Opinionen.se > Opinion

Monday, 25 May, 20:20

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tonåringar krävs på 25 miljoner
försäkringsbolaget Trygg-Hansa kräver de två tonåringar som brände ner Hovsjöskolan i Södertälje för två år sedan på 25 miljoner kronor i skadestånd.De båda männen, som i dag är 18 år, dömdes av tingsrätten för mordbrand. Nu pågår en ny rättslig process som gäller skadeståndet, skriver Länstidningen i Södertälje. - Vi räknar med att det kostat Trygg-Hansa mellan 43 och 45 miljoner kronor, men väljer att kräva ett skadestånd på 20 miljoner kronor, säger Claes Hjalmarsson, skadejurist på Trygg-Hansa till Länstidningen..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Trygg-Hansa, Hovsjöskolan, Södertälje, Länstidningen, Claes Hjalmarsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tonåringar, krävspå 25 miljoner
YLE - 08 maj 14 kl. 15:47

Survivalkit för föräldrar till tonåringar

Ett första hjälp paket ska ge föräldrar till tonåringar ett verktyg för att förstå sina tonårsbarn. Väestöliitto har inlett en kampanj med start i dag. Kampanjen ska i stil med mammapaketet som nyblivna mödrar får ge föräldrar till tonåringar råd på vägen.

Dagensanalys.se - 26 aug 16 kl. 18:20

Över hälften av alla tonåringar har hemliga konton på internet

I en studie genomförd av NCSA i USA avslöjas det att 60 procent av tonåringarna har hemliga konton på internet som föräldrarna är helt ovetande om. Det är faktiskt dubbelt så många tonåringar som har hemliga konton än föräldrar som misstänker att de har det (28 procent). NSCAs undersökningar omfattar 800 tonåringar som fått berätta om sina liv online samt lika antal föräldrar som fått tycka till.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 06:30

Tonåringar dricker bakom föräldrarnas rygg

Valborg är en dag då många dricker sig berusade för första gången. Föräldrar förväntar sig dock att deras tonåringar inte dricker alkohol. Samtidigt uppger sju av tio tonåringar att de har druckit.

YLE - 17 mar 14 kl. 19:45

Tonåringar har rätt till uppfostran

Det är inte alltid trevligt att vara förälder till en tonåring men de är faktiskt fortfarande barn, påminner Pia Sundell vid Barnavårdsföreningen. Barn ska få kräva att deras föräldrar sätter gränser, säger hon. Härom veckan kunde YLE Nyheter rapportera att socialarbetare i Huvudstadsregionen reagerat på att allt fler föräldrar från alldeles vanliga familjer, där föräldrarna har jobb och inkomst och där inga drogproblem förekommer har bett socialmyndigheterna ingripa, eftersom familjens tonåringar är för besvärliga.

YLE - 22 maj 13 kl. 11:48

Tonåringar ogillar vuxna på Facebook

Unga delar med sig av allt mera information på sociala medier men deras intresse för Facebook håller på att försvagas. En av orsakerna är den ökande närvaron av vuxna och föräldrar på Facebook, visar en undersökning av Pew Internet & American life project. Unga nätanvändare delar allt mera 92 procent uppger sitt riktiga namn på profiler de ofta använder 91 procent publicerar foton av sig själva 82 procent uppger sitt födelsedatum 71 procent uppger var de bor 53 procent publicerar sin e-post adress 20 procent publicerar sitt teledonnummer Tonåringar upplever också nätdramat på Facebook som stressande och de är missnöjda med vänner som delar överdrivet mycket information.

BT - 03 jul 14 kl. 11:23

Svenska tonåringar mår sämre än någonsin

Nedstämdhet, oro, irritation eller sömnsvårigheter. Många svenska tonåringar har psykiska besvär. Och allt fler mår allt sämre.

Dagensanalys.se - 28 apr 17 kl. 10:15

Tonåringar tar en break från sociala medier

Att vara tonåring idag kan inte vara helt lätt. Allt är online och information ska både tas emot och skickas i rask takt. Inte undra på att det kan vara skönt ibland att ta en paus från sociala medier.

Dagensanalys.se - 19 dec 17 kl. 13:01

Snapchat är fortfarande populärast bland tonåringar

Amerikanska tonåringar väljer hellre Snapchat än Facebook visar en ny studie. För Facebook är det bara Instagram som kan locka dem. Studien som heter ”Internet Social Butterflies” är genomförd av RBC Capital och synar sociala medier i USA.

BT - 03 jul 14 kl. 08:11

Många tonåringar har psykiska besvär

Andelen svenska tonåringar som lider av psykosomatiska besvär - som huvudvärk eller nedstämdhet - är dubbelt så hög i dag jämfört med 1985. Bland 15-åriga flickor uppger hela 57 procent att de lider av dessa besvär, den högsta siffran sedan mätningarna startade. Undersökningen Skolbarns hälsovanor, som presenteras av Folkhälsomyndigheten, visar att ökningen är stor både bland pojkar och flickor i 13- och 15-årsåldern.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 08:11

Många tonåringar har psykiska besvär


Andelen svenska tonåringar som lider av psykosomatiska besvär - som huvudvärk eller nedstämdhet - är dubbelt så hög i dag jämfört med 1985. Bland 15-åriga flickor uppger hela 57 procent att de lider av dessa besvär, den högsta siffran sedan mätningarna startade.Undersökningen Skolbarns hälsovanor, som presenteras av Folkhälsomyndigheten, visar att ökningen är stor både bland pojkar och flickor i 13- och 15-årsåldern.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska ungdomar sover bättre än genomsnittetHur länge sover tonåringar mellan 14-19?

Åtminstone om man ska se till den statistik som appen Sleep Cycle har sammanställt på hur mycket tonåringar världen över egentligen sover.

Enligt resultatet skiljer sig sömnvanorna även markant mellan tonåringar 14 till 19 år. 

Sover längre än de flesta

Rapporten, som dock kan inte beskrivas som vetenskaplig då den lutar sig på statisk som samlats in genom själva appen, erbjuder intressant läsning för den som var säker på att svenska ungdomar hade det tuffast med sömnen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.