Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 07 June, 11:02

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 16:37

Konst och hantverk i kvartersgårdenTavlor av Kungsgårdsgruppen visas på söndag klockan 13-16 i bostadsrättsföreningen Rönnes kvartersgård på Brisgatan. Det är även öppet hus i föreningens vävstuga och en liten hantverks- och loppmarknad i motionshallen. Arrangemanget är ett samarbete mellan HSB-föreningarna på Nya Kungsgården och ABF Nordvästskåne..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kungsgårdsgruppen, Rönnes, Brisgatan, HSB, Nya Kungsgården, ABF Nordvästskåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstoch , hantverki , kvartersgården
Sydöstran - 11 jul 17 kl. 06:00

Digital konst i Danskagården

I tältsalongen på Danskagården visar Bengt Jönsson upp sin egen konst nu på söndag..

Hela Gotland - 18 jul 12 kl. 04:00

Livemusik och konst på Petesgården

Livemusik, allt från klezmer till grekiskt, blir det med musikgruppen Dracula på lördag när de spelar på Petesgården..

UNT - 24 maj 18 kl. 07:00

Från kor till konst i lagården

Lagården i Lagga blev ett galleri med tre fasta utställningar..

DalaDemokraten - 22 feb 16 kl. 13:37

Fritidsgården kan öppnas för äldre

Johanna Engström, som går i nian, vill fortsätta att gå på fritidsgården Kvartersgården tillsammans med sina kamrater, när hon börjar gymnasiet. Hon lämnade in ett medborgarförslag med 54 namnunderskriften..

YA - 20 jul 19 kl. 00:01

Hantverk och konst på byagården

Allt från japanskt broderi till flaskskepp och smide i smedjan kan man uppleva i Gislöv på söndag..

YLE - 03 dec 12 kl. 13:51

Bättre välmående med konst

Forskning visar att konst inom vården kan bidra till att patienter tillfrisknar snabbare och behöver mindre medicin. Yrkeshögskolan Novia vill gärna föra in konst i arbetslivet och bjöd därför in Polly Wright från universitetet i Birmingham. Wright föreläser om hur man har lyckats få in konst i vården i Storbritannien.

YLE - 28 mar 14 kl. 15:44

Konst i nya barnjukhuset får pengar av Kulturfonden

Svenska kulturfonden beviljar Stiftelsen Nya Barnsjukhuset 500 000 euro för ett konstprojekt. Kulturfonden vill garantera att också de svenskspråkiga patienterna får ta del av kultur och konst i vården. – Sjukhuset ska vara en föregångare och i framtiden kommer konst och kultur att vara en betydelsefull del av sjukvården, säger Leif Jakobsson, direktör för Svenska kulturfonden.

Kristianstadsbladet - 23 mar 18 kl. 06:00

Konst i längan vid Garvaregården - ”Loffe” får en minneshörna

Det kommer att ställas ut konst vid Garvaregården även denna påsk. Nio konstnärer ska visa sina verk i längan invid gården. Janne ”Loffe” Carlsson finns med på ett hörn..

ÖstersundsPosten - 03 jun 16 kl. 17:00

Först ut i sommar med kustnära konst i Mellanfjärden

Akvareller och tavlor i blandteknik dominerar i denna den första av två sommarutställningar på galleri Hamnmagasinet. Vid besöket på onsdagseftermiddagen var inte urvalet av tavlor klart och fler verk stod på golvet än som tagit plats på de bara timmerväggarna..

YLE - 08 jul 17 kl. 08:53

I hans händer förvandlas skrot till konst

När är en sko inte en sko? När den till exempel är en fågel. Mathias Nystrand är författaren som lade ner pennan och började göra skulpturer av skrot.

Skånskan - 25 mar 16 kl. 16:40

Firade påsk med mat och konst

Öved Övedsklosters påskmarknad lockade många besökare under långfredagen. Här bjöds på konstutställningar i vackra slottslokaler, mat och hantverkare i marknadshallen och korvgrillning, ponnyridning och traktorer på gården.Familjen Ramel har haft Övedskloster sedan 1753, och Hans Ramel som nu driver slottet är den tionde generationen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Mild vinter försvårade järvinventering

Antalet järvar som siktats i Jämtlands län har nästan halverats i år jämfört med förra året, rapporterar P4 Jämtland. Länsstyrelsens preliminära uppskattning av järvstammen visar att det ska finnas 25 så kallade föryngringar – jämfört med 45 året innan..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Parnevik-podd på paus: ”Lämnar plats”

Peg och Penny Parneviks podd "Pillowtalk" tar paus en vecka på grund av proteststormen som präglar USA efter George Floyds död. Systrarna uppmanar på Facebook sina lyssnare att stötta svarta affärsidkare, engagera sig på olika sätt och ta del av exempel.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Facken tappar makt – staten tar över

Bara varannan arbetare är med i facket om tio år, om trenden står i sig. Då kan det vara adjöss med svenska modellen och i stället mer av statlig lönepolitik. Missnöje bland arbetare, vilda strejker, statligt reglerade minimilöner och allmängiltiga koll.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Carlson till mottattack till Åkesson

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson svarar nu på Jimmie Åkessons krav på att statsepidemiologen Anders Tegnell bör avgå. – Det är inget som han har att göra med, säger Johan Carlson. Den svenska coronastrategin är baserad på löst grundad.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Indien och Kina redo att lösa gränsbråk

Indien och Kina har kommit överens om att "fredligt" reda ut den senaste tidens konflikter som uppstått vid ländernas gemensamma gräns, uppger Indiens regering efter ett högnivåmöte mellan kärnvapenmakternas militärer. Spänningarna har trappats upp de s.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Stort pådrag efter försvunnen femåring

En femårig pojke är sedan i natt försvunnen från sitt hem i Jämjö utanför Karlskrona. Polisen letar just nu efter honom med hundpatrull, drönare och helikopter. – Vi är väldigt angelägna om att de som bor i området kollar av sina trädgårdar, uthus och f.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Många vill sticka sig bort från isoleringen

Stammisar som shoppar på trots vårens lågsäsong. Hos Tant Thea råder ingen stiltje..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Camryn Garrett skriver fram mikroprocesserna i den amerikanska rasismen

Shora Esmailian läser en vältajmad ungdomsroman om en hiv-smittad tonåring..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flera historier måste berättas

HD:s chefredaktör om berättelserna som skänker glädje i pandemin..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mönstring drar i gång trots pandemi

Snart påbörjas mönstringen för nästa kull 18-åringar. Av 15 000 ska 5 000 väljas ut för militärtjänst. Från och med måndag dimper "Mönstringshandboken" ned i brevlådan hos de som tidigare i vår togs ut för mönstring.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.