Realtid > Ekonomi

Saturday, 06 June, 09:21

Realtid - 28 okt 11 kl. 18:53

"Ett angrepp mot mig"Tone Oppenstam sgar klagarens grningsbeskrivning men r inte verens med sin exmake om ansvarsrollerna i de granskade bolagen..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett angreppmot mig
Cornucopia - 17 nov 16 kl. 12:34

FRA: Tusentals statsundersödda IT-angrepp per månad mot Sverige

FRA:s generaldirektör Hartelius avslöjade på ett seminarium om IT- och informationssäkerhetsfrågor igår att Sverige utsätts för tusentals IT-angrepp av statsunderstödda aktörer varje månad, dvs rena krigshandlingar eller krigsförberedande angrepp.
Statsunderstödda nätverksoperationer i Sverige under en månad 2016. Kartan innehåller inte alla angrepp, då en del är så känsliga att de inte ens redovisas på en karta med ovanstående dålig detaljupplösning.

Cornucopia - 21 maj 17 kl. 19:33

Vad innebär USA:s "stå vid Sveriges sida vid ryskt angrepp"?

USA:s försvarsminister Mattis svarade på en fråga från Dagens Nyheter att USA skulle stå vid Sveriges sida vid ett ryskt angrepp. Åtminstone är det den mediala tolkningen. Men vad innebär uttalandet egentligen?

Cornucopia - 20 nov 15 kl. 12:57

Syrien: Angrepp mot IS är ett angrepp på Syrien

Syriens Assadregim har gått ut med att angrepp mot IS på dess territorium är ett fientligt angrepp mot Syrien, om angreppet inte först godkänts av regeringen i Damaskus eller av Moskva. Man varnar specifikt Frankrike för att bomba IS, och kallar sådana bombningar för en aggression mot Syrien.

Hos det passande benämnda ryska VPK-News kan vi läsa ett uttalande från Syrien om att angrepp mot IS eller andra terrorister på syrisk mark är angrepp mot Syrien och tolkas som aggressioner mot landet.

Cornucopia - 13 mar 18 kl. 12:49

Ryssland har genomfört angrepp med massförstörelsevapen mot Storbritannien

Allt talar nu för att diktaturen i Kreml genomfört ett angrepp med massförstörelsevapen mot Storbritannien. En fd brittisk spion och dennes dotter, samt ambulanspersonal en polis vårdas på intensvivvård efter att ha skadats i ett angrepp med kemiska stridsmedel och ett 20-tal ytterligare personer har fått vård. C-stridsmedlet pekas nu ut som ett modernt nervgift framtaget av ryska försvaret och Storbritanniens premiärminister pekar specifikt ut att angreppet kommer från Ryssland.

BT - 04 sep 13 kl. 21:42

Senatsutskott röstar ja till angrepp

Utrikesutskottet i senaten röstade i kväll ja till ett amerikanskt angrepp mot Syrien. Nu väntar en kraftmätning i kongressen. Samtidigt fortsätter den ryske presidenten Vladimir Putin motsätta sig ett ingripande.

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 19:51

Nordkorea hotar med EMP-angrepp

Nordkorea har nu uttryckligen sagt att deras termonukleära stridsspetsar kan användas för EMP-angrepp. Kort sagt att de skickar en elektromagnetisk puls genom att detonera högt upp i jordens atmosfär. Därmed behöver man varken ha någon speciell precision eller teknik för att återinträda i de lägre atmosfäriska lagren med sina interkontinentala robotar.

Cornucopia - 12 nov 15 kl. 13:37

Uppgifter: IT-angrepp bakom ICA-stoppet

Enligt interna uppgifter var haveriet för ICA:s order- och logistiksystem i helgen en IT-attack. 
ICA:s haveri i helgen ledde snabbt till tomma färskvaruhyllor i större butiker, samt slut även på en del populärare varor med högre hållbarhet. I vanligt ordning drabbades större Maxi- och Kvantumbutiker hårdast.

YLE - 15 jun 16 kl. 03:50

Skräddarsydda it-angrepp stor risk för sjukvården

Sjukvården i Finland har hittills sparats från riktade it-angrepp men risken ökar snabbt, bedömer experter. En angripare kan till exempel stänga flera viktiga datasystem samtidigt vilket kan få allvarliga konsekvenser för patienterna. Flera finländska företag har på sistone råkat ut för it-angrepp som är skräddarsydda för just dem.

Cornucopia - 07 jul 16 kl. 18:52

KKRVA:s tre scenarier för ryskt angrepp mot Sverige - ett har Ryssland övat, ett kan pågå nu

Under gårdagen presenterade Kungliga Krigsvetenskapsakademien (KKRVA) tre representativa scenarier för hur ett ryskt angrepp mot Sverige kan se ut. Ett av dem övade Ryssland under den mycket intensiva så kallade "Ryska Adventen" 2014 och ett av dem kan pågå just nu.
Från presentationen av scenario tre på en fullsatt Försvarspolitisk Arena under onsdagen.

Cornucopia - 26 jan 17 kl. 08:37

Kvalificerat IT-angrepp mot Försvarsmaktens övningssystem

DN rapporterar om ett IT-angrepp mot Försvarsmaktens övningsplaneringssystem Caxcis. Samtidigt finns uppgifter om angrepp mot den årliga hemvärnsstabsövningen Geltic Bear, som också fått ett nytt och uppskattat IT-system som körs genom just Caxcis för att kunna övervaka användarna under övningen. Geltic Bear ska också utsatts för kvalificerade intrångsförsök.

Sydsvenskan - 12 mar 12 kl. 06:59

Nya israeliska angrepp

Foto: Ariel Schalit
Två palestinier dödades i israeliska luftangrepp nära staden Khan Yunis i Gaza nu på morgonen. Därmed har sammanlagt 20 palestinska liv krävts under de senaste dagarnas våldsamheter, enligt palestinska sjukhuskällor.
Israeliskt flyg genomförde nya angrepp i Gazai natt.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Fastighetsbranschen borde ta problemen med insiderhandel på allvar

Misstänkt insiderhandel i fastighetsbranschen, orsakerna bakom rusningen på börsen och en inspirerande klassresa. Det är innehållet i Johan Såthes krönika..

Realtid - 1 timme sedan

Mellan en ohållbar börs och straffat värdepappersbolag

Det måste väl vara något fel på börsen? Hur kunde Finansinspektionen vara så sen med åtgärder mot Exceed? Här är veckans tio mest lästa artiklar..

Realtid - 15 timmar sedan

Stockholmsbörsen stängde handelsveckan i dur

OMXSPI slutade på plus 1,64 procent och Eniros aktie gick upp över 100 procent..

Realtid - 16 timmar sedan

Mark Bishop drar tillbaka överklagan

Amerikanen Mark Bishop accepterar fängelsestraffet på 7,5 år för sin inblandning i Falcon Funds-härvan, skriver Dagens Industri, DI..

Realtid - 16 timmar sedan

Finlands finansminister avgår efter konsultskandal

Finlands finansminister Katri Kulmuni lämnar posten, skriver TT..

Realtid - 16 timmar sedan

USA:s jobbdata överraskar

Över 2,5 miljoner fler amerikaner var sysselsatta i maj jämfört med i april. Det är bättre än vad många experter hade befarat..

Realtid - 17 timmar sedan

Garantipensionsutredningen har överlämnat slutbetänkande

I dag mottog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Garantipensionsutredningens slutbetänkande..

Realtid - 17 timmar sedan

Nordnet tar över svenska fondkunder från DNB

Nordnet och DNB kommit överens om en transaktion innebärande att Nordnet tar över DNB:s direkta privatkunder inom den svenska fondaffären. .

Realtid - 18 timmar sedan

Balderutredningen sväller

Ekobrottsmyndigheten har slagit till mot två nya misstänkta..

Realtid - 19 timmar sedan

Här är statens ramverk för statliga gröna obligationer

Regeringen har beslutat om ett ramverk som möjliggör en emission av statliga gröna obligationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.