Nyheter 24 > Inrikes

Sunday, 07 June, 08:37

Nyheter 24 - 28 okt 11 kl. 17:58

"Dödsryktet komplicerar kampen för Dawit"
"Det finns uppgifter som säger att han är död. Varför ska vi spekulera mot varandra? Jag tycker det är bullshit." I Lars Adaktussons program i Radio1 berättade riksdagsledamoten och exil eritrianen Arhe Hamednaca (S) att han har fått uppgifter om att Dawit Isaak är död.Nyheten spred sig som en löpeld men fick snabbt även utstå hård kritik från bland annat Leif Öbrink ordförande i Stödföreningen Free Dawit Isaak.?
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Dawit, Lars Adaktussons, Radio1, Arhe Hamednaca, Dawit Isaak, Leif Öbrink, Stödföreningen Free Dawit Isaak, Eritrea, Sverige, Nyheter24, Dawits, Lars Adaktusson, Dawit Isaaks, Adaktusson, Betlehem Isaak, Hamednacas, Utrikesdepartementet, UD, Isaak, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsryktet, komplicerar, kampenför , Dawit
Expressen - 23 sep 13 kl. 08:11

Ulvaeus går med i kampen för Dawit

Det är i dag tolv år sedan svenskeritreanske journalisten Dawit Isaak greps och fängslades. Men kampen för hans frigivande fortsätter oförtrutet - och nu engagerar sig Abba-legendaren Björn Ulvaeus i frågan. - Dawit har blivit en symbol för yttrandefriheten och vi ska aldrig vara tysta, aldrig släppa taget, säger han..

Expressen - 19 jun 13 kl. 08:10

Sitt i cell för Dawit i Almedalen

LONDON. Här kan makthavare få känna på hur det är att leva som Dawit Isaak - om än för bara några minuter. En cell kommer att placeras ut i Almedalen för att visa de fruktansvärda förhållanden som den svensk-eritreanska journalisten lever under.

Expressen - 18 jan 14 kl. 18:48

"Kampen för Dawits frigivning fortsätter"

För 4 500 dagar sedan greps Dawit Isaak i Eritrea - och sedan dess har han hållits fängslad utan rättegång. På lördagen samlades flera publicister, journalister och andra för en manifestation i centrala Stockholm. – Kampen för Dawit Isaaks frigivning fortsätter, om än verkningslös, sa Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman, en av talarna..

DN - 27 okt 17 kl. 11:03

Björn Tunbäck: Fortsätt kampen för att få Dawit Isaak fri

Dawit Isaak fyller 53 år i dag. Björn Tunbäck skriver om att vi har ingen rätt att ge upp kampen att få honom fri..

Expressen - 22 jul 11 kl. 09:18

Nu skriver Håkan Hellström på för Dawit Isaak

Allt fler stora, svenska artister hakar på Bruce Springsteen, Madonna och Coldplay i kampen för att frige fängslade Dawit Isaak. Nu ställer också Håkan Hellström, 37, och Timbuktu, 36, upp och skriver på uppropet för att få fängslade Dawit Isaak frigiven. - Att inte ställa upp vore ju fullkomligt idiotiskt, säger Håkan Hellström..

Expressen - 27 okt 16 kl. 13:14

Dawit Isaak hyllas med sång på födelsedagen

Journalisten och författaren Dawit Isaak fyller i dag, torsdag, 52 år. Det är hans femtonde födelsedag i fångenskap. Han hyllas med en sång om att aldrig ge upp kampen – som nu släpps på engelska.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 17 kl. 05:30

Dawit Isaak i kamp om EU-pris

Efter 16 år i fängelse i Eritrea kan journalisten och författaren Dawit Isaak i dag komma att hedras med EU-parlamentets finaste pris. Den 52-årige svensk-eritreanen är en av de tre finalisterna i kampen om årets Sacharov-pris för tankefrihet. Dawit Isa.

Sydsvenskan - 26 okt 17 kl. 05:30

Dawit Isaak i kamp om EU-pris

Efter 16 år i fängelse i Eritrea kan journalisten och författaren Dawit Isaak i dag komma att hedras med EU-parlamentets finaste pris. Den 52-årige svensk-eritreanen är en av de tre finalisterna i kampen om årets Sacharov-pris för tankefrihet. Dawit Isa.

Expressen - 21 feb 11 kl. 09:51

"Vi måste få ut Dawit ur fångenskapen"

Varför är ni med och stödjer kampen för Dawit Isaak?.

Expressen - 25 sep 11 kl. 14:41

Många ville tända ett ljus för Dawit Isaak

Medan kampen för Dawit Isaak fortsätter, blir medborgarnas engagemang allt större. Det anser journalisten Lars Adaktusson, som var en av deltagarna vid gårdagens manifestation i Domkyrkan. - Tidigare hade fallet ett lågt intresse i Sverige, men det har svängt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.