SVT > Videos

Saturday, 06 June, 09:14

SVT - 28 okt 11 kl. 19:45

Svårare få lån för småföretagareBankerna blir allt mer ovilliga att låna ut pengar till småföretag - det visar en ny undersökning. Och det riskerar att förvärra den annalkande finanskrisen - varnar organisationen Företagarna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Företagarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårare, , lånför , småföretagare
Barometern - 25 okt 17 kl. 15:44

Prisad lärare föreläste för företagare

UF-läraren Andreas Markhester har mött företagare från kommunen på Badholmen. Förhoppningen är att eleverna ska få nytta av kontakten. .

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Företagare får inte låna pengar

Företagare på mindre orter upplever svårigheter med att låna pengar av banker.Sören Hedberg, näringslivschef på Degerfors kommun, förklarar att ju mindre orten är, desto svårare blir det för en företagare att få ett kreditlån..

Dalarnas tidningar - 15 apr 17 kl. 17:00

De efterlyser företagare – Elever riskerar missa viktig erfarenhet

Gymnasieelever har rätt till praktik , men Ljungbergsgymnasiet hittar inte platser till alla elever.
– Det har blivit svårare. Vi behöver kontakt med företagare i Dalarna, berättar rektor Micael Wåhlström..

ÖstersundsPosten - 23 apr 20 kl. 04:57

NATTENS NYHETER: Flera bilförare fast i polisen nattliga kontroller • Företagare missar mångmiljonbelopp när Storsjöcupen ställs in

God morgon! Här kommer en uppdatering av vad som har hänt..

BT - 11 mar 14 kl. 07:23

Låt företagare vara företagare!

I fredags var det prisutdelning i Ulricehamn. Årets köpman, årets företagare och årets nystartsföretagare hyllades och fick blommor samt gratulationer för sina insatser. Liknande inspirerande bilder kan man se från andra delar i landet.

YLE - 18 dec 14 kl. 05:02

Idéerna flödar bland unga företagare i Kristinestad

Tändsticksaskar med magnet, personliga telefonskal, tvål med inbyggd tvättsvamp är några av företagsidéerna bland årets niondeklassare i Kristinestad. Phonebuddies UF importerar telefonskal till olika modeller. - Buddies låter som vänner, att man är vänner och så.

YLE - 03 aug 17 kl. 05:32

Mat uteblir och tomaterna nära att spricka - elavbrott oroar småföretagare

Ekenäs skärgård har drabbats av flera elavbrott under den här sommaren. Det har skapat oro och påverkat verksamheten hos företagare. Elavbrotten har ändå varit för korta för att Caruna ska ersätta dem.

HBL - 05 jun 14 kl. 05:02

Invandrarföretagare kunde sysselsätta fler

– Invandrare behandlas som andra klassens medborgare i Finland, men genom hårt arbete och de rätta kontakterna kan man lyckas som företagare, säger Çetin Harman. Själv har han lyckats, men villiga invandrarföretagare är en stor outnyttjad potential, visar en färsk rapport.Det var kärlek som fick den turkiske bokföraren Çetin Harman att flytta till Finland för cirka 23 år sedan.

HBL - 30 jan 14 kl. 09:36

Sovjettiden skapade företagare

Av ryska invandrare är 16 procent företagare. Där flexibla, påhittiga och betalar villigt finländsk skatt, visar Reija Sandelins forskning.När Reija Sandelin från Reso i Åbotrakten studerade finska och ryska vid Åbo Akademi och Turun yliopisto, gjorde hon sin språkpraktik i Leningrad 1988.

YLE - 01 apr 17 kl. 05:34

Egenanställd eller företagare - Michaela ser fördelar med båda arbetsformerna

Frilansjournalisten Michaela von Kügelgen började jobba som egenanställd för att slippa byråkratin ett företag för med sig. Två år senare grundade hon ändå företaget Pinions - för att det lönade sig bättre ekonomiskt. Michaela von Kügelgen försörjer sig som frilansjournalist och skriver för en webbsida och för olika tidskrifter.

YLE - 09 sep 17 kl. 09:10

Snårig byråkrati och dyrt att anställa - familjeledigheterna svår nöt för småföretagare

Tre barn under sju år av företagande vid bybutiken SkafferiETT i Bromarv. Det har inte varit något enkelt pussel för köpman Ragna-Lise Karlsson och hennes familj. Bybutiken drivs av två kvinnliga företagare och båda har barn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.