Opinionen.se > Opinion

Friday, 05 June, 08:58

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bly orsakar massdöd i Nigeria
Illegal brytning av guldmalm i norra Nigeria har orsakat massförgiftningar. Minst 2.000 småbarn lider av blyförgiftning och i delstaten Zamfara har 400 barn dött.Guldmalmen innehåller stora mängder bly. Förgiftningarna blev kända i slutet av 2011, men området har ännu inte sanerats..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Nigeria, Zamfara

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bly, orsakar, massdödi , Nigeria
SVT - 16 maj 14 kl. 19:36

Utebliven president orsakar ilska i Nigeria

Nigerias president Goodluck Jonathan avbröt i dag en resa till den stad där hundratals skolflickor kidnappades. Säkerhetsproblemen i regionen är påtagliga men föräldrar till flickorna anser att presidenten agerat respektlöst..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 19:54

Barn blyförgiftade i Nigeria

Minst 2 000 småbarn lider av blyförgiftning i norra Nigeria. Lokala myndigheter i delstaten Zamfara uppger att 400 barn har dött. Blyet härstammar från illegal utvinning av guldmalm, som innehåller stora mängder bly.

DN - 28 mar 15 kl. 00:05

Stort missnöje banar väg för utmanare i Nigeria


Boko Harams terror orsakar stort lidande och landet står inför en finansiell kollaps. I dag väljer Nigeria ny ledare..

SR - 10 mar 18 kl. 07:56

Dödlig blödarfeber orsakar många dödsoffer i Nigeria

I Nigeria har ett utbrott av den så kallade Lassafebern krävt mer än hundra liv de senaste månaderna..

Supermiljöbloggen - 29 sep 18 kl. 12:00

Föroreningar orsakar 1 av 4 barns död – återvinning en viktig lösning

Idag är det Återvinningens Dag och återvinning kan kraftigt förbättra hälsan för världens barn. Så mycket som vart fjärde småbarns död orsakas av föroreningar, bland annat från icke-återvunnet elavfall som idag skeppas och dumpas i Afrika och Asien.  En FN-rapport från 2017 kom fram till att 1 av 4 av små barns dödsorsaker kan kopplas till föroreningar.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 20 kl. 01:56

Nigeria säger nej till motorcyklar

Nigerias ekonomiskt viktigaste stad Lagos sätter stopp för motorcyklar. Så kallade okador, och trehjulade kekes, kommer från februari inte längre att få rulla på de flesta håll i jättestaden, uppger delstatens styre på Twitter. Orsaken är att de orsakar.

YLE - 09 apr 14 kl. 15:05

Världsproblemet vi inte talar om

Femåringar som varken kan gå eller prata och byar som måste saneras, blyförgiftningen har hittills drabbat 25 miljoner människor. Marie Åberg är en av de som jobbat för att minska problemen. Spela upp klipp på Arenan Enligt organisationen Pure Earth är 25 miljoner människor världen över drabbade av blyförgiftning.

Sydsvenskan - 14 maj 15 kl. 16:40

28 småbarn döda av blyförgiftning

Nigerianska myndigheter uppger att 28 barn, samtliga yngre än fem år, har dött av blyförgiftning. Händelsen kopplas till en omfattande illegal utvinning av guldmalm som innehåller stora mängder bly. De döda barnens blodprover hade blynivåer som var 17—22 gånger högre än internationella gränsvärden.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 15 kl. 16:40

28 småbarn döda av blyförgiftning

Nigerianska myndigheter uppger att 28 barn, samtliga yngre än fem år, har dött av blyförgiftning. Händelsen kopplas till en omfattande illegal utvinning av guldmalm som innehåller stora mängder bly. De döda barnens blodprover hade blynivåer som var 17—22 gånger högre än internationella gränsvärden.

SvD - 11 apr 17 kl. 13:13

FN: Ökad risk för svält i Afrika

Risken för massdöd på grund av svält ökar i områden drabbade av våldsamma konflikter och torka på Afrikas horn, i Jemen och i Nigeria, varnar FN. – En humanitär kris som skulle kunna undvikas... håller snabbt på att bli ofrånkomlig", säger Adrian Edwards, talesperson för flyktingorganet UNHCR.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 17 kl. 13:07

FN: Ökad risk för svält i Afrika

Risken för massdöd på grund av svält ökar i områden drabbade av våldsamma konflikter och torka på Afrikas horn, i Jemen och i Nigeria, varnar FN. – En humanitär kris som skulle kunna undvikas... håller snabbt på att bli ofrånkomlig", säger Adrian Edwar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.