Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 31 May, 16:26

Västerbottens Folkblad - 29 okt 11 kl. 00:25

Euron har ökat marknadskrafternas spelrum på politikens bekostnadUtrikeskrönika av Torsten Nilsson. Eu­ro­kri­sen, som nu är inne på sitt and­ra år, drab­bar hela Eu­ro­pa, inte bara de 17 län­der som del­tar i full­ska­le­ex­pe­ri­men­tet med en ge­men­sam va­lu­ta. Mil­jo­ner lön­ta­ga­re i Eu­ro­pa får be­ta­la för po­li­ti­ker­nas och ban­ker­nas fel­be­döm­ning­ar. ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Torsten Nilsson, Eu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euronhar , ökat, marknadskrafternas, spelrum, politikens, bekostnad
Alliansfritt Sverige - 14 dec 13 kl. 12:49

Grattis FP – euron kan bli en vinnarfråga!

Denna höst kan inte ha varit rolig för Folkpartiet. Partiet har tappat förtroende i skolfrågan och med 5,4 procent i senaste SCB-mätningen ligger partiet bara 0,7 procentenheter över krispartiet Centern. Och inte lär läget förbättras av senaste PISA-mätningen som visade att svenska eleverna för första gången sämre än OECD-genomsnittet.

YLE - 28 jul 12 kl. 07:30

De flesta vill ha kvar euron

Två av tre finländare vill behålla euron, visar en mätning som institutet Taloustutkimus gjort för tidningen Kaleva och fem andra regiontidningar.
Stödet för euron har dock minskat från 74 till 57 procent på ett år. Äldre människor är mer skeptiska till euron än yngre människor.

HBL - 02 mar 13 kl. 04:09

Finland och euron tappar mot Sverige

De ekonomiska siffrorna visar minus i Finland och plus i Sverige. Samtidigt som krisen biter sig fast i Finland blir det också allt dyrare att turista i Sverige då kronan stärks.Finlands bnp minskade med 0,5 procent under det sista kvartalet i fjol.

HBL - 17 jan 14 kl. 05:34

Euron överbevisade letterna

Vid årsskiftet tog Lettland i bruk euron, trots att 60 procent av invånarna motsatte sig det. Två veckor senare säger sig över hälften av letterna vara nöjda med valutan. – Allt har gått som smort, säger premiärminister Valdis Dombrovskis.

YLE - 05 jan 15 kl. 10:41

Euron tappar gentemot dollarn- billigare än på nio år

Euron fortsätter att tappa i värde gentemot dollarn. Under måndagsförmiddagen har en euro kostat under 1,19 dollar. Så svag har euron inte varit jämfört med dollarn på nästan nio år.

Dagens PS - 06 dec 16 kl. 10:08

Sju av tio svenskar sågar euron

Det framgår av SCB:s partisympatiundersökning, som även mäter EU-sympatier och som refereras av nyhetsbyrån Direkt. Endast 15,8 procent av svenskarna skulle rösta för euron. Ändå har andelen ja-sägare till euron stigit i november jämfört med maj samtidigt som nej-sägarna blivit något färre.

HBL - 27 feb 14 kl. 09:24

Svensk ekonom: Euron har varit skadlig för Finland

Finland hade haft lättare att möta sin strukturkris om landet inte hade tagit i bruk euro. Det skriver den kände svenske ekonomen, professor Lars Calmfors.I en debattartikel i Dagens Nyheter jämför Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, den ekonomiska utvecklingen i Finland och Sverige och konstaterar att länderna i hög grad följdes åt fram till finanskrisen 2008.

DI - 16 mar 18 kl. 19:30

Gunnar Hökmark: Tiden närmar sig för en anslutning till euron

DEBATT. Sverige bör gå med i euron, annars riskerar vi att bli ensamma kvar i periferin beträffande finansiell lagstiftning när Storbritannien lämnar unionen. Om vi redan hade varit med skulle euron ha gett oss större stabilitet, bättre konkurrenskraft och ökat välstånd, anser Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M)..

YLE - 12 jul 12 kl. 16:10

"Finländarnas åsikt om ökat euroansvar måste beaktas"

Oppositionen kräver att resultatet från Yle Nyheters enkät beaktas i det politiska beslutsfattandet. I enkäten framkom att 66 procent av finländarna anser att Finland finansiella ansvar i skötseln av eurokrisen inte ska utökas. Enligt Sannfinländarnas ordförande Timo Soini är siffrorna ett tecken på att finländarna har fått nog av att bära ansvar och av en felaktig EU-politik.

DN - 11 jun 12 kl. 10:01

Fler svenskar vill ha euron

Stödet för att införa euron i Sverige har ökat något sedan i november, visar en undersökning från Statistiska centralbyrån..

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.