Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 02 June, 16:45

Jönköpingsnytt - 28 okt 11 kl. 17:29

Marcus har koll på Halloween-pumpornaPumpor i alla möjliga färger och former lyser upp i höstmörkret och passar att använda till mer än bara dekoration under halloween-firandet. JnyttXtra åkte ut till odlaren Marcus Söderlind utanför Habo för att få veta med om den brandgula grönsaken..
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Halloween, Marcus Söderlind, Habo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marcushar , koll, Halloween-pumporna
HBL - 26 okt 13 kl. 05:40

Halloween är högsäsong för maskeradbutikerna

Skräckorgien halloween delar åsikterna ? amerikanskt strunt eller legendernas och påhittighetens triumf? I Finland har halloween inte slagit genom med full kraft, men för maskeradbutikerna är festen årets viktigaste.

Kristianstadsbladet - 30 okt 17 kl. 08:28

Halloween står för dörren

Tiden för pumporna och utklädslar är här. I morgon är det dags för Halloween. Men vad skiljer den egentligen från Allhelgonahelgen?.

YA - 27 okt 16 kl. 03:00

Mer än bara Halloween

Pumporna har blivit en del av den svenska hösten och är inte längre bara något från den amerikanska Halloweentradionen. På Stenkulla gård har familjen Andersson märkt en förändring..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:00

Dags pumpa upp sig igen

STAFFANSTORP 1999 kom Lill Jönssons man hem till gården i Önsvala med en pumpa och undrade om de inte skulle testa att odla sådana.
Nu snart 20 år senare är pumporna ett självklart inslag hos Önsvala Grönt och just nu är det högsäsong.Pumporna visar vägen till gården i Önsvala, en liten bit från väg 11 utanför Staffanstorp.

BT - 25 okt 11 kl. 15:12

Skräckscenario: Pumpabrist befaras

Årets skräckhelg närmar sig med skrämmande hastighet. Vill du pynta din stenmur med en ryslig lysande pumpa bör du kanske slå till redan nu. Hög efterfrågan kan leda till monstruös brist i butikerna.

UNT - 29 okt 13 kl. 14:03

Laga mat med pumpa

Inför halloween radas pumporna upp i grönsaksdiskarna. Men vad ska man göra av dem? Liselotte Forslin skapar tre rätter med pumpa som huvudingrediens..

Västerbottens Folkblad - 17 okt 14 kl. 21:21

[PLUS] Pumpan – en allsidig frukt

Snart är det halloween och då dyker pumporna upp i butikerna. - Man kan göra massor av dem, säger....

Skånskan - 28 okt 14 kl. 15:00

Så pimpar du pumpan

Halloween blir allt större och pumporna säljer som aldrig förr. Floristen Sandra Axelsson lär dig hur du själv lätt och snabbt pimpar din egen halloweenpumpa.

GT - 17 okt 16 kl. 14:26

Louis Lehmann, 79, är pumpornas kung

Louis Lehmann, 79, är Skaraborgs pumpakung. Han odlar hela 70 olika sorters pumpor på sitt 1 300 kvadratmeter stora fält utanför Skövde - och inför halloween säljer pumporna som smör. – Man märker att intresset för pumpor i Sverige har ökat med åren.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pumpor i stadsparken sönderslagna

Under natten till lördag har någon eller några slagit sönder de pumpor som fanns uppställda i stadsparken i Arvika. Pumporna var karvade och fixade inför Halloween av barn från förskolor i kommunen..

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

Regionen får ny ekonomidirektör – ”Ett stort förtroende”

Regionstyrelsen utsåg på tisdagen Maria Berghem från Lundsbrunn till ny ekonomidirektör i Region Jönköpings län. Hon kommer närmast från tjänsten som ekonomichef för Unicare Sverige AB.
– Detta är ett stort förtroende och väldigt spännande och roligt, säger Maria Berghem
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Nya plattformen – lättare hitta stöd i Jönköping

En ny webbplattform ska hjälpa privatpersoner och handläggare i Jönköping att hitta rätt stöd – till exempel för att ta sig ut på arbetsmarknaden, börja plugga, få boendestöd eller få skuldrådgivning.
– Det finns ett virrvarr av olika insatser och en handläggare kan inte veta allt, så detta är väldigt välkommet, säger Maria Alfredsson, processutvecklare.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Skicka in din bästa badbild!

Nu är det hög tid att fånga den varma årstiden i bilder. Så plocka fram kameran eller mobilen och dela med dig av dina bästa badbilder till Jnytts läsare. Glöm inte att skriva var och när bilden är tagen!

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Man förd till sjukhus – sågade sig själv i handen

En man fick föras till sjukhus efter att ha sågat sig själv i handen. Nu har en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka upprättats.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Tilldelas miljonbidrag– nu kan drömmen bli sann

Nu står det klart att Ungdomens nykterhetsförbund i Jönköping kommer tilldelas sammanlagt 7,6 miljoner kronor för renovering och ombyggnation av Rosa villan vid Vätterstranden. Bidraget kommer från Boverket och Jönköpings kommun.
– Nu kommer vi kunna förverkliga vår dröm, säger Henrik Yxing, ordförande för UNF i Jönköpings län.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Ny fräck stöldvåg i Jönköping – här är polisens uppmaning

En ny stöldvåg har drabbat Jönköping. Under helgen har polisen tagit emot flera anmälningar om stölder ur bilar som har stått parkerade vid rastplatser och utflyktsmål längs med E4 i Jönköping och Östergötland.
– Tjuvarna har tagit vad man har kommit över från fordonen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Beskedet: Klartecken för fotbollsmatcher i Småland

Från och med den 14 juni kan det spelas fotbollsmatcher i Småland igen. Under tisdagen gav Smålands Fotbollsförbund klartecken för spel i samtliga distriktstävlingar, oavsett ålder.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

IVA-sjuksköterskor rasar: ”Känner oss totalt överkörda”

Sjuksköterskor på intensivvårdsavdelningen på Ryhov i Jönköping riktar skarp kritik mot regionledningens hantering av den stundande semestern och den uteblivna ersättningen.
– Vi känner oss totalt överkörda, säger specialistsjuksköterskan Eva Berglund.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.