Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 05 June, 00:57

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 19:26

För höga halter bly i teknikleksakerEn tredjedel, 22 av 76, av de eldrivna leksaker som har testats av Kemikalieinspektionen innehåller för mycket bly. Halterna ligger i vissa fall högt över gränsvärdet. Leksakerna utgör dock inte en direkt hälsofara, eftersom blyet sitter svåråtkomligt i lödpunkter och kablar. Företagen som säljer leksakerna anmäls till miljöåklagare, skriver sajten Testfakta..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kemikalieinspektionen, Testfakta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För höga, halter, blyi , teknikleksaker
Testfakta - 03 maj 12 kl. 10:45

Förbjudna halter bly i hårtrimmer på Coop

Kemikalieinspektionen har hittat mycket höga halter bly i en vanlig hårtrimmer som sålts på Coop. Nu anmäler man importören till miljöåklagare..

Testfakta - 10 sep 12 kl. 14:14

För höga halter bly i hemelektronik

Var tredje produkt i Kemikalieinspektionens granskning av hemelektronik innehåller för höga halter bly. I vissa fall ligger halterna hundratals gånger över gränsvärdet. Testfakta har hela listan över stoppade produkter..

SR - 07 nov 17 kl. 06:00

Höga halter bly funna i dricksglas

Dekorerade och färgglada dricksglas kan innehålla giftiga halter bly och kadmium..

BT - 08 dec 12 kl. 09:19

Höga halter bly i Gina Tricot-väskor

Två av tre väskor med höga blyalter kommer från Gina Tricot. Det visar ett nytt test av handväskor i fuskläder från flera svenska butiker.
?

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 19:36

Höga halter bly i leksak


I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt.Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 13 kl. 19:39

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

BT - 21 aug 13 kl. 19:39

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Leksaken köptes in vid en inspektionsresa i juni. Blyet fanns i helikopterns lödningar och hade halter upp till 80 procent, rapporterar P4 Halland.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Höga halter bly i vanliga vattenkranar

Över 40 procent av nytillverkade vattenkranar klarar inte de nya gränsvärdena för bly. Det visar en stor marknadskontroll som Boverket låtit göra. Ny forskning visar att bly i små mängder kan påverka hjärnan hos små barn.

UNT - 21 aug 13 kl. 19:36

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt. Nu kräver inspektionen åtgärder från importören, ett företag i Skåne.(TT).

SvD - 21 aug 13 kl. 19:36

Höga halter bly i leksak

I en leksakshelikopter inköpt på Gekås i Ullared hittade Kemikalieinspektionen höga halter av bly, som är förbjudet och giftigt..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Meghan hyllar George Floyd

Hertiginnan av Sussex, brittiske prins Harrys hustru Meghan, har lagt ut en video där hon hyllar George Floyd, den obeväpnade svarte man som dog i samband med ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj. – George Floyds liv spelade roll, säger Meghan,.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Merkel vill ”absolut inte” sitta femte period

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att hon "absolut inte" avser att ställa upp för en femte mandatperiod, trots sitt starka folkliga stöd. – Nej, absolut inte, sade Merkel i en intervju med det tyska tv-bolaget ZDF där hon lade till att beslu.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Tvååring drunknade i badtunna – polis utreder

En polisutredning om vållande till annans död har inletts efter att en tvåårig pojke drunknat i en badtunna i Sandvikens kommun i helgen, rapporterar Arbetarbladet. Händelsen inträffade i anslutning till pojkens hem och han fördes med ambulans till sjuk.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Så blir NHL:s slutspelsupplägg

Bäst av fem matcher i kvalomgången, därefter bäst av sju i första omgången, kvartsfinal, semifinal och final. Så ser slutspelsupplägget ut i NHL i sommar om ligan kan återupptas efter coronapandemin. NHL presenterade i slutet av maj planen för att återu.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Merkel fördömer ”mordet” på George Floyd

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sällar sig till de världsledare som fördömer omständigheterna kring hur den svarte amerikanen George Floyd miste sitt liv i samband med ett polisingripande för tio dagar sedan. – Detta mord på George Floyd är verk.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Astra Zeneca siktar mot två miljarder doser

Den svensk-brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca har målet att producera två miljarder vaccindoser mot coronavirus. Detta efter att ha ingått avtal med Cepi, som arbetar för att ta fram ett coronavaccin, och den Genève-baserade internationella vaccina.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Skådespelare gör annorlunda tal till nationen

Organisationen Scensverige gav dramatikerna Ebba Petrén och Alexandra Loonin uppdraget att skriva ett "tal till nationen", likt det som politiska ledare håller i kristider. Men talet blev i stället ett tal till relationen. "Det är så ofta vi i branschen.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Svensk ilska över polskt fiske i Östersjön

Polska fiskare uppges trotsa EU-förbud i Östersjön. Oacceptabelt, anser landsbygdsminister Jennie Nilsson (S). Från den 1 maj får fisket i södra Östersjön egentligen bara bedrivas med fartyg som är mindre än tolv meter och som fiskar på max 20 meters dj.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Rockmusikern Steve Priest är död

En av originalmedlemmarna i brittiska glamrockbandet Sweet, basisten Steve Priest, har avlidit. Bandet delar på Facebook ett uttalande från Priests familj som bekräftar att Priest avlidit efter en tids sjukdom. Sweet hade störst framgångar i Storbritann.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Pedofilanklagad pappa får upprättelse i SVT-dokumentären "Att rädda ett barn"

Men varför hängs personer ut som inte är makthavare?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.