BT > Nyheter

Saturday, 06 June, 09:43

BT - 29 okt 11 kl. 00:30

Saab reste sig på nioVästnytts reportage om Fredrik Almqvist i torsdags kväll berörde. Pengarna var på upphällningen.
Räkningarna hopade sig och Almqvist som jobbat som bilbyggare på Saab i 16 år hade tvingats ansöka om nödlån hos banken. Montörerna och ingenjörerna på Saab i Trollhättan är ett lojalt släkte.
Efter avsiktsförklaringen från återförsäljaren Pang Da och fordonstillverkaren Youngman kan de förhoppningsvis sova lite lugnare.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Fredrik Almqvist, Almqvist, Saab, Trollhättan, Pang Da, Youngman, Motors, NDRC, Västsveriges, Kina, Sverige, Peking, Saabs, Annie Lööf, Maud Olofssons, Victor Mullers, Muller

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saab, restesig på , nio
BT - 03 maj 11 kl. 19:40

Pengar från Kina ger Saab andrum

Saab Automobile har fått en kinesisk livlina.
Uppstickaren Hawtai hystar in drygt 1,3 miljarder kronor och blir i gengäld störste ägare bakom Saab. Minst ett dussin kinesiska biltillverkare ska ha kontaktat Saab om samarbete enligt styrelseordföranden Victor Muller.

BT - 05 maj 11 kl. 12:53

"Om katten har nio liv har vi tio"

Ledningen Hawtai, de nya kinesiska delägarna i Saab Automobile, besöker i dag Trollhättan för att se fabriken och träffa de anställda, som i dag gör sin andra arbetsdag på fyra veckor.
- Om katten har nio liv, så har vi tio, säger Fredrik Almqvist, en 35-årig montör som jobbat på Saab-bandet sedan 1995, till TT.
Han var en i en strid ström Saab-anställda som passerade grindarna till fabriken i Trollhättan på torsdagsmorgonen.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 10:45

Expertens brutala betyg: Här är nio sämsta bilarna

Motorskribent har inget till övers för bilarna – tvärt om totalsågar han fordonen. Spänn fast säkerhetsbältet – nu åker vi! Expressens Jan-Erik Berggren har listat de nio sämsta bilarna han provkört under sina 17 år som testförare på tidningen.

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 08:17

Stark orderingång för Saab

Arbetet med att förbättra effektiviteten och öka produktiviteten fortsätter och vidtagna åtgärder reflekteras i periodens stärkta rörelsemarginal i jämförelse med tredje kvartalet 2018. ”Under de första nio månaderna uppvisade Saab en stark orderingång och en organisk tillväxt om 11 procent. Saab ser utvecklingen i linje med sina mål; fortsatt god tillväxt och högre lönsamhet.

Kristianstadsbladet - 23 aug 11 kl. 06:30

Lokala bilfirmor behåller Saab

Bilfirmor i Kristianstad och Hässleholm behåller Saab i sortimentet trots osäkerheten. De fortsätter att sälja märket i väntan på att företagets framtid är avgjord.
KRISTIANSTAD/HÄSSLEHOLM.

UT - 19 nov 13 kl. 11:09

Nio varslas när Gustaf E Bil stänger

Nio anställda sägs upp när Gustaf E Bil stänger sin anläggning i Ulricehamn. Beskedet lämnades till personalen i måndags. Samtliga nio varslades samtidigt om uppsägning.

BT - 19 aug 11 kl. 12:10

Fem miljoner utmätt hos Saab

Kronofogden har gjort sin första utmätning av Saabs banktillgångar.
- I går eftermiddag utmätte vi bankmedel i SE-banken upp till ett belopp på 5,1 miljoner kronor, säger Hans Ryberg, chef för verkställighetsavdelningen vid Kronofogden i Uddevalla, till TT.
Det beloppet skulle täcka fordringarna plus ränta för de fyra fordringsägare som står först i kön hos Kronofogden att få betalt, om det visar sig att Saab har några pengar att betala med.

BT - 15 apr 11 kl. 00:45

Saab måste sälja bilar

Bilfabrikanten som likt katten förefaller att ha nio liv är återigen illa ute. Kommer Saab verkligen att klara sina likviditetsproblem? Årsskiftet 2009/10 fanns det mer än gång anledning att räkna ut den svenska nationalklenoden.

Kristianstadsbladet - 18 jun 12 kl. 09:22

Bromölla reste sig på nio

Två ödesmatcher inom loppet av en vecka. Först jumbon Sillhövda borta. Sedan, i lördags, nästjumbon Bergkvara hemma på Strandängen.

Alingsås tidning - 11 sep 13 kl. 07:26

Succébröderna reste sig på nio 

ALINGSÅS:  Alingsås­bröderna hänger kvar i X Factor Australia. I måndags var sortin nära men JTR reste sig på nio. ?

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Expert: Därför lägger Trump skulden på Antifa

USA:s president Donald Trump beskyller Antifa för att vara drivande i de våldsamma kravallerna i USA och vill terrorstämpla rörelsen. Men vandalismen kan inte bara tillskrivas vänsterextrema antifascister, enligt experter..

BT - 30 minuter sedan

Lundqvist håller dörren öppen för Frölunda

Målvakten Henrik Lundqvists framtid i NHL är fortfarande osäker. Det är oklart om säsongen alls kommer i gång i sommar och det är oklart hur mycket speltid han får i sitt New York Rangers. Så Lundqvist fortsätter att hålla dörren öppen för spel i Frölunda..

BT - 1 timme sedan

NFL ber knäböjande spelare om ursäkt

I ett videosänt uttalande medger NFL-kommissionären Roger Goodell att NFL gjorde fel som inte lyssnade på de spelare som protesterade mot polisvåld. I stället uppmanar nu NFL alla till fredliga protester..

BT - 45 minuter sedan

Svar om vem som mördade Palme – eller?

På onsdag kommer åklagaren Krister Petersson med sitt beslut i Palmeutredningen. Redan i februari antydde Petersson att ett avslut var nära men om det innebär att fallet är löst vet vi först om ett par dagar..

BT - 1 timme sedan

Demokrater vill förbjuda polisens strypgrep

Efter elva dagar av protester mot rasism och polisvåld börjar nu beslut fattas om reformer av ordningsmakten på vissa håll i USA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.