Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 29 May, 05:53

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 16:55

Fängelse efter återkommande rattfylleriDen 45-åriga kvinnan från Teckomatorp förekommer under 44 avsnitt i belastningsregistret. Främst handlar det om olovliga körningar, rattfylleri och narkotikabrott.I juni greps hon av polis i Dösjebro efter att ha tagit amfetamin. Inte heller då hade hon ett giltigt körkort.Nu får hon två månaders fängelse av tingsrätten när hon döms för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Teckomatorp, Dösjebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelseefter , återkommande, rattfylleri
Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 15:00

Fängelse efter rattfylleri


En trelleborgare har dömts till två veckors fängelse efter att vid två tillfällen i somras ha kört moped påverkad av alkohol och droger. Mannen, som är i 50-årsåldern, döms för rattfylleri samt olovlig körning. .

Expressen - 19 dec 19 kl. 11:08

Svensk hockeyprofil döms till fängelse efter rattfylleri

En västsvensk hockeyprofil med lång meritlista på högsta nivå har kört lastbil grovt rattull. Det erkände mannen själv i polisförhör. Under torsdagen föll tingsrättens dom: Två månaders fängelse.

ÖstersundsPosten - 18 mar 16 kl. 17:41

Döms till fängelse efter rattfylleri i centrala Östersund

Läs mer:.

Kristianstadsbladet - 05 apr 17 kl. 14:48

Fängelse efter rattfylleri

Kristianstadsbladet - 01 feb 13 kl. 12:00

Sprit ger fängelse - knark böter

Foto: Annica Jönsson
Den som dricker en 37:a sprit eller ett par flaskor vin och sätter sig bakom ratten kan normalt räkna med fängelse. Men den som tar en spruta heroin och därefter sätter sig och kör får i princip aldrig mer än bötesstraff.
Orsaken: att brottet grovt drograttfylleri inte finns.

YLE - 12 feb 13 kl. 08:48

Rattfylleri ger ofta milda domar

Domstolarna har under de senaste åren gett milda domar till rattfyllerister om man jämför med lagens maximistraff. För vanligt rattfylleri är det vanligast att man får böter, medan grovt rattfylleri ofta leder till fängelsestraff eller samhällstjänst. År 2011 var det överlägset vanligaste straffet för vanligt rattfylleri böter.

YLE - 30 mar 17 kl. 10:04

Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Nyan - 30 jul 16 kl. 15:55

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

Villkorligt fängelse och dagsböter blev straffet för två personer som bland annat gjort sig skyldiga till grovt rattfylleri. Dessutom valde Ålands tingsrätt att skärpa körförbuden enligt den nya lagen om rattfylleri.
I april körde en förare sin bil i Mariehamn med en promillehalt på minst 2,81 i blodet.

Skånskan - 27 mar 17 kl. 13:07

Stenbeck dömd till fängelse för rattfylla

MALMÖ Den svensk-amerikanske miljardären Hugo Stenbeck, känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks, dömdes på måndagen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. ERWP.fif(0)Det var vid tvåtiden, natten till den 20 augusti 2014, som en polispatrull såg hur en vit Range Rover framfördes vingligt och i hög fart vid rondellen i Höllviken.

Skånskan - 09 apr 19 kl. 19:00

Knarkpåverkad bilist får fängelse efter vansinnesfärd

HURVA Den 29-årige mannen åkte fast efter en vansinnesfärd i Hurva då han körde bil narkotikapåverkad och försökte undkomma polisen.
Nu har mannen dömts för en rad olika brott och ska avtjäna fyra månader i fängelse.En januaridag förra året kom 29-åringen körande i Hurva trots att han saknar körkort.

BT - 23 jan 13 kl. 15:41

Fängelse för två i ungdomsgäng

De fem unga männen gänget begick sammantaget 28 brott. Nu döms två av dem till fängelse. En stor del av lagöverträdelserna begicks under sommaren förra året.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Spänd väntan inför danskt gränsbesked

Timmeslånga bilköer med danskar på väg hem vid svenska sidan bron – samtidigt som irritationen i Skåne växer över Danmarks stängda gräns. I dag väntas danska regeringen lämna besked om man öppnar upp mot Sverige – eller ej. – Jag hoppas att man öppnar u.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Personal inom äldrevården oroas på jobbet

Personal på över 40 äldreboenden i Stockholm uppger i en enkät att de under coronapandemin har varit oroliga över att arbeta, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Detta har resulterat i bland annat sjukskrivningar, säger chefer inom äldrevården. "Personal h.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Bakslag för idrottande transpersoner i USA

Transpersoner ska inte få tävla i flickidrottsligor i USA, tycker landets utbildningsdepartement. Utbildningsdepartementet gör sitt inspel i en 45-sidig inlaga i en konflikt som har sin början i att tre löpare från Connecticut lämnade in en stämning til.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya regler för utekatter – måste kastreras

Enligt nya förskrifter från Jordbruksverket måste ägarna till landets utekatter snart se till att deras husdjur inte kan föröka sig oplanerat. Från och med den 15 juni gäller nya regler för landets hundar och katter – det meddelar Jordbruksverket i ett.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kinesisk huvudvärk för EU:s utrikesministrar

Coronakrisen och Hongkong. Yttrandefrihet och industrispionage. Handelsgräl och handelssamarbete.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Att de enskilda tågbolagen inte själva ska få sälja sina biljetter innebär ett stort steg tillbaka för det växande tågresandet.”

Mats Almgren, kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ AB..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Moskva skriver upp dödstal

Hälsovårdsmyndigheterna i Moskva har mer än fördubblat siffrorna över avlidna i covid-19 i staden under april, rapporterar BBC. Den tidigare uppgiften 639 döda har ersatts med 1 561 dödsfall. Uppgifterna kommer dagen efter det att borgmästaren Sergej So.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Gripen efter falskt Gardermoen-larm

En man har gripits efter att sent på torsdagen ha larmat om beväpnade män på Oslos flygplats Gardermoen. Mannen är misstänkt för falskt nödsamtal till polisen. Efter hans larm stoppades trafiken till och från Norges största flygplats under en kort tid..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Oro över Hongkong sänker Asiens börser

Oro för situationen i Hongkong och nya spänningar mellan Kina och USA fick de asiatiska börserna att sjunka vid fredagens öppning. I Tokyo gick Nikkei 225-index ner 0,6 procent under de första timmarna, det bredare Topixindex föll 0,7 procent Hongkongs.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Stora beslag av undermålig skyddsutrustning

Enligt tullen kommer det in mängder av skyddsutrustning i landet som inte uppfyller säkerhetskraven, rapporterar TV4 Nyheterna. – Alla vill ju se till att skydda personalen och stoppa smittspridning och då finns det tyvärr lycksökare som utnyttjar oron.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.