SVT > Videos

Wednesday, 03 June, 14:05

SVT - 28 okt 11 kl. 22:05

Teater i Moskva återinvigdI kväll återinvigdes den berömda Bolsjoj-teatern i Moskva efter sex års renoveringar.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Moskva, Bolsjoj

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teateri , Moskva, återinvigd
Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Teater Livsdrömmar

Av Anton Tjechov. Regi: Anu Saari. Medverkande: Marianne Vassbotn Klasson, Agnes ­Forstenberg, Elin Roslund, Kris­toffer Berglund, Jenny M Jensen, Robert Noack, Angelica Rad, Emelie Wallberg, Kardo Razzazi, John Lalér, Johan Stavring, Edvin Bredefeldt, Sven Boräng (Teaterhögskolans avgångselever).

SR - 30 sep 14 kl. 15:02

"Illusioner" på Teater Galeasen

Ivan Vyripaev är en rysk dramatiker och teaterman, född 1974 och konstnärlig ledare på Praktika Teater i Moskva. Hans pjäser har spelats i flera länder, från Polen till Kanada och nu introducerar Teater Galeasen i Stockholm Vyrypaev för den skandinaviska teaterpubliken; i måndags kväll hade hans pjäs ”Illusioner” premiär i svensk översättning av Janina Orlov och i regi av Olof Hanson. Maria Edström har sett ”Illusioner”..

Blekinge Läns tidning - 25 mar 18 kl. 15:47

Drygt två år senare – nu är Fredrikskyrkan återinvigd

Renoveringen av Fredrikskyrkan är en av de största förändringarna av en kyrka någonsin i Sverige. Men nu är den återinvigd av biskopen Johan Tyrberg. – Vi har knappt aldrig sett något liknande i Sverige, säger han..

YLE - 19 apr 17 kl. 18:29

Fyrvaktarens flickor gör upp om arv på Teater Rampfeber

- Vi har inte gjort något liknande här tidigare, så det känns extra spännande, berättar skådespelarna i årets uppsättning av Teater Rampfeber i Vanda. Tre mycket olika damer ska göra upp om en fyrvaktares arv. Tove Appelgren har skrivit pjäsen Fyrvaktarens dotter som nu sätts upp på Teater Rampfeber i Vanda.

YLE - 23 aug 17 kl. 16:22

Wasa Teater hoppas på publiksuccé med Ikeamusikal

Under fjolåret var Wasa Teater den finlandssvenska institutionsteater som hade de bästa publiksiffrorna. Man hoppas toppa det i år med ett digert spelprogram, bland annat blir det Ikeamusikal. Ingvar, en musikalisk möbelsaga, är den stora satsningen på Wasa Teater i höst.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 07:00

Teater som sätter flickan i fokus

I kväll är det premiärdags för nystartade scenkonstkollektivet Teater Athena. I sin ”Fuck your marsvin and dö” sätter de flickrollen i centrum.
– Vi jobbar med flickstereotypen och utmanar både oss själva och publiken.

Skånskan - 18 mar 19 kl. 17:38

Artister ställer upp för Skillinge teater

skillinge Artister ställer upp i en stödgala för Skillinge teater för att uppmärksamma att verksamheten drabbas hårt av nerskärningarna i Region Skånes kulturbudget.
– Trots detta väljer vi att gasa oss ur krisen med ett bra program i sommar, säger teaterdirektör Karin Johansson-MexEndast en bråkdel av Regionens miljoner till kultur i Skåne hamnar i sydost. För Skillinge teater innebär det att bidraget minskar drastiskt, dels indraget utvecklingsbidrag på 300 000 kronor, dels ingen höjning av verksamhetsbidraget på 398 000 kronor.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 07:08

Teater präglar inte teatervåren

Foto: Justus Ragnarsson
Trettio föreställningar på Teatern och runt om i kommunen. Fem resor till andra scener i Skåne. Kristianstads Teaterförening laddar för en ny intensiv teatersäsong.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 07:00

Teater i Becketts fotsteg

Foto: Peter Åklundh
När Teater buzka åter intar scenen sker det med en av regissör Jan Bäcklins husgudar, den irländske författaren och dramatikern Samuel Beckett. På lördag är det premiär för den tredelade pjäsen ?Beckett x 3?.

Kristianstadsbladet - 04 okt 13 kl. 14:47

Teater man aldrig glömmer

Foto: Fotograf Dan Hansson
"Vår klass" borde inte stanna på lilla Galeasen utan fara land och rike kring. Det är högklassig teater man aldrig glömmer. Det skriver en tagen Stefan Eklund efter att ha sett Teater Galeasens nya uppsättning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.