Sydsvenskan > Opinion

Monday, 25 May, 07:20

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:05

"Biståndet blir mer värdigt"Under de senaste sex månaderna har vi båda besökt Afrikas horn och fått uppleva det oerhörda lidande som den humanitära krisen har medfört. I Somalia har en kombination av torka, konflikt och laglöshet lett till att fyra miljoner människor är i desperat behov av hjälp. Även Kenya, Etiopien och Djibouti är svårt drabbade.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Cash, Sverige, Gunilla Carlsson, Josette Sheeran, FN, Afrikas, Kenya, Djibouti, Food Programme, WFP, Sveriges, GUNILLA CARLSSON, JOSETTE SHEERAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biståndetblir , mer, värdigt
Ekonomistas - 21 aug 14 kl. 13:53

Utvärdering av utvecklingsbiståndet – varför tron på RKS är överdriven och delvis felriktad

Följande är ett gästinlägg av Björn Ekman som är nationalekonom och forskare vid Lunds universitet. Hans huvudsakliga inriktning är hälsoekonomi. Han har tidigare arbetat på Sida och Världsbanken.

BT - 19 nov 14 kl. 21:15

Svenska län stora biståndsmottagare

I år tar Sverige rekordmycket pengar ur biståndsbudgeten för att lägga på flyktingmottagandet. Därför får Västra Götalands län mer pengar än Moçambique - det största mottagarlandet av svenskt bistånd.När antalet människor som flyr till Sverige skenar i år stannar rekordmycket pengar, drygt 8,3 miljarder kronor enligt tidningen Omvärlden, ur biståndsbudgeten kvar i landet.

DalaDemokraten - 11 nov 15 kl. 05:50

Debatt: Ovärdigt att betala flyktingmottagandet med biståndspengar

Regeringens bollande av pengar från biståndet till flyktingmottagningen riskerar bland annat att slå sönder en ovanligt väl fungerande och respekterad svensk biståndsorganisation, Svenska Afghanistankommittén. Detta trots att ett mycket stort antal av de som nu söker asyl i Sverige kommer just från Afghanistan – bara den senaste veckan hela 1 448 ensamkommande barn. Det går inte riktigt ihop..

Dagen - 13 sep 19 kl. 09:40

Sven Hellbom: Inte människovärdigt att M vill sänka biståndet

Allt för många i världen har inte tillgång till det som vi tycker är självklart..

Dagen - 13 sep 19 kl. 09:40

Sven Hellbom: Inte människovärdigt att M vill sänka biståndet

Allt för många i världen har inte tillgång till det som vi tycker är självklart..

HBL - 07 mar 15 kl. 14:43

Stubb vill spara på bistånd, löner och arbetslöshetskydd

Statsminister Alexander Stubb (Saml) tog på lördagen ställning till hur staten kunde minska sina utgifter. Alexander Stubb presenterade  sina sparförslag i Yles program Morgonettan. Enligt Stubb kan man spara genom att frysa förmåner och förkorta det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet.

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 06:30

Stäng matcherna och håll avståndet

Spelarna i LDB FC Malmö ska nog inte utmana ödet fler gånger i det galna guldracet med Tyresö. Sekunddramatiken mot Vittsjö var inte den första den här säsongen och laget måste kunna stänga den här typen av matcher.Vittsjö har gjort en fantastisk säsong, framfarten är en Åshöjdensaga.

SmålandsPosten - 30 aug 13 kl. 07:12

Offensiv jobbpolitik håller nere utanförskapet i Växjö

?I debatten florerar stundtals procenttal (24-25 procent) på vår ungdomsarbetslöshet som inte på något sätt beskriver verkligheten. Anpassas statistiken till våra förhållanden, exempelvis genom att inte ta med 15-åringar som går i skolan och är sysselsatta där, blir arbetslösheten för unga ungefär sju procent.

YLE - 14 nov 13 kl. 09:22

Finland ger 2,7 miljoner till Filippinerna

Finlands regering har beslutat att ge 2,7 miljoner euro för att hjälpa det tyfondrabbade Filippinerna. Hälften ska kanaliseras via FN:s mathjälp och hälften via organsiationer på gräsrotsnivå, främst via Röda Korset och Kyrkans Utlandshjälp. Det här uppgav biståndsminister Pekka Haavisto (Gröna) i Yles morgon-tv på torsdagen.

BT - 13 dec 12 kl. 13:03

Borås mörkar om hemtjänsten

I Borås gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Grundidén är att utförarna ska konkurrera med kvalitet. Kommunens schablontider och ersättningsmodell underminerar möjligheterna till bra kvalitet i hemtjänsten, skriver Sven-Åke Johansson.

SVT Debatt - 21 aug 13 kl. 05:20

Abortmotståndarna vinner mark även i Sverige

ABORTRÄTT Efter Irland, Malta och Polen kan Litauen snart bli det fjärde landet i Europa som inför abortförbud. Men även i Sverige vinner anti-abortrörelsen mark. Den kristna organisationen Provita anmälde nyligen Sverige till Europarådets kommitté för sociala rättigheter.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Så vill politikerna satsa på sex och samlevnad

M, C och V kräver ett tydligare fokus på elever som drabbas av hedersproblematik..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

USA:s ursprungsfolk räds förlust av språk

Familjer lever tätt tillsammans och på många platser saknas rinnande vatten. I områden där stora delar av USA:s ursprungsfolk bor slår viruspandemin extra hårt. Inom grupperna oroas man nu för att äldre går bort – och med dem språk och sedvänjor.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dödshot och rakblad i brev till Lundaforskare

I ett brev hade ett rakblad placerats så att den som öppnar kuvertet skulle skära sig..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rätten gav föräldrarna vårdnaden om flickan

Efter kamp i flera rättsliga instanser fick till slut föräldrarna hem sin dotter som hade varit omhändertagen och levt i familjehem sedan strax efter födseln. Trots psykisk ohälsa och uteblivna drogtester ansåg kammarrätten att föräldrarna var lämpade a.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stal övervakningskamera – hamnade på bild

Tre inbrottstjuvar har brutit sig in hos ett industriföretag i Lessebo kommun och stulit en övervakningskamera, men då själva hamnat på bild, skriver Smålandsposten. Flera andra övervakningskameror på företagets område fångade hur personerna gick omkrin.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Myskoxkalv född i Härjedalen

En myskoxkalv har fötts i hägnet på Myskoxcentrum i Tännäs i Härjedalen. Födseln ägde rum på söndagsmorgonen. "Könet på kalven är än så länge okänt, men det är en livfull och aktiv krabat som har kommit till världen, både mamma Helga och kalv mår bra",.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

USA stoppar resande från Brasilien

USA stoppar utländska medborgare som har varit i Brasilien de senaste 14 dagarna från att komma in i landet, rapporterar amerikanska medier. I fredags sade Världshälsoorganisationen (WHO) att Sydamerika har blivit mittpunkten för coronapandemin. Brasili.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Coronakrisen sår tvivel hos F1-stjärnan

Sexfaldige formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton erkänner att han under coronakrisen haft stunder då han tvekat om sin fortsättning i sporten. – Jag har dagar när jag vaknat upp och känt mig groggy och inte alls motiverad att träna. Känt att "vart är v.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Presidentens krogbesök blev polisärende

En polispatrull i Österrikes huvudstad Wien upptäckte en krog som hade öppet för länge under natten mot söndagen. Och en av gästerna visade sig vara president Alexander van der Bellen. Sedan en tid har restauranger och kaféer i landet fått öppna igen, m.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Tysk jakt på smittade efter gudstjänst

Tyska myndigheter försöker spåra deltagarna vid en gudstjänst i Frankfurt den 10 maj sedan 107 personer testats positivt för coronaviruset. Kyrkorna i delstaten Hessen, där Frankfurt ligger, har kunnat hålla gudstjänster sedan den 1 maj förutsatt att de.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.