SVT > Videos

Sunday, 31 May, 22:11

SVT - 28 okt 11 kl. 16:00

Saabandan får arbetarna att stannaDet finns något hos personalstyrkan på Saab som gör att de ställer upp för sitt företag även när det blåser kallt. Medverkande: K Gustafsson, NG Svensson, F Almqvist, P Bäckström, chef Saabs bilmuseum. Per Branneby, lokalordförande Sveriges Ingenjörer, JÅ Jonsson, fd vd Saab Automobile, O Bergström professor företagsekonomi, M Karlsson, J Lind vd Ana Trollhättan. Reporter Lasse Weldeborn, fotograf S Hansson/R Bergström.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Saab, Gustafsson, Svensson, Almqvist, Bäckström, Saabs, Branneby, Sveriges Ingenjörer, Jonsson, Saab Automobile, Bergström, Karlsson, Lind, Ana Trollhättan, Lasse Weldeborn, Hansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saabandanfår , arbetarnaatt , stanna
DN - 05 dec 16 kl. 21:00

Saabandan får Trollhättan att växa

Trollhättan. Saabavknoppningen E-AAM växer så det knakar och är ett lysande exempel på varför Trollhättan fått luft under vingarna efter biljättens konkurs. – Den gamla Saabandan fortsätter att prägla staden, säger Anders Tysk, en av ingenjörerna bakom succén med elektrifierade drivlinor..

DN - 05 dec 16 kl. 21:00

Saabandan får Trollhättan att växa

Trollhättan. Saabavknoppningen E-AAM växer så det knakar och är ett lysande exempel på varför Trollhättan fått luft under vingarna efter biljättens konkurs. – Den gamla Saabandan fortsätter att prägla staden, säger Anders Tysk, en av ingenjörerna bakom succén med elektrifierade drivlinor..

GöteborgsPosten - 26 jul 13 kl. 06:00

Kinesiska arbetarna får stanna i Sverige

Handelsanställdas förbund har fått ett muntligt besked från Migrationsverket om att de kinesiska arbetarna får stanna i Sverige. I går registrerade de sig på arbetsförmedlingen, och i dag väntas de få ett långsiktigt boende av kommunen..

YLE - 30 apr 13 kl. 05:43

Många partier talar för arbetarna

Första maj är arbetarrörelsens traditionella högtid, men vem representerar riktigt arbetarna nuförtiden? Så gott som alla de politiska partierna tycker att de är det bästa arbetarpartiet, medan vänstern gärna skulle ha tillbaka sin gamla monopolställning. Socialdemokraternas Anette Karlsson tycker att den politiska vänstern fortfarande bäst representerar arbetarna.

BT - 14 jun 11 kl. 14:03

Arbetarna betalar priset

Det förefaller som om teorin om skattesänkningarnas positiva effekt på sysselsättningen är en skrivbordsprodukt med svag förankring i verkligheten, skriver Per Carlsson och Lars Schönberg. Från borgerligt håll hävdas att skattesänkningarna i sig själva skulle leda till högre tillväxt och minskad arbetslöshet. Sanningen är att skattesänkningar inte per automatik leder till ökad tillväxt.

YLE - 30 apr 13 kl. 06:25

Socialdemokraterna tappar stöd bland arbetarna

Stödet för socialdemokraterna har sjunkit kraftigt bland arbetstagarna. Det visar en närmare granskning av den opinionsmätning som Yle publicerade i går. Nästan 30 procent av arbetarna stöder Sannfinländarna, medan Centern är näst störst med ett stöd på 17,3 procent.

YLE - 20 mar 14 kl. 09:38

Wärtsiläarbetarna marscherade ut i Vasa

Arbetarna vid Wärtsiläs fabrik i Vasa marscherade ut vid 13 tiden på torsdagen. De anställda protesterar mot Wärtsiläs beslut att säga upp 142 personer och accepterar inte uppsägningarna. Arbetarna kommer att återvända till sitt arbete om en vecka på onsdag.

Sydöstran - 16 dec 18 kl. 10:00

LM-arbetarna träffas igen

Arbetarna på LM Ericssonfabriken i Olofström förekom flitigt i riksmedierna när de för 43 år sen fått beskedet att fabriken skulle läggas ner. De svarade med strejk när de fått chockbeskedet 1975 och var sen symbolen för kampen för jobben. Fabriken stängdes 1982 men efter 35 år började ett antal av arbetarna att träffas regelbundet i fjol.

Expressen - 02 apr 11 kl. 09:25

Mamman: "Arbetarna i Fukushima har tagit på sig att dö"

LONDON. Arbetarna i kärnkraftverket i Fukushima vet vad som väntar- men de vet inte när, enligt mamman till en av dem. - De har tagit på sig att dö om det är nödvändigt, säger hon..

Affärsvärlden - 29 apr 11 kl. 09:52

Arbetarna brädar tjänstemännen i löneracet

Enligt SCB har arbetarna lyckats höja sina löner i februari medan tjänstemännen inte hängt med i löneutvecklingen lika bra..

DI - 29 apr 11 kl. 18:38

Saab-arbetarna lediga på måndag

Även nästa vecka startar med en arbetsfri dag för Saab-arbetarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.