SvD > Nyheter

Friday, 05 June, 12:24

SvD - 28 okt 11 kl. 21:14

Svenskt plan nära kollisionTvå plan med sammanlagt 120 passagerare var på väg att kollidera..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, plan, nära, kollision
SVT - 30 jan 18 kl. 03:15

Ryskt och amerikanskt plan nära kollision över Svarta havet

USA:s utrikesdepartement uppger att ett ryskt militärplan har haft en ”osäker interaktion” med ett flyg från den amerikanska flottan över Svarta havet..

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 21:41

Plan missade stopp - nära krock

Arkivbild: Johan Nilsson, Scanpix
Ett svenskt SAS-plan var meter ifrån att orsaka krock på Kastrup, enligt danska haverikommissionen.
Planet åkte ut på banan där ett annat plan var på väg att lyfta mot Sverige. En sekund efter att SAS-planet stannat passerade det andra planet på 19,5 meters avstånd.

Corren - 19 mar 18 kl. 16:30

Därför var Gripen nära en kollision

Ett svenskt Gripen-plan var nära att kollidera med ett franskt Mirage-plan..

Sydsvenskan - 18 feb 11 kl. 12:08

SAS-plan nära kollision

Ett SAS-plan var nära en kollision i Hamburg under söndagen.
Ett SAS-plan på väg från Köpenhamn fick avbryta landningen i Hamburg i söndags. Ett stort passagerarplan från Emirates hade gett sig ut på en korsande bana och besättningen tänkte uppenbarligen starta utan tillstånd från flygledningen.

TA - 02 maj 13 kl. 09:33

SAS-plan slog av vingen i krock

Ett SAS-plan slog i natt av ena vingen i en kollision med ett inrikesplan på Newarkflygplatsen utanför New York. Olyckan inträffade när de var på väg ut till startbanan. Ingen passagerare skadades.

BT - 13 dec 14 kl. 16:23

Plan nära krock med militärflyg

Militärplan som flyger utan transpondrar ökar risken för flygkatastrofer. I fredags tvingades ytterligare ett flyg från Kastrup väja för att undvika kollision med ett ryskt plan.- Allvarligt, säger flygvapenchefen Micael Bydén.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 21:33

Missade stoppljus ? plan nära krock

Ett SAS-plan var nära att krocka på Kastrup utanför Köpenhamn i höstas. Enligt danska haverikommissionens rapport missade piloten att stanna vid stoppljusen, skriver Aftonbladet.se.

BT - 26 dec 14 kl. 10:00

Ryanair-plan nära krock i Estland

Ett landande Ryanair-plan krockade sånär med ett stillastående plan från Helsingfors på Tallinns flygplats i måndags, rapporterar den finländska nyhetsbyrån FNB med hänvisning till flera webbplatser. Helsingfors-planet, från flygbolagen Flybe och Finnair, hade landat men inte hunnit lämna banan när nödläget uppstod. Ryanair-flighten från Milano kom så långt i sin landning att hjulen rullade på marken innan besättningen av allt att döma insåg att en kollision var nära, och då kunde lyfta igen.

SVT - 03 dec 14 kl. 02:10

Kollision på Arlanda

En mindre kollision inträffade på Arlanda strax efter midnatt, när ett flygplan efter landning råkade köra in i vingen på ett annat plan..

DI - 03 dec 14 kl. 06:42

Kollision på Arlanda

En mindre kollision inträffade på Arlanda strax efter midnatt, när ett flygplan efter landning råkade köra in i vingen på ett annat plan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.