Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 03 June, 06:10

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 20:13

Osäkert för Saab trots alltSaabs styrelseordförande och vd avvisade så sent som i helgen ett bud från kineserna. Men när prislappen höjts till 100 miljoner euro, cirka 900 miljoner kronor, och en rad andra villkor förbättrats skrev han under. Uppenbart hårt pressad.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Saab, Bävman Flera, Saabägaren Swedish Automobiles, Victor Muller, TT, Sköld, Handelshögskolan, Stockholm, Kina, Saabs, Guy Lofalk, Saab Automobile, Swedish Automobiles, National Development, Reform Commission, NDRC, General Motors, Muller, GM, Motors, James Cain, Trollhättan, Youngman, Pang Da, Sverige, Åbjörnsson, Peter, Hallberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkertför , Saabtrots allt
Cornucopia - 15 maj 19 kl. 08:03

Inte mycket nytt Saab i försvarsberedningen

Försvarsberedningen innehöll inte någon pengaregn över Sveriges primära försvarsindustriaktör Saab. Aktien gick också svagt på en positiv börs under gårdagen.
Dagschart Saab-B.

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 08:33

Sverige köpte Patriot - USA köper Boeing/Saab T-X

Efter att Sverige tidigare köpt det mycket dyra Patriot-luftvärnet, lägger nu USA en första order på Boeing/Saabs skolflygplan T-X. Denna första delorder på sju miljarder, men är bara en bråkdel av inköpen av nya skolflygplan till amerikanska flygvapnet. Man kan bara fråga sig hur mycket Patriot-anskaffningen har påverkat här, även om det inte ska förelegat några motköp rent formellt.

E24 - 21 apr 16 kl. 19:13

Osäkert läge för Saabs miljardaffärer

Det säkerhetspolitiska läget i världen kan ge ett lyft för Saab när efterfrågan på försvarsmateriel ökar. Men det är högst osäkert om Saab med vd Håkan Buskhe verkligen lyckas få till de superaffärer som hägrar. Norges ubåts-nej visar hur svårt det kan bli..

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 15:21

Saab:s Kockums - en exportsatsning?

Saabs köp av ubåtstillverkaren Kockums gläder regeringen. Köpet kan ses som ett naturligt steg efter att Saab fick i uppdrag att leverera två ubåtar till försvaret.
Priset för Thyssen-Krupp Marine Systems AB, tidigare Kockums, uppgick till 340 miljoner kronor, en tredjedel av vad som spekulerats.

BT - 30 jun 14 kl. 15:21

Saab:s Kockums - en exportsatsning?

Saabs köp av ubåtstillverkaren Kockums gläder regeringen. Köpet kan ses som ett naturligt steg efter att Saab fick i uppdrag att leverera två ubåtar till försvaret. Priset för Thyssen-Krupp Marine Systems AB, tidigare Kockums, uppgick till 340 miljoner kronor, en tredjedel av vad som spekulerats.

TA - 30 jun 14 kl. 15:21

Saab:s Kockums - en exportsatsning?

Saabs köp av ubåtstillverkaren Kockums gläder regeringen. Köpet kan ses som ett naturligt steg efter att Saab fick i uppdrag att leverera två ubåtar till försvaret.
Priset för Thyssen-Krupp Marine Systems AB, tidigare Kockums, uppgick till 340 miljoner kronor, en tredjedel av vad som spekulerats.

E24 - 10 jun 15 kl. 17:02

Ny Gripenkrasch bakslag för Saab

Två krascher på mindre än en månad. Det har varit en tuff period för Saab som tillverkar stridsflygplanet Gripen. Men jämfört med andra plan är Gripen knappast mer osäkert..

PrivataAffärer - 10 feb 16 kl. 12:51

Kommentar: Saab ett säkert kort

För dig som söker stabila aktier när det stormar på börsen kan Saab vara ett utmärkt alternativ. Vd Håkan Buskhe visar upp ett starkt bokslutet med en bättre försäljning än väntat och framtidsutsikterna är riktigt bra....

GöteborgsPosten - 06 apr 17 kl. 14:49

Spänd väntan på dom i Saab-målet

Snart faller domen om misstänkta ekobrott i Saab Automobile. De åtalade riskerar fängelse, men kommer i så fall säkert att överklaga. För Ekobrottsmyndigheten vore en friande dom en ny motgång..

BT - 06 apr 17 kl. 14:49

Spänd väntan på dom i Saab-målet

Snart faller domen om misstänkta ekobrott i Saab Automobile. De åtalade riskerar fängelse, men kommer i så fall säkert att överklaga. För Ekobrottsmyndigheten vore en friande dom en ny motgång.

Kristianstadsbladet - 06 apr 17 kl. 14:49

Spänd väntan på dom i Saab-målet

Snart faller domen om misstänkta ekobrott i Saab Automobile. De åtalade riskerar fängelse, men kommer i så fall säkert att överklaga. För Ekobrottsmyndigheten vore en friande dom en ny motgång.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

”Tomt och konstigt” utan Sweden Rock

Nu skulle tiotusentals besökare ha samlats framför Guns N' Roses och In Flames. I stället ligger området i Norje utanför Sölvesborg öde i coronapandemins spår. – Det känns lite tomt och konstigt, säger My Lind, som för första gången missar Sweden Rock..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Uråldriga matstölder kan förklara sex

Svenska forskare har upptäckt att redan de allra tidigaste djuren var drabbade av parasiter, som stal maten ur munnen på dem. Den unika upptäckten kan kasta mer ljus över varför djur fortplantar sig sexuellt i stället för att bara klona sig. Små, vita s.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Sociala medier fylls med svarta bilder i digital demonstration

Miljontals människor världen över i protest mot rasism..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Hit får du inte resa i sommar

För den som inte lockas av svemester lyfter nu Europa steg för steg på reserestriktionerna. Men svenskar är inte välkomna överallt. Och på många håll kommer krav på munskydd och avstånd på stranden finnas kvar även om gränsen öppnar.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Olycka på E6 vid Västra Klagstorp

En olycka med flera fordon inträffade på E6 i höjd med Västra Klagstorp på tisdagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

M vill ha höjd maxtid för häktning av unga

Moderaterna vill att maxtiden för häktning av unga under 18 år ska höjas till sex månader. Regeringen har föreslagit tre månader. – Det är inga duvungar vi talar om här, säger M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Studentdag på coronavis

Med corona får klassen fira sin studentdag lite annorlunda..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Mångmiljonbelopp på spel: ”Jätteviktigt att få till ett bra erbjudande”

MFF:s vd Niclas Carlnén om klubbens erbjudande till årskortsinnehavare..

Sydsvenskan - 18 timmar sedan

Klar för NHL – Röglestjärnan avslöjar miljonspelet bakom kulisserna

Exklusiv intervju: Kodie Curran om hur KHL blev till en NHL-dröm med Anaheim..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.