DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 16:31

DI - 28 okt 11 kl. 16:22

Peter Norman varnar bankerna för bonusfestNu ställs hårdare krav på bankernas kapitalisering. ?Det är rimligt att bankerna minskar eller eliminerar utdelningarna helt?, säger finansmarknadsminister Peter Norman till di.se, och varnar också för höga bankbonusar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norman, Peter Norman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Peter, Norman, varnar, bankernaför , bonusfest
Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 17:08

Peter Norman tar över bankbråk

Sedan år 2008 har finansminister Anders Borg (M) ägnat en hel del tid åt att några gånger om året skälla på bankerna för att de tar ut för mycket i vinst. Inte mindre än 27 gånger totalt. Och vad har det fått för effekt?

Alliansfritt Sverige - 25 maj 14 kl. 12:12

Peter Norman ville ju bara luncha med en bekant

De flesta vet hur det är. Det var längesen man träffade en gammal kompis så man skickar iväg en lunchinbjudan. Det var vad finansmarknadsminister Peter Norman bestämde sig för att göra.

SVT - 14 feb 12 kl. 08:37

Peter Norman: Måste underlätta för kunder att byta bank

Finansmarknadsminister Peter Norman gästade Gomorron Sverige och pratade om de svenska bankerna..

DN - 05 feb 14 kl. 11:53

Peter Norman rasar mot bankerna

Bankernas rekordutdelningar och höga krav på avkastning är orimliga och en fara för hela samhällsekonomin. Det säger finansmarknadsminister Peter Norman i ett stenhårt angrepp på de fyra storbankerna..

Alliansfritt Sverige - 03 jan 13 kl. 10:34

Peter Norman: ?Låt hundra blommor blomma?

VÄLFÄRDEN. Efter sex år av hårdför privatiseringspolitik har regeringen kommit på att det är dåligt att en så stor del av välfärdens ägs, kontrolleras och mjölkas på pengar av stora internationella riskkapitalbolag. Notera att alla andra i Sverige redan kände till detta, regeringen är alltså sist på bollen.

DI - 29 mar 11 kl. 09:47

Peter Norman vill komma överens med Miljöpartiet

Finansmarknadsminister Peter Norman är optimistisk om möjligheten att framöver nå en samsyn med Miljöpartiet och Socialdemokraterna om statligt ägande.Det sade finansmarknadsminister Peter Norman vid ett SNS-seminarium på tisdagen..

Regeringen - 27 okt 11 kl. 14:04

Peter Norman bjuder in till samtal om högfrekvenshandel

Fredag 28 oktober anordnar finansmarknadsminister Peter Norman en konferens om högfrekvenshandel, ofta kallad robothandel. Inbjudna experter kommer att belysa ämnet från olika perspektiv. Konferensen kommer att direktsändas på webben med start kl.

Regeringen - 25 jun 12 kl. 11:41

Peter Norman kallar ordförandena för AP-fondernas styrelser till möte i dag

Med anledning av de uppgifter som framkommit av bland annat Dagens Nyheters granskning den 20-21 juni, så har finansmarknadsminister Peter Norman kallat ordförandena för AP-fondernas styrelser till ett möte idag. Syftet med mötet är att få information om hur AP-fonderna ser på de uppgifter som framkommit och eventuell uppföljning från AP-fondernas sida. Pressmeddelande: Peter Norman kallar ordförandena för AP-fondernas styrelser till möte idag Finansdepartementet, 25 juni 2012.

Nyhetskanalen - 04 okt 12 kl. 16:24

Peter Norman kräver förändringar i Telia-styrelse

Finansmarknadsminister Peter Norman (M) kräver förändringar i Telia Soneras styrelse. Den kompetens som borde ha funnits där i fråga om mänskliga rättigheter och arbete mot korruption har fattats, enligt Norman. - Min bedömning är att Telia inte har agerat föredömligt, sade Norman som anser att ett statligt ägt bolag ska agera för att göra skillnad i länder, där man går in och gör affärer, säger han till TT..

Nyhetskanalen - 04 okt 12 kl. 16:24

Peter Norman kräver förändringar i Telias styrelse

Finansmarknadsminister Peter Norman (M) kräver förändringar i Telia Soneras styrelse. Den kompetens som borde ha funnits där i fråga om mänskliga rättigheter och arbete mot korruption har fattats, enligt Norman.- Min bedömning är att Telia inte har agerat föredömligt, sade Norman som anser att ett statligt ägt bolag ska agera för att göra skillnad i länder, där man går in och gör affärer, säger han till TT..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Astras revansch: vaccinkandidat och börsfavorit

Vd:n Pascal Soriot satte 2015 som mål att Astra Zeneca skulle öka sin försäljning till 45 miljarder dollar 2023..

DI - 4 minuter sedan

Flyktingar i Uganda får hjälp att starta företag och skapa jobb

De stora flyktingströmmarna till Uganda påverkar det frodiga landskapet. Med hjälp från UNHCR och svenska företag kan flyktingar starta….

DI - 5 minuter sedan

Opec+ överens: Förlänger neddragningar i oljeproduktionen

Medlemmarna i Opec+ har kommit överens om att förlänga produktionsminskningen i en ytterligare månad, som ett svar på fallande oljepriser..

DI - 1 timme sedan

Sverige rött på Tysklands coronakarta – här är öppet och stängt i Europa

Sverige lyser ensamt rött på tyska folkhälsomyndighetens karta över coronadrabbade länder i Europa..

DI - 2 timmar sedan

17 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 17 personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik..

DI - 2 timmar sedan

Tänk efter före bröllopet – fem ekonomiska råd du inte får missa

Högsäsongen för bröllop har inletts. Coronakrisen har ändrat förutsättningarna, men många väljer att viga sig även om den stora festen inte….

DI - 3 timmar sedan

USA rustar för stärkta sanktioner mot Nord Stream 2

Nord Stream 2 kan snart drabbas av ytterligare sanktioner. Nu rustar politiker i den amerikanska kongressen för att förhala bygget av….

DI - 3 timmar sedan

”Slopa kravet på parkeringsplatser vid bostadshus”

Slopa kravet på parkeringsplatser för bostadshus. Skapa i stället mobilitet som är i linje med klimatmålen och som dessutom sänker både….

DI - 3 timmar sedan

Här är ställena där du smittas av coronaviruset

Nästan 43.000 personer har hittills konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige..

DI - 4 timmar sedan

De sätter lönsamt vrakpris – nu breddas verksamheten

En uttjänt segelbåt gjorde Josefin Arrhénborg och Maria Rindstam till entreprenörer i återbruksbranschen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.