Dagen > Nyheter

Tuesday, 02 June, 20:02

Dagen - 28 okt 11 kl. 16:17

Sänkt straff för frikyrkoprofilHovrätten sänker straffet för den man från Uppsalatrakten, tidigare verksam i en frikyrka, som svindlade knappt 30 personer på miljonbelopp.

Mannen, som är i 65-årsåldern, dömdes i Uppsala tingsrätt till fyra års fängelse och sex års näringsförbud för grovt bedrägeri. Enligt tingsrättens dom skulle mannen även betala skadestånd på cirka 30 miljoner kronor.
Svea hovrätts dom innebär att fängelsestraffet sänks till 3,5 år medan näringsförbudet och skadeståndet lämnas oförändrade.
Domstolsledamöterna var dock inte eniga.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Uppsalatrakten, Uppsala, UNT, Ottestig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, straffför , frikyrkoprofil
Nyheter 24 - 12 nov 13 kl. 15:07

Man våldtog kvinna med pappershållare – får sänkt straff: "Skadorna förhållandevis lindriga"Var villkorligt frigiven

LESSEBO. Den 37-årige mannen våldtog en 67-årig kvinna i hennes egen bostad i somras. Han tvingade även upp en hushållspappershållare i hennes underliv, mordhotade henne och misshandlade den äldre kvinnan så svårt att hon fick flera frakturer i ansiktet.

GT - 14 aug 16 kl. 20:52

Han mördade sin chef – vill ha sänkt straff

Khurshed Karimov, 26, är dömd till 18 års fängelse för att ha mördat sin chef med 60 knivhugg i skärgårdsidyllen Hamburgsund i januari. Under måndagen går målet upp i hovrätten efter att både åklagaren och den dömde överklagat tingsrättens dom. Åklagaren vill pröva om Khurshed Karimovs straff kan skärpas och Karimov vill å sin sida dömas för dråp och få ett sänkt straff, skriver Bohusläningen.

UNT - 09 jul 12 kl. 11:05

Sänkt straff för våldtäktsdömd

Den 45-årige man som dömdes till sex års fängelse för våldtäkter, sexuellt tvång och sexuella ofredanden mot elever på en gymnasieskola i södra Uppland i maj får sänkt straff i Hovrätten..

BT - 18 aug 12 kl. 14:13

Pussy Riot kan få sänkt straff

Ryska medier tror att de tre medlemmarna i punkgruppen Pussy Riot får sänkt straff. "Känslan är att Moskvadomstolen, efter advokaternas överklagan, sänker straffet till ett år", skriver Komsomolskaja Pravda. Ett kyrkligt råd har också uppmanat staten att "visa nåd".

Expressen - 18 aug 12 kl. 16:39

Ryska medier: Pussy Riot får sänkt straff

Världen fortsätter att reagera över domen mot Pussy Riot. Ryska medier tror att de tre medlemmarna i punkgruppen får sänkt straff. "Känslan är att Moskvadomstolen, efter advokaternas överklagan, sänker straffet till ett år", skriver Komsomolskaja Pravda..

NSD - 17 maj 13 kl. 14:38

Morddömd får sänkt straff

Den 63-årige mannen från Pellinpää som dödade sin hustru med 25 knivhugg får sänkt straff. Hovrätten för övre Norrland dömde på fredag mannen till 16 års fängelse för mord och mordbrand..

Expressen - 27 sep 13 kl. 09:08

Tv-kändis får sänkt straff för sexbrott

Det blev ett sänkt straff för den dokusåpakändis som tidigare dömts till sex års fängelse. Hovrätten kom fram till fem års fängelse. Åtalet om anstiftan av grovt sexuellt övergrepp mot barn ogillas..

GT - 27 sep 13 kl. 09:08

Dokustjärna får sänkt straff för sexbrotten

Det blev ett sänkt straff för den dokusåpakändis som tidigare dömts till sex års fängelse. Hovrätten kom fram till fem års fängelse. Åtalet om anstiftan av grovt sexuellt övergrepp mot barn ogillas..

GT - 20 dec 13 kl. 07:30

Annétthe Zettergren hoppas på sänkt straff

GÖTEBORG. Fängelsedömda före detta landstingspolitikern Annétthe Zettergren i Värmland hoppas på sänkt straff och att slippa skadeståndskravet på nästa fyra miljoner kronor när hovrätten för västra Sverige i dag fäller sin dom..

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 15 kl. 11:23

Sänkt straff i stort kokainmål

Sex män som dömts till tio års fängelse för grovt narkotikabrott får sänkt straff av hovrätten och döms till åtta års fängelse — i övrigt gäller Lunds tingsrätts dom.Med kokain till ett värde av 40 miljoner kronor greps medlemmarna i mc-gänget Satudarah. I samma veva som mc-gänget skulle genomföra en av landets största knarkaffärer grep polisen fyra av männen på Lunds centralstation.

Sydsvenskan - 26 jan 15 kl. 11:23

Sänkt straff i stort kokainmål

Sex män som dömts till tio års fängelse för grovt narkotikabrott får sänkt straff av hovrätten och döms till åtta års fängelse — i övrigt gäller Lunds tingsrätts dom.Med kokain till ett värde av 40 miljoner kronor greps medlemmarna i mc-gänget Satudarah. I samma veva som mc-gänget skulle genomföra en av landets största knarkaffärer grep polisen fyra av männen på Lunds centralstation.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 2 timmar sedan

Strukna kristna helgdagar ett tecken på att nya gudar framträder

Vi bör först och främst leva i kyrkans tid, skriver Joel Halldorf..

Dagen - Igår: 13:58

Pingstdagen en sorgedag i USA

Kristna kommuniteten Sojourners: Sörj de 100 000 döda med oss.

Dagen - 4 timmar sedan

Kampen om staden avgör kyrkans framtid

Teologen: Nu har vi inte kunnat vara kundkyrka på ett tag. Låt oss inte återvända till den..

Dagen - 5 timmar sedan

Hård kritik mot Trump efter bibelfoto framför "presidentkyrkan"

Biskop: "Vad i hela världen var det vi nyss såg? Jag är rasande.".

Dagen - 6 timmar sedan

Utvisning av konvertiten Mostafa stoppas – har fått flera dödshot

Människorättsjuristerna: Fick höra hur han skulle få halsen avskuren om han kom tillbaka..

Dagen - 7 timmar sedan

Isoleringen fick pastorer att börja be på nya sätt med barnen

Coronaisolering fick pastorsparet att inse hur viktigt det är att be hemma med sina barn och provar nya sätt att prata om Gud..

Dagen - 8 timmar sedan

Kyrkan måste hitta sin väg i utbudssamhället utan att sälja sin själ

Teologiprofessorn: Nu har vi inte kunnat vara kundkyrka på ett tag. Låt oss inte återvända till den..

Dagen - 8 timmar sedan

Folk utan koll går på Trumps bluffar

Jag är rädd att väldigt många, troligtvis ur den äldre generationen i Sverige, inte har genomskådat Internet, skriver Håkan Söderström..

Dagen - Igår: 18:43

Kyrkans framtid formas i storstaden

Teologiprofessor Sune Fahlgren om storstadsteologi, coronakrisens påverkan och varför han saknar stadens bildspråk i kyrkans sånger..

Dagen - Igår: 17:51

”Matkassar är frikyrkans nya sätt att evangelisera”

Entreprenören Lars-Everth Beistorp om att allt fler församlingar tycks dela ut mat till behövande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.