BT > Utrikes

Friday, 05 June, 12:33

BT - 29 okt 11 kl. 00:33

Poet redo bli hela folkets presidentPoeten Michael DHiggins vann presidentvalet i Irland. 70-ringen segrade ver bland andra en dokuspakndis och en fre detta toppfigur inom IRA.
Med 39,6 procent av rsterna i ryggen gladde sig Higgins, som ocks varit kulturminister fr Labour, t det tydliga resultatet.
- Jag r redo att bli hela folkets president, sade han medan gratulationerna strmmade in frn hans utmanare.
- Han kommer att ha mitt fulla std, sade Sean Gallagher som blev tva med 28,5 procent.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Poet, redobli hela , folkets, president
Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:34

Irlands nye president: en poet

Foto: Peter Morrison, AP, Scanpix
Poeten Michael D Higgins vann presidentvalet i Irland.
70-åringen segrade över bland andra en dokusåpakändis och en före detta toppfigur inom IRA. Med 39,6 procent av rösterna i ryggen gladde sig Higgins, som också varit kulturminister för Labour, åt det tydliga resultatet.

SVT - 30 jan 18 kl. 10:57

Tevekanaler släckta i Kenya när Odinga svärs in som ”president”

Flera tevekanaler och radiostationer har släckts ner av myndigheterna i Kenya inför att oppositionsledaren Raila Odinga ska sväras in som ”folkets president”. Odinga förlorade presidentvalet i Kenya i augusti, men har sedan dess hävdat att valet var riggat..

NT - 25 okt 11 kl. 20:58

Ben Jafaar redo bli president

Mustafa Ben Jafaar, som leder det tunisiska vänsterliberala partiet Ettakatol, sade på tisdagen att han vill bli övergångspresident i hemlandet..

UNT - 25 okt 11 kl. 20:58

Ben Jafaar redo bli president

Mustafa Ben Jafaar, som leder det tunisiska vänsterliberala partiet Ettakatol, säger att han vill bli övergångspresident i hemlandet. Den 70-årige röntgenläkaren säger att Tunisien behöver sammanhållning. (TT).

Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 05:09

Egyptens militär redo mot "dårar"

Minst 16 människor har dött vid sammandrabbningar intill universitet i Kairo.Egyptens högsta militärledning skriver på Facebook att den är redo att offra livet för att "försvara Egyptens folk mot terrorister, radikaler och dårar".
Militären gjorde uttalandet släpptes tre timmar efter ett tv-tal av president Muhammad Mursi, där han avvisade ett ultimatum av militärbefälhavaren Abd al-Fattah al-Sisi om maktdelning med oppositionen.

Trelleborgs Allehanda - 04 dec 13 kl. 10:27

"Folkets poet" har avlidit


Den egyptiske poeten Ahmed Fouad Negm har avlidit, skriver SVT:s "Kulturnyheterna". Han blev känd som "Folkets poet" för sina både patriotiska och revolutionära texter.Han avled i Kairo på tisdagen, 84 år gammal..

Västerbottens Folkblad - 04 dec 13 kl. 10:29

”Folkets poet” har avlidit

Den egyptiske poeten Ahmed Fouad Negm har avlidit, skriver SVT:s ”Kulturnyheterna”. Han blev känd som ”Folkets poet” för sina både patriotiska och revolutionära texter. Han avled i Kairo på tisdagen, 84 år gammal..

NT - 04 dec 13 kl. 10:27

"Folkets poet" har avlidit

Den egyptiske poeten Ahmed Fouad Negm har avlidit, skriver SVT:s "Kulturnyheterna". Han blev känd som "Folkets poet" för sina både patriotiska och revolutionära texter..

Kristianstadsbladet - 04 dec 13 kl. 10:27

"Folkets poet" har avlidit


Den egyptiske poeten Ahmed Fouad Negm har avlidit, skriver SVT:s "Kulturnyheterna". Han blev känd som "Folkets poet" för sina både patriotiska och revolutionära texter.Han avled i Kairo på tisdagen, 84 år gammal..

Kristianstadsbladet - 22 sep 13 kl. 13:10

Ghanansk poet död i terrordåd


Den ghananske poeten och statsmannen Kofi Awonoor är en av de 59 som har bekräftats döda efter lördagens terrorattack i ett köpcentrum i Nairobi. Enligt nyhetsbyrån AFP befann sig den 78-årige författaren i Westgategallerian för att handla med sin son.Kofi Awoonor gjorde sig främst känd för sin lyrik som inspirerats av Ewe-folkets muntliga tradition.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.