SVT > Videos

Saturday, 06 June, 15:14

SVT - 28 okt 11 kl. 19:06

Strid om besparingarSknes sjukhus har ett tufft r framfr sig - det str klart sen Regionen igr presenterade budgeten. Nu kraftsamlar fack och skyddsombud fr att ta strid om besparingarna drabbar personalens arbetsmilj..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stridom , besparingar
YLE - 29 nov 13 kl. 21:47

Lyly: För mycket besparingar i service och utbildning

FFC:s ordförande Lauri Lyly anser att regeringens strukturpaket lägger alltför stor vikt vid besparingar i kommunal service och yrkesutbildning. Han anser att åtgärderna hotar sysselsättningen. FFC-basen önskar att regeringen hade satsat mer på sysselsättning, yrkesutbildning och kampen mot den gråa ekonomin.

Cornucopia - 11 nov 15 kl. 18:29

Försvarsminister Hultqvist tar strid för försvaret

Försvarsminister Hultqvist ger idag besked om att det inte blir några besparingar på Försvarsmakten, efter att samtliga departement blivit ålagda att leta besparingar och neddragningar för att finansiera asylkrisen. I ett svar till riksdagen ger han tydligt besked om att det inte blir några neddragningar.

Beskedet är än så länge tydligt.

Barometern - 22 mar 16 kl. 16:35

Peter Wretlund (S): "Oppositionen mörkar om besparingar"

Det blåser upp till politisk strid om budgetramarna fram till 2019. Majoriteten beskyller oppositionspartierna L och KD för att mörka sina besparingar..

YA - 26 aug 11 kl. 06:30

Besparingar ersätter inte behovet av strukturreformer

I dag samlas regeringen för de avslutande budgetsamtalen på Harpsund. Frågan är hur försiktig regeri?
Frågan är hur försiktig regeringen ska vara.

Hela Gotland - 23 okt 12 kl. 06:00

Besparingar kan hota Botaniskas status

Region Gotland vill dra ned driftsanslaget till Botaniska trädgården i Visby med en tredjedel i nästa års budget.Det kan påverka trädgårdens status som byggnadsminne och komma att stå i strid med de skyddsbestämmelser som finns.Det konstaterar länsstyrelsen i ett brev till sällskapet DBW:s trädgårdsstyrelse..

BT - 20 nov 13 kl. 10:54

Hård strid om budgeten i riksdagen

De rödgröna angrep regeringen för oansvariga skattesänkningar, medan regeringen varnade oppositionen för att i efterhand riva upp riksdagsbeslut. Striden om sänkt skatt för högavlönade vållade hård debatt i riksdagen.- Moderaterna har en prioritering som går före allt annat, att låna till att sänka skatten, sade Fredrik Olovsson (S), när debatten om ramarna för 2014 års statsbudget inleddes i riksdagen i dag.

GöteborgsPosten - 18 feb 14 kl. 21:32

Föräldrar tar strid för skolan

Föräldrar i Majorna-Linné accepterar inte besparingar inom skolan. Nu samlas de för att kämpa för mer resurser till stadsdelens barn..

Sydsvenskan - 20 okt 15 kl. 16:34

Ny strid om Lunds budget

100 miljoner kronor saknas i Lunds kommuns budget för nästa år. De rödgrönrosa partierna vill höja skatten, men det kommer ändå att krävas ytterligare besparingar. Framför allt vård och omsorg drabbas.

Barometern - 13 aug 13 kl. 08:04

Skolan ska göra hårda besparingar

Kommunstyrelsen ska på uppdrag av kommunchefen Joakim Malmdahl ta fram en åtgärdsplan för att minimera avvikelser i budgeten och för skolans del handlar det om 354 000 kronor i besparingar. Man ska nu utreda hur olika besparingar påverkar kommande års budgetar. Principen är att alla nya förslag till kostnadsökningar avslås och alla möjligheter till kostnadsminskningar ska tillvaratas.

UT - 24 sep 13 kl. 07:25

Oro för besparingar inom räddningstjänsten

Just nu pågår arbetet med räddningstjänstens budget och bland annat arbetar man på förslag till besparingar. Den 25 oktober ska politikerna i direktionen ta beslut om budgeten för Södra Älvsborgs räddningstjänst 2014. Men redan den 4 oktober ska direktionen fatta ett första beslut om vilken inriktning man ska ha på beslutet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.