DI > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 00:35

DI - 28 okt 11 kl. 17:41

Anställda lever på hoppetBland anställda i Trollhättan lever hoppet efter fredagens besked att kinesiska Youngman och Pang Da köper Saab. Men innan detaljerna i avtalet har presenterats finns oron över jobben kvar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trollhättan, Youngman, Pang Da, Saab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anställda, lever, hoppet
DN - 25 dec 19 kl. 10:28

Det här får anställda i julklapp

Den traditionella julklappen till anställda lever, men flera bolag har sedan länge ersatt den med välgörenhet.  .

BT - 02 okt 17 kl. 12:27

Efter nedläggningshotet: Hoppet lever för anställda på Homeshop

Hoppet lever för de anställda på postorderföretaget Homeshop i Hyssna efter beskedet att företaget kan läggas ned vid årsskiftet. Ledningen för nu diskussioner med flera köpare..

Cornucopia - 06 nov 19 kl. 06:35

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanligt folk idag - färre än 10% av landets befolkning. Att likt Socialdemokraterna försöka bygga ett statsbärande parti på denna minoritet är en idé som passerat bäst förut, men ändå vill man nu försöka få väljare genom att ge LO mer inflytande över partiets politik.

Cornucopia - 10 aug 14 kl. 17:58

10% fler statligt anställda när alliansen "skurit ner"

Medan staten inte klarar av att ordna mat och vatten till skogsbrandspersonalen, kan man konstatera att under alliansregimen har antalet statligt anställda fortsatt svälla. Sedan Göran Perssons socialistregims sista hela år 2005 har antalet statligt anställda ökat med 24 300 personer, varav 19 400 fast anställda, eller ca 10%. Till detta kommer det allt populärare mörkertalet av bemanningsföretag och konsulter, som t ex hanterar katastrofen lärarlegitimationen.

Cornucopia - 25 sep 19 kl. 11:45

Vänsterpartiet upprörda över att arbetsgivare med 17 anställda köpte en hummer till förmån Barncancerfonden

Vänsterpartiets manlige pressekreterare Jonas Wikström är upprörd över att Nordsjöfisk åt anläggningen Dömle Herrgård med sina 17 anställda och kollektivavtalanslutna köpt årets första hummer till priset av 52 000:- SEK. Hummern ska bli en del av en middag där inkomsterna går till Barncancerfonden. Stöder man detta kallas man rent av för brunhöger av Vänsterpartiet.

HBL - 21 dec 13 kl. 02:26

Inhyrda är andra klassens anställda

Smutsiga arbetskläder, fientliga kolleger och en ständig osäkerhet. Så kan det i värsta fall se ut för den som arbetar på bemanningsföretag.En tredjedel av dem som jobbar på bemanningsföretag anser att systemet är dåligt.

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 12 kl. 06:30

Anställda fick bara halva lönen utbetald

Foto: Claes Nyberg
De anställda i Jobb Service Syd, tidigare Lagomtjänst, fick bara en halv lön i oktober. Orsaken är företagets dåliga ekonomi. Ingvar Nilsson sade nyligen upp sig och väntar på att få ut semesterersättning.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 18:20

Anställda kan rädda Cityvarvet


Cityvarvet i Göteborg kan möjligen räddas efter att ett 20-tal anställda gått samman för att ta över varvet, uppger SVT:s Västnytt.För två veckor sedan gav likvidatorn upp hoppet om fortsatt varvsverksamhet på Cityvarvet efter att den siste intressenten backat ur. Budet från de anställda kom sent och det är bråttom, likvidatorn väntar bara på att få sälja ut varvets dockor och kranar.

BT - 18 sep 14 kl. 18:20

Anställda kan rädda Cityvarvet

Cityvarvet i Göteborg kan möjligen räddas efter att ett 20-tal anställda gått samman för att ta över varvet, uppger SVT:s Västnytt. För två veckor sedan gav likvidatorn upp hoppet om fortsatt varvsverksamhet på Cityvarvet efter att den siste intressenten backat ur. Budet från de anställda kom sent och det är bråttom, likvidatorn väntar bara på att få sälja ut varvets dockor och kranar.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 14 kl. 18:22

Anställda kan rädda Cityvarvet

Cityvarvet i Göteborg kan möjligen räddas efter att ett 20-tal anställda gått samman för att ta över varvet, uppger SVT:s Västnytt. För två veckor sedan gav likvidatorn upp hoppet om fortsatt varvsverksamhet på Cityvarvet efter att den siste intressenten backat ur. Budet från de anställda kom sent och det är bråttom, likvidatorn väntar bara på att få sälja ut varvets dockor och kranar..

YLE - 09 sep 15 kl. 15:30

Ekenäskrögare: Straffa inte mina anställda

De lågavlönade lider av regeringens planer på att sänka söndagsersättningen. Det är fel, säger restaurangföretagaren Hans Lundström. Företagaren Anna Taube-Mattsson säger att alla ska vara med för att få landet på fötter.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Skuldberget växer: ”Det här är inte rätt tillfälle att snåla”

Under coronakrisen kommer statsskulden att öka ordentligt, men det bör inte vara något hinder för fler miljardinjektioner..

DI - 1 timme sedan

Bullet Capital nu största ägare i kryptovalutabolaget Quickbit

Bullet Capital har blivit största ägare i kryptovalutabolaget Quickbit. .

DI - 1 timme sedan

Öresundsbron fyller 20 år – vilka har tjänat mest på förbindelsen?

Öresundsbron fyller 20 år i år. De högt ställda förväntningarna på den fasta förbindelsen mellan Sverige och Danmark har inte helt infriats….

DI - 2 timmar sedan

Historisk rymdresa ska göra USA kvitt Rysslandberoende

På onsdag kan Space X skriva historia. Om vädret tillåter är planen att Elon Musks rymdbolag som första privata aktör ska genomföra en….

DI - 2 timmar sedan

80 miljarder fryser inne när utlänningarna uteblir

I juni, juli och augusti förra året konsumerade utländska turister i Sverige för 80,4 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Uppåt på Wall Street – flygbolag och bank vinnare

USA-börserna föll tillbaka i tisdagens avslutande handeln men stängde fortfarande på plus när optimism kring återöppningen av ekonomin gav….

DI - 3 timmar sedan

Jukka Moisio ny vd för Nokian Renkaat

Däcktillverkaren Nokias Renkaats styrelse har utsett Jukka Moisio till ny vd med omedelbar verkan..

DI - 3 timmar sedan

Handlarna ger Volvo Cars bottenbetyg – rasar från toppen mot botten

Det gnisslar rejält i relationen mellan Volvohandlarna och Volvo Cars. I den årliga återförsäljarrankningen ramlar Volvo mot botten. ”Volvo….

DI - 3 timmar sedan

Volvo Cars svar till handlarna: Nödvändig förändring

Förändringar i hur bilar säljs är nödvändiga, men Volvo Cars tänker inte vända handlarna ryggen.  ”Rankning är kortsiktigt..

DI - 3 timmar sedan

Bottenrekord: Liberalerna under 3 procent i mätning

Liberalerna får under 3 procent av väljarstödet i DN/Ipsos majmätning, skriver Dagens Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.