Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 25 May, 01:15

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 22:50

Lägre hastighet i byarnaNu ska det köras långsammare i byarna. 40 i stället för 50 . Möjligen redan innan årsskiftet och därmed kommer byarna före Landskrona innerstad.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Landskrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, hastigheti , byarna
Skånskan - 25 apr 16 kl. 14:00

Lägre hastighet i fler byar

Svalöv/Landskrona BILLEBERGA/KÅGERÖD
Alltfler samhällen i kommunen får nu lägre hastighet.
Senast i raden är nu Billeberga och Kågeröd, där bilisterna i fortsättningen får lätta på gasen. Ifjol togs beslutet att sänka farten i tätorterna till 40 kilometer i timmen, helt enligt hastighetsplanen.

BT - 20 maj 13 kl. 15:05

Bilist körde i högre hastighet än gångfart på Lilla Brogatan - åtalas

En taxichaufför från Borås åtalas för två fall av trafikbrott. Det var i början på december förra året som mannen stoppades av polis på Lilla Brogatan. Han höll då en högre hastighet än gångfart i ett gångfartsområde.

YA - 13 mar 19 kl. 00:01

Trafik: Koloniägare vill ha lägre hastighet

Bussar, långtradare och vanliga bilister – alla håller de ofta högre hastighet än tillåtna 40 när de passerar Södra koloniområdet på Ehrnbergsvägen. Nu vädjar kolonisterna om sänkt fartgräns och farthinder..

Skånskan - 01 sep 19 kl. 09:00

Sjöbobo vill se lägre hastighet och hinder

Sjöbo En kommuninvånare har en ambition att få till sänkt hastighet, genomfartsförbud och farthinder på del av väg 1025, Gamla Prästavägen från Tolånga till Vanstad.
Nej, säger två myndigheter till nya lokala föreskrifter.För ett halvår sedan fick länsstyrelsen in en ansökan om sänkt hastighetsbegränsning och genomfartsförbud på väg 1025 mellan väg 1026 och 1030.

LV - 12 jan 17 kl. 15:22

Kräver lägre hastighet i Södra Vi: "Vi kan inte bifalla SD-motion"

Det blir avslag på SD-motionen om övergångsställe och lägre högsta hastighet för i första hand tyngre fordon på Storgatan i Södra Vi..

YLE - 20 aug 13 kl. 10:39

Polisen: Högre hastighet ger värre skador

Jeanette Rönnqvist, äldre konstapel vid Rörliga polisen i Åbo ställer sig kritisk till högre hastigheter på landsvägarna. Högre hastigheter kan leda till fler dödskrockar på landsvägarna, befarar hon. Enligt YLE:s enkät stöder en majoritet av medlemmarna i riksdagens trafikutskott att hastighetsbegränsningarna på vägarna höjs.

Dalarnas tidningar - 11 jun 13 kl. 06:11

Högre hastighet oroar ABB

40 är för hög hastighet på Lyviksvägen bakom ABB. ? Det var 30 under många år.

YA - 23 aug 13 kl. 09:01

Hopp om lägre hastighet på Spetsgatan

Foto: Ann-Louise Olander
Ytterligare en önskan om hastighetsdämpande åtgärder har landat på kommunens bord. Den här gången är det Spetsgatan i centrala Skurup som är föremål för diskussion.
?

Nyan - 19 nov 14 kl. 14:08

Aftonsol vill ha lägre hastighet vid ridskolan

HAMMARLAND. Aftonsol på Tellholm Ab, som bedriver ridskoleverksamhet i Hammarland, vill ha sänkt hastighet från Aftonsol ner till slutet av Tellholmsvägen. I en skrivelse till byggnadstekniska nämnden önskar man att hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen.

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:00

Högre hastighet genom Ask

ask Bilförare kan gasa på ännu mer genom Ask i framtiden.
Nuvarande gränsen på 30 kilometer i timmen höjs upp till 50 kan ses som märkligt, men har sin naturliga förklaring. ERWP.

SmålandsPosten - 05 mar 18 kl. 16:42

Låg chans för lägre hastighet - Trafikverket fortsätter att motsätta sig förändringarna

Rottneåvägen fortsätter att kämpa för en säkrare riksväg 25. I förra veckan ansöktes det om sänkt hastighet och omkörningsförbud till länsstyrelsen. Men chanserna ser inte goda ut.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

USA stoppar resande från Brasilien

USA stoppar utländska medborgare som har varit i Brasilien de senaste 14 dagarna från att komma in i landet, rapporterar amerikanska medier. I fredags sade Världshälsoorganisationen (WHO) att Sydamerika har blivit mittpunkten för coronapandemin. Brasili.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kraftig sättning i gruvan i Malmberget

En kraftig sättning har inträffat i gruvan i Malmberget, rapporterar lokala medier. – Den var ganska kraftig och det kändes rejält, både i samhället och under jord, säger Tina Benson, informationschef vid LKAB, till Norrländska Socialdemokraten. Den så.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Upplopp på kvinnofängelse krävde flera liv

Sex interner har dödats i samband med ett våldsamt upplopp i ett kvinnofängelse i Honduras i helgen. Ytterligare två fångar skadades under oroligheterna, då bland annat en brand anlades. Det är ännu oklart hur internerna dog.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fransk minister i ordkrig med skådespelare

Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner går till verbal attack mot den franska skådespelaren Camelia Jordana sedan den senare anklagat landets polisstyrka för systematisk rasism. Det var på söndagen som Jordana, vars föräldrar är från Algeriet, m.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Coronakrisen sår tvivel hos F1-stjärnan

Sexfaldige formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton erkänner att han under coronakrisen haft stunder då han tvekat om sin fortsättning i sporten. – Jag har dagar när jag vaknat upp och känt mig groggy och inte alls motiverad att träna. Känt att "vart är v.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Alkoholförsäljning tillåts igen i Sydafrika

Sydafrika lättar på ett antal restriktioner som införts med anledning av coronapandemin. Bland annat mjukas förbudet mot försäljning av alkohol upp. – Alkohol kommer att säljas för att konsumeras hemma, säger president Cyril Ramaphosa i ett tv-sänt tal..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Michael Björklund vann ”Robinson”

Michael Björklund är årets vinnare av realityserien "Robinson". Den åländske kocken navigerade sig genom programmet med snällhet som främsta vapen, offrade framtänderna, och fick nya perspektiv på sitt vardagsyrke. – Jag har aldrig räknat riskorn förut,.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man allvarligt knivskuren – flera gripna

En man i 50-årsåldern har knivskurits i Rågsved i södra Stockholm. Enligt polisen var mannen allvarligt skadad när han hittades. – Han är förd med ambulans till sjukhus, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

New York öppnar för sina idrottslag

New York öppnar upp för den professionella idrotten igen i spåren av coronakrisen. Delstatens guvernör Andrew Cuomo offentliggjorde att klubbarnas träningsfaciliteter får öppnas i ett första steg och att det sedan blir spel inför tomma läktare. – Med st.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Många greps i burkinsk-ivoriansk gränsinsats

Burkina Faso och Elfenbenskusten har i en gemensam militärinsats riktad mot islamistiska extremister i de båda länderna dödat åtta misstänkta jihadister och gripit ytterligare 38. Vid insatsen i ett gränsområde mellan länderna förstördes en av extremist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.