Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 28 May, 17:04

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 11 kl. 02:10

Arabförbundet ökar pressen på SyrienArabförbundet ökar pressen på Syriens president Bashar al-Assad. I ett skarpt formulerat uttalande uppmanar dess kommitté för Syrienkrisen honom att stoppa våldet mot civilpersoner. Kommittén när "en förhoppning att Syriens regering ska agera för att skydda civila". Syriska regeringsstyrkor sköt på fredagen ihjäl 40 pro-demokratiska demonstranter, främst i städerna Hama och Homs..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Syrien, Syriens, Bashar, assad, Syrienkrisen, Hama, Homs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arabförbundet, ökar, pressen, Syrien
DN - 01 sep 13 kl. 09:05

Arabförbundet möts om Syrien

Arabförbundet möts i dag i Kairo för att diskutera situationen i Syrien.  USA:s utrikesminister John Kerry har sagt att han ser Arabförbundet som en möjlig allierad ?redo att agera?

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 05:33

Arabförbundet manar till agerande

Arabförbundet manar FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. Förbundet vill också att de som beordrat attackerna ska ställas inför rätta.

BT - 26 mar 13 kl. 10:08

Syrisk opposition i Arabförbundet

Ledare för den syriska oppositionsalliansen tog över Syriens plats i Arabförbundet, när organisationen inledde sitt toppmöte i Doha på tisdagen. Stolen har stått tom sedan Arabförbundet uteslöt den syriska regimen i november 2011.Oppositionsalliansens Moaz al-Khatib intog platsen efter att Qatars emir uppmanat de andra arabledarna att bjuda in oppositionen att formellt representera Syrien under mötet.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 15 kl. 19:48

Arabförbundet stödjer FN-plan

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör.Resolutionen, som antogs enhälligt av FN:s säkerhetsråd i fredags, förutser samtal mellan oppositionen och regimen och en snar vapenvila.— Resolutionen ...

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 19:48

Arabförbundet stödjer FN-plan

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör.Resolutionen, som antogs enhälligt av FN:s säkerhetsråd i fredags, förutser samtal mellan oppositionen och regimen och en snar vapenvila.— Resolutionen ...

BT - 02 sep 13 kl. 10:19

Arabförbundet manar till aktion

Arabförbundet manar FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. I USA pågår ansträngningarna för att få kongressen att ställa sig bakom ett angrepp.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 08:13

Arabförbundet kräver ryskt vapenstopp

Arabförbundet begär att Ryssland slutar att förse Syrien med militärt material. "När man levererar militär utrustning dödar man människor. Det här måste sluta", säger Arabförbundets vice generalsekreterare Ahmed Ben Helli, på besök i Moskva, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 00:11

Arabförbundet manar till agerande


Arabförbundet manade på söndagen FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti.Förbundets utrikesministrar säger att de som beordrat angreppen ska ställas inför rätta i likhet med "andra krigsbrottslingar".

BT - 02 sep 13 kl. 00:13

Arabförbundet manar till agerande

Arabförbundet manade på söndagen FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. Förbundets utrikesministrar säger att de som beordrat angreppen ska ställas inför rätta i likhet med "andra krigsbrottslingar".

SR - 02 sep 13 kl. 06:49

Arabförbundet: Ansvariga för gasattack inför rätta

I USA inledde i går Obama-administrationen en politisk offensiv för att övertala kongressen om att en militär aktion mot Syrien är nödvändig. Utrikesminister John Kerry hoppades också på bredare internationellt stöd. Men medan Arabförbundet i går uppmanade omvärlden att agera kraftfullt mot Syrien, så gavs inget klartecken till militärt ingripande..

DN - 20 dec 15 kl. 19:55

Arabförbundet stödjer FN-planen för Syrien

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Norge öppnar för jobbresor från hela Norden

Från måndag den 1 juni kommer de som reser in i Norge på arbetsresor från de nordiska länderna inte längre att tvingas till tio dagars karantän. – Det är mycket viktigt för näringslivet, säger Norges näringsminister Iselin Nybø (Venstre) på den norska r.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Allt har inte gått bra. Nu krävs fördjupade samtal.

Fick myndigheterna inte regeringen att förstå?.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

E6 öppen igen efter krock i höjd med Hofterup

Två bilar krockade på E6 i höjd med Hofterup..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Polis får ökad rätt till kroppsvisitation

Polisen ska ha rätt att kroppsvisitera personer som tagits in till förhör. Syftet är att öka polisens säkerhet. – Det har funnits en juridisk osäkerhet kring huruvida man kan göra visitationer efter vapen till exempel, säger inrikesminister Mikael Dambe.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Man i 25-årsåldern skjuten i Falköping

En man i 25-årsåldern har skjutits i Falköping, skriver polisen på sin hemsida. Mannen uppges vara skottskadad men vid liv. Polisen har inte uppgifter om att några andra personer har skadats i samband med händelsen.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Skolöppning gav inte ökad spridning i Danmark

Beslutet att låta barn i Danmark återgå till sina skolor och förskolor har inte lett till en ökad virusspridning, enligt smittskyddsorganet Statens serum institut (SSI). Samma bedömning gör motsvarande myndigheter i Finland och läget där. – Man kan inte.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Uppgifter: PL återupptas 17 juli

Under Premier League-klubbarnas möte under torsdagen kom man bland annat fram till att ligan ska dra i gång igen den 17 juni med två matcher, skriver The Telegraph. Det är Manchester City och Arsenal samt Aston Villa–Sheffield United, som alla spelat en.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

HIF-målvaktens tydliga signal: ”Jag är tillbaka”

Kalle Joelsson om vägen mot comeback, konkurrensen och målsättningen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Olycka på E6 i höjd med Hofterup – vägen avstängd

Två bilar har krockat på E6 i höjd med Hofterup..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.