Nyhetskanalen > Nyheter

Tuesday, 26 May, 02:34

Nyhetskanalen - 28 okt 11 kl. 16:24

Protester mot vargjakten i KronobergKritiken vxer mot jakten p varghonan Kynna i Smland. Naturskyddsfreningen liknar den vid en utdragen frfljelse och garen till fr som rivits av vargen har utsatts fr ddshot..
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot , vargjakteni , Kronoberg
SmålandsPosten - 20 sep 19 kl. 19:58

Flertal busslinjer kan försvinna – få protester

16 busslinjer i Kronoberg påverkas när Länstrafiken Kronoberg drar in dåligt belagda bussturer. Beslutet togs i veckan sedan protester från länets kommuner uteblivit..

Nyheter 24 - 14 jan 11 kl. 15:57

"Ställ in vargjakten"


I morgon drar vargjakten i gång. I ett sista desperat försök vädjar Svenska Rovdjursföreningen om att jakten ska stoppas. Samtidigt har Jägareförbundet ansökt om att få skjuta fler vargar.

YLE - 21 jan 16 kl. 04:30

"Jättestor betydelse att vargjakten kan inledas"

Den här veckan blev det klart att det inte finns några hinder för vargjakt i Egentliga Finland och Satakunta. Beslutet har stor betydelse, konstaterar man vid Viltcentralen. Vid miljöförbundet Luonto-Liitto är man besviken.

YLE - 17 feb 17 kl. 15:32

Så här gick vargjakten till – jägarna berättar

Jägare anser att det förekommit rykten och subjektiva åsikter om hur jakten på en varg gick till i Raseborg-Salo-området för en dryg vecka sedan. Nu ger de sin syn på saken. För en dryg vecka sedan sköts den varg som Finlands viltcentral beviljat tillstånd för att fälla på Raseborg-Salo-området.

Magazin24 - 13 feb 13 kl. 16:03

Vargjakten är över för i år

Årets vargjakt hann bara pågå i några dagar innan den stoppade tillfälligt. Nu har det beslutats att vargjakten är över för denna gång. Torsdagen den 31 januari startade årets vargjakt, då jägarna skulle få skjuta två vargar i respektive revir i åtta olika revir i Sverige.

Kristianstadsbladet - 29 mar 13 kl. 11:07

Svenska vargjakten sågas i Science

Den svenska vargjakten är byggd på lösan grund.Det hävdar en fransk forskare i den vetenskapliga tidskriften Science. Men hans svenska kollegor avvisar kritiken.

YLE - 23 okt 13 kl. 14:35

Färre jägare åtalas för vargjakten i Perho

Färre jägare åtalas i den olagliga vargjakten i Perho i vintras. Åklagaren tar bort elva jägare från listan över misstänkta för jaktbrott, eftersom tillräckliga bevis inte finns i deras fall. De jägare som nu plockas bort från listan befann sig i området när vargjakten skedde, men i andra jaktärenden enligt kriminalkommissarie Anders Åfors.

YLE - 17 feb 17 kl. 12:28

Polisen: Inget brott begicks under vargjakten i Bjärnå

Polisen har utrett vargjakten i Bjärnå i Salo, då en alfahona sköts i samband med jakten. Enligt polisen begicks inget brott i samband med jakten. Vargen fälldes i Bjärnå 7.

NSD - 01 feb 13 kl. 15:45

Fler protester mot vargjakt

Vargjakten som startade på fredagen är ett hot mot flera ekoturismföretag, hävdar Svenska ekoturismföreningen i en skrivelse som skickas till miljödepartementet och Naturvårdsverket..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jan 15 kl. 17:31

Stora protester mot jaktbeslutet

Här protesterar jägarna mot den stoppade vargjakten. – Det är fullkomligt oacceptabelt hur det här hanterats, säger Jägareförbundet Värmlands ordförande Lennart Johannesson..

Alliansfritt Sverige - 07 jan 11 kl. 20:15

Vargjakten kritiserar av EU, igen!

Vargjakt. Kritiken mot den svenska vargjakten verkar aldrig ta slut. Redan från början varnade WWF, Naturskyddsföreningen och den Svenska Rovdjursföreningen för att jakten var oförenlig med EU:s regelverk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.