:12

Hägglund vann strid om pensionerna

I går presenterade de fyra alliansledarna en efterlängtad sänkning av skatten på pension. Presskonferensen hölls på Socialdepartementet, socialminister Göran Hägglunds hemmaplan.
Storleken på sänkningen förvånade många.

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 08:28

Varför minskar pensionerna?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Partierna i pensionsgruppen är inte ärliga mot pensionärerna. I år har pensionen sänkts med cirka 350 kronor per månad för den genomsnittlige pensionären, skriver Göran Dandelo, SPI Välfärden.
I år har pensionen sänkts med cirka 350 kronor per månad för den genomsnittlige pensionären.

YLE - 14 apr 13 kl. 14:06

Nu kostar pensionerna mer än vi betalar

Det har skett en historisk vändning för pensionssystemet i Finland. Pensionsutbetalningarna utgör nu för första gången en sammanlagt större summa än de pengar som kommer in till pensionsanstalterna. Tidigare har det alltid blivit över medel, som investerats för framtiden, då pensionerna betalats ut.

Opinionen.se - 16 jan 14 kl. 09:40

Låg inflation bromsar pensionerna


Det oväntat låga inflationstrycket i den svenska ekonomin slår mot pensionärerna. Pensionsmyndigheten sänker sin prognos för uppräkning av inkomstpension och pensionsrelaterade förmåner 2015 till 1,3 procent, från tidigare 1,9 procent. "Det beror på att konsumentprisindex nu beräknas bli lägre", skriver Ole Settergren, chef för Pensionsmyndighetens analysavdelning i en kommentar.

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 09:38

Låg inflation bromsar pensionerna


Det oväntat låga inflationstrycket i den svenska ekonomin slår mot pensionärerna. Pensionsmyndigheten sänker sin prognos för uppräkning av inkomstpension och pensionsrelaterade förmåner 2015 till 1,3 procent, från tidigare 1,9 procent."Det beror på att konsumentprisindex nu beräknas bli lägre", skriver Ole Settergren, chef för Pensionsmyndighetens analysavdelning i en kommentar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.