BT > Utrikes

Friday, 29 May, 14:12

BT - 28 okt 11 kl. 19:39

Dödsdom för attentat i MarockoI Marocko dömdes en man på fredagen för ett bombattentat mot ett kafé i Marrakesh som krävde 17 liv. Bland dödsoffren fanns åtta franska medborgare.
En medåtalad dömdes till livstids fängelse.
Terrordådet utfördes den 28 april och beskrivs som det dödligaste sedan 2003, då staden Casablanca utsattes för samordnade självmordsattentat.
Straffen meddelades i en domstol utanför huvudstaden Rabat.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Marocko, Marrakesh, Casablanca, Rabat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsdomför , attentati , Marocko
Nyheter 24 - 05 jan 11 kl. 09:27

27 gripna för terrorplaner i Marocko


Planerade attentat i landet. RABAT. I Marocko har 27 personer gripits misstänkta för att ha planerat terrorattentat inom landet.

GöteborgsPosten - 31 jul 19 kl. 16:34

Män mördade skandinaviska turister – överklagar dödsdom

De tre män som har dömts till döden i Marocko för morden på en norsk och en dansk kvinna överklagar sina domar. Det uppger Azeddine Kabbai, juridiskt biträde i Marocko för anhöriga till den mördade norska kvinnan, för nyhetsbyrån NTB..

NSD - 14 aug 12 kl. 18:36

Dödsdom mot islamister i Egypten

En domstol i Egypten har dömt 14 islamister till döden för ett blodigt attentat på Sinaihalvön för drygt ett år sedan. Männen anklagas för att ha dödat sju personer under en attack mot en bank och en polisstation i juni och juli 2011. De ska ha agerat på uppdrag av den radikala gruppen al-Tawhid wa al-Jihad..

Sydsvenskan - 14 aug 12 kl. 19:01

Dödsdom mot islamister

En domstol i Egypten har dömt 14 islamister till döden för ett blodigt attentat på Sinaihalvön för drygt ett år sedan. Domen sammanfaller med arméns pågående offensiv mot militant islamism och laglöshet på halvön..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Dödsdom mot egyptiska islamister

Fjorton islamister har dömts till döden i Egypten. Domstolen dömde dem för ett attentat på Sinaihalvön förra året.Sju personer ska ha dödats i en attack, mot en polisstation och en bank, som den radikala gruppen al-Tawhid wa al-Jihad tagit på sig, rapporterar Ekot..

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Sydsvenskan - 19 sep 11 kl. 00:03

"EU måste sätta press på Marocko"

Villkoret för ett fortsatt samarbete mellan EU och Marocko måste vara att Marocko respekterar folkrätten och häver sin ockupation av Västsahara, skriver tio svenska EU-parlamentariker.
Vinterns utveckling med uppror i stora delar av Nordafrika och Mellanöstern har gjort att EU börjat se över sin grannskapspolitik i relation till Nordafrikaregionen. Denna politik ska enligt ett beslut i EU-parlamentet lägga större vikt vid mänskliga rättigheter och demokratiska reformer.

Supermiljöbloggen - 14 mar 17 kl. 10:32

“Herman Sundqvists dödsdom mot svenska skogar, ett slag i ansiktet för unga”

“Herman Sundqvist låter yxorna hugga blint efter sin dödsdom mot värdefulla skogar.” Johan Andersson, ordförande för Fältbiologerna, reagerar på Skogsstyrelsens besked i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag. I DN 10/3 kom Herman Sundqvist, generaldirektör för Skogsstyrelsen, med dödsdomen för flera värdefulla skogar.

YLE - 20 aug 17 kl. 06:19

Misstänkta i dåden i Åbo och Spanien marockaner – vad händer i Marocko?

Den spanska polisen grep på fredagen tre marockanska män misstänkta för delaktighet i terrorattacken i Barcelona. I Åbo ligger en marockansk man på sjukhus misstänkt för terrorbrott, och fyra av hans landsmän förhörs av polis. - Eftersom utredningen fortfarande är på hälft är det för tidigt att uttala sig om ifall de två dåden har annat gemensamt än de misstänktas nationalitet.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 12:47

Ryanairchefens dödsdom: ”Går under om månader”

En ”öppen hemlighet” i branschen, menar lågprisflygbolagets frispråkige vd. Norwegian har slut på pengar och kommer att gå under om fyra-fem månader. Det spår konkurrenten Ryanairs frispråkige vd Michael O’Leary – som gjort sig känd för sensationella uttalanden – i ett nytt kaxigt utspel, till Travel Weekly som citeras av Expressen Dina Pengar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.