Sydsvenskan > Opinion

Monday, 25 May, 09:30

Sydsvenskan - 29 okt 11 kl. 00:05

Debattens vågorUnder 1900-talets första årtionde föddes mer än 130 000 barn om året. Sedan kom världskrig och depressionsår och i mitten av 1930-talet var antalet födda nere kring 85 000.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige, Kurvans, Gunnar Wetterberg, Saco, Wetterbergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debattens, vågor
YLE - 15 jan 16 kl. 15:37

Anne Mäkinen: Inget har hänt med jämställdhetsfrågor på 20 år

Fotbollstränaren Anne Mäkinen efterlyser en debatt om jämställhetsfrågor inom idrotten. - Jag blev chockad när jag märkte att inget hade hänt med synen på idrottarna och vem som syns i medierna, säger Mäkinen som har tillbringat närmare 20 år i USA och Sverige som fotbollsproffs. Medierna ger en skev bild av verkligheten Centralorganisationen Valo publicerade nyligen en enkät där majorieten ansåg att medierna ger en skev bild av verkligheten när det gäller idrott.

YA - 30 jan 14 kl. 03:55

Debattens juridifiering

"Det måste gå att ha en åsikt utan att komma med ett fullt lagförslag!” Uttalandet kom efter att jag ställt frågan vad de organisationer som låg bakom manifestationen för en ”samtyckeslag” i Stockholm egentligen menade med en samtyckeslag.
Bakgrunden är ett antal friande domar i våldtäktsmål, som har upprört.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 04:00

Den enastående enkelheten

På försättsbladet till Werner Aspenströms ”Samlade dikter 1943-1997” står med maskinskriven text: ”Hälsningar till Er alla”. Undertecknat ”W. A.

YA - 24 okt 14 kl. 09:27

Världens länder i debatt på Norreportsskolan

Foto: Anna Fedoriw
Det årliga FN-rollspelet pågår på Norreportsskolan. Den 23 och 24 oktober djupdyker 150 niondeklassare i 49 olika länders angelägenheter. Tillsammans spelar de FN:s generalförsamling och debatterar världspolitik.

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Kuratorär här för att stanna

Grekiska kuratorn Katerina Gregos är en av konstvärldens fixstjärnor just nu. Målmedvetet samordnar hon utställningar som landar likt knytnävsslag i magen, och säger något väsentligt om vår tid. Hennes svidande danska paviljong om yttrandefrihet på Venedigbiennalen 2011 är redan legendarisk.

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Kurator är här för att stanna

Grekiska kuratorn Katerina Gregos är en av konstvärldens fixstjärnor just nu. Målmedvetet samordnar hon utställningar som landar likt knytnävsslag i magen, och säger något väsentligt om vår tid. Hennes svidande danska paviljong om yttrandefrihet på Venedigbiennalen 2011 är redan legendarisk.

YLE - 21 okt 16 kl. 17:10

Slaget efter tolv: "Johaug måste ha vetat att salvan innehöll en anabol steroid"

Ett misstag eller systematiskt fusk? Debatten om fallet Johaug gick het i Slaget efter tolv. HBL-journalisten Marcus Lindqvist sällar sig till de misstäksammas skara som anser att det finns för många öppna frågor för att han skulle godta Johaugs version av det skedda.

YLE - 29 aug 13 kl. 12:32

Mattias Fagerholm: Välkommen på fest!

Är du intresserad av en fest där du garanterat inte drabbas av baksmälla nästa dag? Ett lockande erbjudande, eller hur? Det här är vad vi på Obs debatt hoppas kunna erbjuda dig.

Barometern - 14 jun 14 kl. 08:10

?Jag tror det lugnar ner sig till hösten?

– Man kan aldrig göra alla nöjda. Lärarna har säkert varit pressade inför skolavslutningen. Jag tror att det lugnar ner sig till hösten.

Kristianstadsbladet - 04 aug 14 kl. 09:43

Om demokratin i Bromölla kommun

Foto: Tommy Svensson
Debattskribenten skriver om att förbättra demokratin i Bromölla kommun. Det är av stor vikt att det som sägs i kommunfullmäktige av dess ledamöter verkligen går fram till åhörare och i etern, skriver Gert Rosenlind (MP).
Kommunfullmäktige bör inrätta en tillfällig beredning vars uppdrag blir att utreda och föreslå åtgärder av teknisk och organisatorisk natur som kan förbättra demokratin och den kommunala beslutsprocessen.

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 11:02

Bohusläningen valspurtar - på plats i Lysekil

Debattens vågor gick höga på Kungstorget i Lysekil på torsdagen när ett antal kommunpolitiker drabbade samman. Frågor som handlade om framtiden för Lysekilsbanan, handelshamnen, södra hamnen var uppe till diskussion..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Vidar Jonsson Wallin låter hjärnan tala

Tränarprofilen brinner för de mentala processerna: ”Väldigt få lägger några resurser på det”.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Timbuktu får Ganneviksstipendiet

Jason "Timbuktu" Diakité är en av årets sex mottagare av Ganneviksstipendiet. – Ärofyllt och fint att det jag gör har gjort ett avtryck, säger han. Jason "Timbuktu" Diakité behöver knappast en presentation.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Så vill politikerna satsa på sex och samlevnad

M, C och V kräver ett tydligare fokus på elever som drabbas av hedersproblematik..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

USA:s ursprungsfolk räds förlust av språk

Familjer lever tätt tillsammans och på många platser saknas rinnande vatten. I områden där stora delar av USA:s ursprungsfolk bor slår viruspandemin extra hårt. Inom grupperna oroas man nu för att äldre går bort – och med dem språk och sedvänjor.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dödshot och rakblad i brev till Lundaforskare

I ett brev hade ett rakblad placerats så att den som öppnar kuvertet skulle skära sig..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rätten gav föräldrarna vårdnaden om flickan

Efter kamp i flera rättsliga instanser fick till slut föräldrarna hem sin dotter som hade varit omhändertagen och levt i familjehem sedan strax efter födseln. Trots psykisk ohälsa och uteblivna drogtester ansåg kammarrätten att föräldrarna var lämpade a.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Stal övervakningskamera – hamnade på bild

Tre inbrottstjuvar har brutit sig in hos ett industriföretag i Lessebo kommun och stulit en övervakningskamera, men då själva hamnat på bild, skriver Smålandsposten. Flera andra övervakningskameror på företagets område fångade hur personerna gick omkrin.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Myskoxkalv född i Härjedalen

En myskoxkalv har fötts i hägnet på Myskoxcentrum i Tännäs i Härjedalen. Födseln ägde rum på söndagsmorgonen. "Könet på kalven är än så länge okänt, men det är en livfull och aktiv krabat som har kommit till världen, både mamma Helga och kalv mår bra",.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

USA stoppar resande från Brasilien

USA stoppar utländska medborgare som har varit i Brasilien de senaste 14 dagarna från att komma in i landet, rapporterar amerikanska medier. I fredags sade Världshälsoorganisationen (WHO) att Sydamerika har blivit mittpunkten för coronapandemin. Brasili.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Coronakrisen sår tvivel hos F1-stjärnan

Sexfaldige formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton erkänner att han under coronakrisen haft stunder då han tvekat om sin fortsättning i sporten. – Jag har dagar när jag vaknat upp och känt mig groggy och inte alls motiverad att träna. Känt att "vart är v.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.