SvD > Inrikes

Saturday, 06 June, 20:33

SvD - 28 okt 11 kl. 19:25

För mycket bly i teknikleksakerEn tredjedel, 22 av 76, av de eldrivna leksaker som testats av Kemikalieinspektionen innehöll för mycket bly..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kemikalieinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För mycket blyi , teknikleksaker
Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 19:26

För höga halter bly i teknikleksaker

En tredjedel, 22 av 76, av de eldrivna leksaker som har testats av Kemikalieinspektionen innehåller för mycket bly. Halterna ligger i vissa fall högt över gränsvärdet. Leksakerna utgör dock inte en direkt hälsofara, eftersom blyet sitter svåråtkomligt i lödpunkter och kablar.

BT - 08 dec 12 kl. 09:19

Höga halter bly i Gina Tricot-väskor

Två av tre väskor med höga blyalter kommer från Gina Tricot. Det visar ett nytt test av handväskor i fuskläder från flera svenska butiker.
?

Supermiljöbloggen - 11 mar 15 kl. 10:03

Kvicksilver och bly i Stockholmsparker – är ditt barns lekpark med på listan?

Enligt en undersökning från företaget Geosigma har främst bly och polycykliska aromatiska kolväten i förhöjda halter påträffats i marken men även halter över riktvärdet av miljögifterna DDT och PCB liksom av kvicksilver har hittats.  Geosigma har enligt Dagens Nyheter undersökt 25 parkmarker i Stockholm stad med syftet att utreda om det finns föroreningar som kan innebära hälsorisker för de människor som vistats i där. Undersökningen visar skrämmande nog att det föreligger ett behov för kompletterande undersökningar i 13 av de undersökta parkmarkerna.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Höga halter bly i vanliga vattenkranar

Över 40 procent av nytillverkade vattenkranar klarar inte de nya gränsvärdena för bly. Det visar en stor marknadskontroll som Boverket låtit göra. Ny forskning visar att bly i små mängder kan påverka hjärnan hos små barn.

Alliansfritt Sverige - 23 feb 13 kl. 08:00

Regeringen glömmer varför det finns bly i ammunitionen

NOTIS. Miljöminister Lena Ek (C) tycker att skjutbanorna har ett ansvar att se till att ammunitionen inte läcker ut bly i naturen. Väl så.

YA - 09 okt 14 kl. 06:30

Mindre bly med nya råd

Foto: Sprisse Nilsson
Många som äter vilt får i sig ohälsosamma mängder bly. Nu går Livsmedelsverket ut med nya rekommendationer. De nya styckningsråden följer man sedan ett bra tag på Appeltorps viltslakteri.

Kristianstadsbladet - 10 jan 12 kl. 18:13

Riskerar åtal för bly i leksaker

Ett importföretag i Gränna riskerar åtal efter att ha sålt leksaker med höga halter av bly, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.
Kemikalieinspektionen analyserade leksakerna 2010 och då visade det sig att de innehöll så mycket bly att de överskred gränsvärdena i EU-direktivet om bly med mer än 100 gånger. Företaget har importerat produkterna sedan 2006.

Sydsvenskan - 13 feb 12 kl. 06:30

Deponikulle med fem ton bly måste provtas

Kullen vid gamla Sockerbruket är en gammal soptipp. En enda gång har kullen undersökts, 1989. Länsstyrelsen vill nu veta vad som finns under marken.

SVT - 25 jan 11 kl. 16:10

Tusentals kaffemaskiner läcker bly

Företaget Cafebar tvingas byta ut delar i sina kaffemaskiner sedan det visat sig att dom läcker bly. Tusentals andra kaffeautomater kan också läcka bly. Och gravida kvinnor uppmanas nu att kräva att kaffemaskinerna testas..

SVT - 25 jan 11 kl. 20:13

Kaffemaskiner läcker bly

Företaget Cafebar tvingas byta ut delar i sina kaffemaskiner sedan det visat sig att dom läcker bly ut i kaffet. Tusentals andra kaffeautomater kan också läcka bly..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.