Nyhetskanalen > Nyheter

Saturday, 04 July, 03:50

Nyhetskanalen - 28 okt 11 kl. 20:00

För höga halter bly i leksakerEn tredjedel, 22 av 76, av de eldrivna leksaker som har testats av Kemikalieinspektionen innehåller för mycket bly..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Kemikalieinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För höga, halter, blyi , leksaker
Testfakta - 03 maj 12 kl. 10:45

Förbjudna halter bly i hårtrimmer på Coop

Kemikalieinspektionen har hittat mycket höga halter bly i en vanlig hårtrimmer som sålts på Coop. Nu anmäler man importören till miljöåklagare..

Testfakta - 10 sep 12 kl. 14:14

För höga halter bly i hemelektronik

Var tredje produkt i Kemikalieinspektionens granskning av hemelektronik innehåller för höga halter bly. I vissa fall ligger halterna hundratals gånger över gränsvärdet. Testfakta har hela listan över stoppade produkter..

SR - 07 nov 17 kl. 06:00

Höga halter bly funna i dricksglas

Dekorerade och färgglada dricksglas kan innehålla giftiga halter bly och kadmium..

BT - 08 dec 12 kl. 09:19

Höga halter bly i Gina Tricot-väskor

Två av tre väskor med höga blyalter kommer från Gina Tricot. Det visar ett nytt test av handväskor i fuskläder från flera svenska butiker.
?

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 19:26

För höga halter bly i teknikleksaker

En tredjedel, 22 av 76, av de eldrivna leksaker som har testats av Kemikalieinspektionen innehåller för mycket bly. Halterna ligger i vissa fall högt över gränsvärdet. Leksakerna utgör dock inte en direkt hälsofara, eftersom blyet sitter svåråtkomligt i lödpunkter och kablar.

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 19:36

Höga halter bly i leksak


I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt.Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 13 kl. 19:39

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

BT - 21 aug 13 kl. 19:39

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Höga halter bly i vanliga vattenkranar

Över 40 procent av nytillverkade vattenkranar klarar inte de nya gränsvärdena för bly. Det visar en stor marknadskontroll som Boverket låtit göra. Ny forskning visar att bly i små mängder kan påverka hjärnan hos små barn.

UNT - 21 aug 13 kl. 19:36

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Nu kräver inspektionen åtgärder från importören, ett företag i Skåne.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.