Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 07 June, 02:28

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 22:40

Kemira får fortsätta som förutSvavelsyreproduktionen får fortsätta på Kemira. Miljööverdomstolen behandlar inte de överklaganden som lämnats in.Aktionsgruppen Säkert boende, kommunens miljönämnd, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Karlstad och elva privatpersoner överklagade Miljödomstolens beslut från i somras. Nu har Mark- och miljööverdomstolen beslutat att inta ta upp överklagandena..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kemira, Säkert, Karlstad, Miljödomstolens, Mark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kemirafår , fortsättasom , förut
Ekonomistas - 17 mar 20 kl. 15:58

Stoppa, bromsa eller fortsätta som förut?

Argumentet att vi måste ”platta till kurvan” har nu fått stor spridning. Det är bra för att skapa en förståelse för att åtgärder som vidtas inte bara handlar om den egna smittorisken, utan också om att sjukvårdssystemet inte klarar av alltför många sjuka samtidigt. Det som saknas när kurvorna presenteras i TV-rutan och sociala medier är skalan på tidsaxeln.

News55 - 02 jul 17 kl. 18:20

Barbro Westerholm: “Många som går i pension vill fortsätta jobba”

Temat för vårt samtal är egent­ligen åldersdiskriminering, men det blir bristerna i förlossningsvården som tänder den första gemensamma gnistan. Vi har fött barn vid olika tid­punkter, ­Barbro skulle kunna vara min mor,­ men båda har vi erfaren­heter av vård med resurser och att ha fått ligga en hel vecka på BB. Med varje barn.

YLE - 08 maj 17 kl. 08:29

Tuomioja om Macrons seger: Ett öppet Europa må ha vunnit men vi kan inte fortsätta som förut

I och med valet av Emmanuel Macron har fransmännen gett fortsatt grönt ljus för liberala värden och den Europeiska unionen, men missnöjet hos en dryg tredjedel av röstarna finns kvar. Både Macron och europeiska politiker måste ta itu med att tackla folkets misstro mot eliten och EU, menar Erkki Tuomioja. Det franska valresultatet kom inte som en överraskning för tidigare utrikesminister och riksdagsledamoten Erkki Tuomioja (SDP).

HBL - 16 jun 12 kl. 09:43

Statsvetaren vill fortsätta betala

EU har aldrig haft några bakslag. Därför vet man aldrig hur det slutar om euron brakar samman. Statsvetaren Juhana Aunesluoma biter sig fast vid hoppet med moralfilosofiska argument.

YLE - 26 nov 12 kl. 16:59

Multala: "Roligt att fortsätta jobba med segling"

Sari Multala valdes på söndag till seglingslandslagets nya chefstränare. Multala ser framemot det nya utmaningarna som officiellt börjar vid årsskiftet. - Det är ju roligt att få fortsätta jobba med segling och alla seglare och coacher som jag känner från förut, säger en glad Multala.

YLE - 24 aug 18 kl. 09:44

Finska skolsektionen vill att de svenska eleverna ska fortsätta som förr i Hindhår skolcenter

Den svenska skolan ska få fortsätta i Hindhår skolcentrum som förut tycker politikerna i Borgå finskspråkiga utbildningssektion..

YLE - 02 nov 16 kl. 15:22

Västnyland får fortsätta kämpa för billigare ambulans

De västnyländska kommunerna får fortsättningsvis betala betydligt mer för ambulansvården än kommunerna i huvudstadsregionen. Förhoppningen från Västnyland var att ambulanskostnaderna fördelas jämnt mellan kommunerna från och med årsskiftet då ambulanssjukvården i Nyland förenhetligas. Men så blev det inte.

Kristianstadsbladet - 28 jul 16 kl. 03:00

Vi vill fortsätta att satsa på rut-avdraget

Svar till Maria Andersson, vd Hemfrid, som skrev om rut-avdraget i Kristianstadsbladet den 23 juli 2016..

Världen Idag - 07 dec 15 kl. 00:01

Lukas Berggren: Låt inte förföljelsen fortsätta i Sverige

100 miljoner kristna förföljs för sin tro. Många därutöver diskrimineras för sin kristna tro. Det ansedda internationella undersökningsföretaget Pew Research Center visade i en undersökning att kristna trakasseras i 130 av 191 länder i världen, vilket gör dem till världens mest utsatta grupp.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 18 kl. 21:00

Josefin vill fortsätta att bryta tystnaden

Hon har gjort det förut. Nu gör hon det igen: Bryter tystnaden om en sjukdom som inte syns på utsidan. Josefin Svensson, 20, får veckans må bra-inspiration och en möjlighet att komma igång med den träning som kan höja hennes livskvalité..

Kristianstadsbladet - 21 mar 19 kl. 21:00

Handlarna vill fortsätta med fri lördagsparkering

Politikerna har inte beslutat hur det blir efter den 31 mars när det är slut med gratis parkering på lördagar. Handlarna menar att det skulle vara förödande om man går tillbaka till hur det var förut. .

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pandemin minskar stödet för Johnson

Britternas tilltro till landets hantering av pandemin sjunker. Samtidigt minskar också förtroendet för regeringen, visar flera nya opinionsundersökningar. 47 procent av britterna tycker att Boris Johnsons regering har hanterat coronakrisen dåligt, medan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Coronafall stänger skola i Kalix

En grundskola i Kalix kommun stänger, sedan flera på skolan bekräftats ha insjuknat i covid-19, rapporterar Norr Media. Eleverna får därmed sommarlov redan nu. Kommunen fattade beslutet på lördagen i samråd med regionens smittskyddsläkare.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Explosion – kontorsbyggnad i Vellinge skadad

Polisen kallades till en adress i Vellinge i Skåne efter att ha fått in flera samtal om att en hög smäll hörts. Larmet kom strax innan klockan elva på fredagskvällen och platsen har spärrats av. – Vi har inte fått klarhet exakt vad för typ av byggnad de.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Minnesstund för George Floyd i North Carolina

Köerna av sörjande människor ringlade långa..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Djävulskt motiverat nej till namnbyte i Kalmar

En kvinna i Kalmar ville byta namn men det blev nej..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Iran: Svarta lådorna hjälper inte

De svarta lådorna från det passagerarflygplan som sköts ned av iranskt luftvärn utanför Teheran i Iran i januari kommer inte att bidra till några utredningar, rapporterar iranska statliga medier. Men trots det säger sig Iran vara redo att låta andra län.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Inga smittade vid senaste PL-tester

1 195 tester – och ingen smittad av coronaviruset. Det blev utfallet av den sjätte rundans testning av spelare och annan personal i de 20 brittiska Premier League-klubbarna. I de tidigare rundorna har 13 personer testat positivt för covid-19.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Vill sätta norska demonstranter i karantän

Alla norrmän som deltagit i helgens demonstrationer bör omedelbart sättas i 14 dagars karantän, det anser högerpopulistiska Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim. Han kritiserar även beslutet att inte stoppa demonstrationen av smittskyddsskäl. Storting.

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång. Den svenska coronastrategin är baserad på löst grundade antaganden och har misslyckats kapitalt, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut. – Frågan är inte längre om saker kommer att förändras, utan hur. Statsministerns tal under.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.