SvD > Ekonomi

Thursday, 28 May, 14:19

SvD - 23 okt 11 kl. 07:12

Windows ska ta Nokia tillbaka
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Nokia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Windowsska ta , Nokiatillbaka
YLE - 15 jul 12 kl. 19:37

Aktiefonder inte längre intresserade av Nokia

Nokia har förlorat sin ställning som det betrodda företaget i aktiefondernas portfölj. Nokias andel har sjunkit rekordlågt i fonder som placerar i finländska börsbolag. Professionella placerare verkar att ha förlorat förtroendet för Nokia.

HBL - 22 okt 13 kl. 18:07

Nokia kröner mobilepoken med pekplatta

Nokias första pekplatta är samtidigt en av de sista produkter bolaget lanserar i egenskap av mobiltillverkare. Snart tar Microsoft över verksamheten.? Vi har stora saker att visa upp, sade Stephen Elop vid Nokia World-evenemanget i Abu Dhabi.

HBL - 29 sep 13 kl. 15:42

Alternativen var få för Nokia

Med facit på hand är epoken ­Stephen Elop ingen succé i finländsk industrihistoria. Men vilka var hans chanser att lyckas? De stora misstagen inom Nokia hade begåtts långt innan han tillträdde.

HBL - 09 apr 14 kl. 02:57

"Övergång till Windows ett katastrofalt misstag av Nokia"

Nokias val av Windows som operativsystem för mobiltelefonerna var ett gigantiskt misstag, skriver David J. Cord i en ny bok om företaget.De slutsatser som den i Finland bosatta amerikanen David J.

HBL - 11 jul 13 kl. 17:21

Nokia lanserar ny telefonmodell med superkamera

Nokia hoppas att marknadens bästa kamera ska öppna dörrarna till USA. Analytiker är försiktigt positiva inför lanseringen av nya Lumia 1020.Nokias vd Stephen Elop presenterade i går i New York en 41 megapixels kamera.

Sydsvenskan - 01 mar 13 kl. 06:30

Nokia satsar på Windows

Fjorton år i rad var Nokia världens största mobiltillverkare. I dag har bolaget en sjunde plats bland tillverkarna av smarta mobiler.? Det är en helt annorlunda situation att uppträda som utmanare, vilket vi gör idag, säger Johan Eidhagen, Nokias chef i Skandinavien.

HBL - 22 feb 13 kl. 10:04

Nokia väntas lansera nya telefoner

Mobiltelefontillverkaren Nokia väntas lansera flera nya modeller på mobilmässan i Barcelona i Spanien nästa vecka. De som följer med branschen talar om fyra eller fem smarta Windowstelefoner. Nokia ordnar en presskonferens på mässan på måndag.

HBL - 24 feb 14 kl. 09:48

Nokia lanserade tre Androidtelefoner

Nokia har som väntat lanserat tre Androidtelefoner på mobilmässan i Barcelona. Modellerna heter Nokia X, Nokia X+ och Nokia XL. Det här innebär att Nokia böjt sig inför marknadstrycket och kommer att tillverka Androidmodeller vid sidan av Windows Phone-lurarna.

YLE - 21 jun 13 kl. 13:16

Chef för Microsofts Windows-telefoner på besök

Joe Belfiore har ansvaret för utvecklingen av Windows-telefonerna på Microsoft. Nu är han på besök i Esbo. Microsofts chef för Windows-telefoner Joe Belfiore har anlänt till Finland till midsommaren.

VA - 20 apr 11 kl. 15:13

Nokia står inför svagt andra kvartal

20 april Nokia väntas leverera ett första kvartal som matchar analytikernas konsensusförväntningar, men spås guida för ett svagt andra kvartal. I samband med delårsrapporten kan också samarbetsavtalet med Microsoft tillkännages, något som skulle vara inkörsporten till att lösa upp flertalet frågetecken runt Nokias utveckling under de kommande kvartalen. Det är kontentan av kommentarer från analytiker inför Nokias rapport, som väntas vid klockan 12 den 21 april, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

YLE - 16 aug 12 kl. 07:22

Nya Nokia-modeller den 5 september

Mobiltillverkaren Nokia kommer med högsta sannolikhet att lansera sina nya Windows-baserade modeller den femte september. Nätsidan Engadget skriver att Nokia och Microsoft har kallat till presskonferens det datumet i New York. Vid samma tidpunkt startar också Nokia-evenemanget Nokia World.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.