BT > Ekonomi

Monday, 01 June, 19:08

BT - 28 okt 11 kl. 17:38

Svagt stigande marknadsräntor
Marknadsräntorna steg något under fredagen. Kronan var stabil. Vid en italiensk obligationsemission under dagen var efterfrågan svag, och Italien tvingades betala de högsta räntorna sedan landet gick med i eurosamarbetet.
Tioårig statsobligation: 2,07 procent (2,05).
Tvåårig statsobligation: 1,40 procent (1,39).
Läs mer på BT
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagtstigande , marknadsräntor
Cornucopia - 16 dec 19 kl. 07:22

Stigande marknadsräntor inför räntebeskedet - dags binda bolånet?

De senaste två månaderna har marknadsräntorna stigit på den svenska obligationsmarknaden. De matchande fasta bolåneräntorna verkar dock inte höjts, vilket innebär att det kanske kan vara ett av de ovanliga tillfällena där det kan vara en bra affär att binda bolåneräntan.
Marknadsräntor de senaste två månaderna.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 13:35

Hur mycket kan korta marknadsräntor stiga utan höjd reporänta?

När nu de långa räntorna verkat vända uppåt och avslutat cykeln av fallande räntor, så kan det vara på sin plats att fråga sig hur mycket de korta marknadsräntorna kan stiga utan att Riksbanken höjer reporäntan?

Reporäntan och STIBOR 3M
Använder vi STIBOR-3M, interbankräntan som ställs av de svenska storbankerna och Danske Bank, som marknadsränta, så kan vi se att den generellt ligger högre än reporäntan. 
Reporäntan ligger till grund för Riksbankens in- och utlåningsränta, som sätts 0.

Cornucopia - 18 mar 20 kl. 10:45

Skenande marknadsräntor riskerar obligationskrasch och finanskris

Marknadsräntorna skenar och utan den sedvanliga och väntade räddningen av finanssystemen och bankerna från Riksbankens och andra centralbankers sida skulle vi stå inför en krasch av obligationsbubblan och en ny bank- och finanskris. Men som sagt så kommer finansmarknaden att räddas återigen via centralbanksköp av obligationer.Svenska marknadsräntor senaste månaden.

Cornucopia - 03 apr 15 kl. 09:20

Fortsatt stabila marknadsräntor

De långa svenska obligationsräntorna fortsätter vara stabila sedan Riksbankens senaste paniksänkning av styrräntan. Stabila marknadsräntor kan tala mot att Riksbanken sänker räntan ytterligare.Svenska långa marknadsräntor sedan årsskiftetRimligtvis kommer utbrottet ske uppåt, om inte Riksbanken paniksänker räntan ytterligare.

Cornucopia - 21 dec 18 kl. 11:58

Korta svenska marknadsräntor stiger

Föga överraskande stiger de korta svenska marknadsräntorna. Intressant är att flera av dem stigit inför Riksbankens räntehöjning, vilket därmed inte gav så stor effekt igår.
Svenska marknadsräntor senaste månaden.

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 07:59

Marknadsräntor ner på förväntad amerikansk räntesänking

Marknadsräntorna föll igår på förväntningar om att den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer sänka räntan idag. Svenska kronan stärktes dock inte, utan Sveriges Riksbank förväntas följa efter och initialt åtminstone inte höja räntan. Återigen kommer alltså Riksbanken ha gissat fel om sitt eget agerande.

Cornucopia - 09 jan 16 kl. 15:55

Svenska långa marknadsräntor faller hårt

Med börsnedgångarna sedan i julas faller de långa svenska marknadsräntorna hårt.Svenska långa marknadsräntor den senaste månadenI sig är det inget konstigt att räntorna faller när aktörer går ur börsen och köper obligationer istället.
Däremot får man därmed facit på hönan eller ägget - faller börsen för att räntorna stiger och man vill ha högre avkastning på sina aktier?

DI - 28 maj 15 kl. 16:34

Räntor och valutor: Långa marknadsräntor sjönk tillbaka

Långa marknadsräntor sjönk tillbaka i såväl USA som Europa på torsdagen. Grekland fortsatte att vara i allas blickfång med fortsatta grekiska uppgifter om framsteg i samtalen med långivarna, som i sin tur fortsatte att betona att mycket arbeta återstår. Euron fick fortsatt stöd av hopp om Grekland medan yenen tappade till 13-årslägsta mot dollarn..

Affärsvärlden - 21 jan 14 kl. 07:19

Korta kinesiska marknadsräntor sjunker

Korta kinesiska marknadsräntor sjönk under tisdagen efter att landets centralbank beslutat att tillföra likviditet till penningmarknaden då efterfrågan för likvider stiger inför den kinesiska nyårshelgen..

DI - 31 jan 14 kl. 09:14

Räntor och valutor: Lägre svenska marknadsräntor

De tyska och svenska marknadsräntorna sjunker något i den inledande handeln på månadens sista handelsdag, samtidigt som kronan visar små förändringar medan euron försvagas mot dollarn..

DI - 10 mar 14 kl. 16:29

Räntor och valutor: Sjunkande marknadsräntor

De europeiska och amerikanska marknadsräntorna sjönk under måndagens svenska handel, samtidigt som de stora världsvalutorna och kronan visade små förändringar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.