BT > Utrikes

Sunday, 07 June, 03:04

BT - 29 okt 11 kl. 02:10

Arabförbundet ökar pressen på SyrienArabförbundet ökar pressen på Syriens president Bashar al-Assad. I ett skarpt formulerat uttalande uppmanar dess kommitté för Syrienkrisen honom att stoppa våldet mot civilpersoner. Kommittén när "en förhoppning att Syriens regering ska agera för att skydda civila".
Syriska regeringsstyrkor sköt på fredagen ihjäl 40 pro-demokratiska demonstranter, främst i städerna Hama och Homs. De dödades samtidigt som al-Assadtrogna styrkor genomsökte människors hem i syfte att kväsa protesterna.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Syrien, Syriens, Bashar, assad, Syrienkrisen, Hama, Homs, assadtrogna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arabförbundet, ökar, pressen, Syrien
DN - 01 sep 13 kl. 09:05

Arabförbundet möts om Syrien

Arabförbundet möts i dag i Kairo för att diskutera situationen i Syrien.  USA:s utrikesminister John Kerry har sagt att han ser Arabförbundet som en möjlig allierad ?redo att agera?

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 05:33

Arabförbundet manar till agerande

Arabförbundet manar FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. Förbundet vill också att de som beordrat attackerna ska ställas inför rätta.

BT - 26 mar 13 kl. 10:08

Syrisk opposition i Arabförbundet

Ledare för den syriska oppositionsalliansen tog över Syriens plats i Arabförbundet, när organisationen inledde sitt toppmöte i Doha på tisdagen. Stolen har stått tom sedan Arabförbundet uteslöt den syriska regimen i november 2011.Oppositionsalliansens Moaz al-Khatib intog platsen efter att Qatars emir uppmanat de andra arabledarna att bjuda in oppositionen att formellt representera Syrien under mötet.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 15 kl. 19:48

Arabförbundet stödjer FN-plan

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör.Resolutionen, som antogs enhälligt av FN:s säkerhetsråd i fredags, förutser samtal mellan oppositionen och regimen och en snar vapenvila.— Resolutionen ...

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 19:48

Arabförbundet stödjer FN-plan

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör.Resolutionen, som antogs enhälligt av FN:s säkerhetsråd i fredags, förutser samtal mellan oppositionen och regimen och en snar vapenvila.— Resolutionen ...

BT - 02 sep 13 kl. 10:19

Arabförbundet manar till aktion

Arabförbundet manar FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. I USA pågår ansträngningarna för att få kongressen att ställa sig bakom ett angrepp.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 08:13

Arabförbundet kräver ryskt vapenstopp

Arabförbundet begär att Ryssland slutar att förse Syrien med militärt material. "När man levererar militär utrustning dödar man människor. Det här måste sluta", säger Arabförbundets vice generalsekreterare Ahmed Ben Helli, på besök i Moskva, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 00:11

Arabförbundet manar till agerande


Arabförbundet manade på söndagen FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti.Förbundets utrikesministrar säger att de som beordrat angreppen ska ställas inför rätta i likhet med "andra krigsbrottslingar".

BT - 02 sep 13 kl. 00:13

Arabförbundet manar till agerande

Arabförbundet manade på söndagen FN och internationella samfundet att agera mot Syrien. Regimen i Damaskus pekas ut för gasattackerna den 21 augusti. Förbundets utrikesministrar säger att de som beordrat angreppen ska ställas inför rätta i likhet med "andra krigsbrottslingar".

SR - 02 sep 13 kl. 06:49

Arabförbundet: Ansvariga för gasattack inför rätta

I USA inledde i går Obama-administrationen en politisk offensiv för att övertala kongressen om att en militär aktion mot Syrien är nödvändig. Utrikesminister John Kerry hoppades också på bredare internationellt stöd. Men medan Arabförbundet i går uppmanade omvärlden att agera kraftfullt mot Syrien, så gavs inget klartecken till militärt ingripande..

DN - 20 dec 15 kl. 19:55

Arabförbundet stödjer FN-planen för Syrien

Arabförbundet ställer sig enhälligt bakom den FN-stödda planen för att få slut på kriget i Syrien och lovar att stödja internationella ansträngningar att få till stånd eldupphör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.