Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 09 July, 01:27

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:05

"Biståndet blir mer värdigt"Under de senaste sex månaderna har vi båda besökt Afrikas horn och fått uppleva det oerhörda lidande som den humanitära krisen har medfört. I Somalia har en kombination av torka, konflikt och laglöshet lett till att fyra miljoner människor är i desperat behov av hjälp. Även Kenya, Etiopien och Djibouti är svårt drabbade.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Cash, Sverige, Gunilla Carlsson, Josette Sheeran, FN, Afrikas, Kenya, Djibouti, Food Programme, WFP, Sveriges, GUNILLA CARLSSON, JOSETTE SHEERAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biståndetblir , mer, värdigt
Ekonomistas - 21 aug 14 kl. 13:53

Utvärdering av utvecklingsbiståndet – varför tron på RKS är överdriven och delvis felriktad

Följande är ett gästinlägg av Björn Ekman som är nationalekonom och forskare vid Lunds universitet. Hans huvudsakliga inriktning är hälsoekonomi. Han har tidigare arbetat på Sida och Världsbanken.

BT - 19 nov 14 kl. 21:15

Svenska län stora biståndsmottagare

I år tar Sverige rekordmycket pengar ur biståndsbudgeten för att lägga på flyktingmottagandet. Därför får Västra Götalands län mer pengar än Moçambique - det största mottagarlandet av svenskt bistånd.När antalet människor som flyr till Sverige skenar i år stannar rekordmycket pengar, drygt 8,3 miljarder kronor enligt tidningen Omvärlden, ur biståndsbudgeten kvar i landet.

DalaDemokraten - 11 nov 15 kl. 05:50

Debatt: Ovärdigt att betala flyktingmottagandet med biståndspengar

Regeringens bollande av pengar från biståndet till flyktingmottagningen riskerar bland annat att slå sönder en ovanligt väl fungerande och respekterad svensk biståndsorganisation, Svenska Afghanistankommittén. Detta trots att ett mycket stort antal av de som nu söker asyl i Sverige kommer just från Afghanistan – bara den senaste veckan hela 1 448 ensamkommande barn. Det går inte riktigt ihop..

Dagen - 13 sep 19 kl. 09:40

Sven Hellbom: Inte människovärdigt att M vill sänka biståndet

Allt för många i världen har inte tillgång till det som vi tycker är självklart..

Dagen - 13 sep 19 kl. 09:40

Sven Hellbom: Inte människovärdigt att M vill sänka biståndet

Allt för många i världen har inte tillgång till det som vi tycker är självklart..

HBL - 07 mar 15 kl. 14:43

Stubb vill spara på bistånd, löner och arbetslöshetskydd

Statsminister Alexander Stubb (Saml) tog på lördagen ställning till hur staten kunde minska sina utgifter. Alexander Stubb presenterade  sina sparförslag i Yles program Morgonettan. Enligt Stubb kan man spara genom att frysa förmåner och förkorta det inkomstrelaterade arbetslöshetsskyddet.

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 06:30

Stäng matcherna och håll avståndet

Spelarna i LDB FC Malmö ska nog inte utmana ödet fler gånger i det galna guldracet med Tyresö. Sekunddramatiken mot Vittsjö var inte den första den här säsongen och laget måste kunna stänga den här typen av matcher.Vittsjö har gjort en fantastisk säsong, framfarten är en Åshöjdensaga.

SmålandsPosten - 30 aug 13 kl. 07:12

Offensiv jobbpolitik håller nere utanförskapet i Växjö

?I debatten florerar stundtals procenttal (24-25 procent) på vår ungdomsarbetslöshet som inte på något sätt beskriver verkligheten. Anpassas statistiken till våra förhållanden, exempelvis genom att inte ta med 15-åringar som går i skolan och är sysselsatta där, blir arbetslösheten för unga ungefär sju procent.

YLE - 14 nov 13 kl. 09:22

Finland ger 2,7 miljoner till Filippinerna

Finlands regering har beslutat att ge 2,7 miljoner euro för att hjälpa det tyfondrabbade Filippinerna. Hälften ska kanaliseras via FN:s mathjälp och hälften via organsiationer på gräsrotsnivå, främst via Röda Korset och Kyrkans Utlandshjälp. Det här uppgav biståndsminister Pekka Haavisto (Gröna) i Yles morgon-tv på torsdagen.

BT - 13 dec 12 kl. 13:03

Borås mörkar om hemtjänsten

I Borås gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Grundidén är att utförarna ska konkurrera med kvalitet. Kommunens schablontider och ersättningsmodell underminerar möjligheterna till bra kvalitet i hemtjänsten, skriver Sven-Åke Johansson.

SVT Debatt - 21 aug 13 kl. 05:20

Abortmotståndarna vinner mark även i Sverige

ABORTRÄTT Efter Irland, Malta och Polen kan Litauen snart bli det fjärde landet i Europa som inför abortförbud. Men även i Sverige vinner anti-abortrörelsen mark. Den kristna organisationen Provita anmälde nyligen Sverige till Europarådets kommitté för sociala rättigheter.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus i centrala Norrköping

Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Räddningstjänsten har ryckt ut efter ett larm på onsdagskvällen om att det kom svart rök från vinden. Än är det inte klart exakt hur allvarlig branden är, men räddningstjänsten har tagit höjd för e.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Gediget om klimatkrisen av SVT:s nya klimatkorrespondent Erika Bjerström

Gedigen genomgång av SVT:s nya klimatkorrespondent, tycker Jonas Gren..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Källarbrand i Höganäs

Under söndagen uppstod en brand i en källaren i Höganäs..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Inställt studentutspring – vill ha pengarna tillbaka för studentmössa

19-årige stockholmare vill inte betala Löddeföretag för studentmössan..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Polisen ber sprintstjärna om ursäkt

Nu ber brittisk polis om ursäkt för att ha satt handfängsel på den brittiska sprintern Bianca Williams och hennes sambo när deras bil stoppades för en genomsökning. Williams och hennes sambo, den portugisiske 400-meterslöparen Ricardo dos Santos, togs å.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Presidenternas klädmärke illa ute

Anrika herrklädeskedjan Brooks Brothers med mer än 200 år på nacken är nu nästa klädkedja i USA att hamna i svåra ekonomiska problem. Bolaget har ansökt om rekonstruktion enligt Chapter 11-förfarandet inom amerikansk konkurslag, vilket i korthet innebär.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Brukarnas integritet måste garanteras

Svar till Inga-Kerstin Eriksson och Dan Ishaq..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Rasism eller kompisbråk – dråpet på Bornholm väcker debatt utanför Danmarks gränser

Men med afrikansk bakgrund dödades av bekant med påstådda nazistsympatier..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Siem Reap förbjuder hundkött

All hantering av hundkött förbjuds i Siem Reap i Kambodja. Det är turisters efterfrågan som fått affärerna med hundkött att gå i spinn, men från och med nu är det belagt med höga böter eller fängelse att fånga, slakta, sälja eller köpa hund till människ.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Sparkades från fackuppdrag när hon blev SD-politiker

Handels: ”Man måste man ha en inkluderande människosyn.”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.