DI > Ekonomi

Tuesday, 02 June, 15:10

DI - 28 okt 11 kl. 15:55

GM: "Vi har inte fått någon information"Saabs förre ägare GM väljer att lägga locket på om bilföretagets försäljning till Kina. "Vi har ingen kommentar eftersom vi inte har fått någon information om affären", säger GM:s talesman till di.se..
Läs mer på DI
Läs mer om:
GM, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GM Vi har inte fåttnågon , information
YLE - 12 nov 12 kl. 04:26

Mera information kan ge smalare kunskap

Sociala medier som Facebook kan minska förståelsen mellan olika grupper i samhället. Till exempel olika politiska eller religiösa rörelser kan isolera sig i sina egna kretsar på de sociala medierna. Cristina Andersson är författare och expert på sociala medier.

Dagensanalys.se - 12 mar 18 kl. 09:01

Var tredje svensk kan inte urskilja falsk information på nätet

Var tredje svensk anser att de kan för lite om källkritik för att kunna ta reda på om fakta, bilder eller annan information online är sann eller inte. Det visar en ny Novus-undersökning gjord på uppdrag av Telenor och den ideella organisationen Surfa Lugnt som nu lanserar sällskapsspelet ”Jakten på sanningen” för att uppmuntra till källkritiskt tänkande. Knappt varannan svensk tycker att det är enkelt att skilja på pålitliga och falska nyheter på internet och majoriteten granskar avsändaren när de inte vet vem som står bakom informationen.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 18:52

Allt fler är positiva till digital insamling av privat information

Andelen som ser insamlingen och användningen av personlig, digital information i samhället som något positivt har ökat med nio procentenheter de senaste två åren. Det visar en ny riksomfattande attitydundersökning. För tredje året i rad har analys-och kommunikationsbyrån Insight Intelligence undersökt hur svenskarna ser på digital integritet.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:33

Årets professor: Det finns oändligt med snuttifierad information

Att vara professor i en internetera innebär både utmaningar och fördelar. Det har årets professor, Ekenäsbördiga Erik Bonsdorff, märkt under sina år som professor. Marinbiolog Erik Bonsdorff har noterat hur samhällets syn på forskning har förändrats.

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 09:23

Snapchat lanserar ny tjänst som ger dig information om din Snap

Snart kan du hitta mer information om den Snap som du precis tittade på. Snapchat har i ett nytt blogginlägg meddelat att de lägger till en ny funktion för att ge mer information om den Snap du tittar just nu. Helt enkelt om du ser en galen snar från en restaurang, då skall du kunna hitta mer information om restaurangen från det Snap som du fick.

Ekonomistas - 30 okt 13 kl. 04:47

Nudge 2.0. ? Var går gränsen mellan information och påverkan?

Härom veckan skrev jag kort om boken ?Scarcity: Why Having Too Little Means So Much? av Sendhil Mullainathan och Eldar Shafir med hänvisning till en recencension av Cass Sunstein i septembernumret av New York Review of Books.

Cornucopia - 12 nov 15 kl. 11:37

Information nervsignalerna i krishantering

"Det spelar ingen roll hur fort man springer om man springer åt fel håll."Information är kritiskt i all krishantering och krisledning. Utan rätt information till rätt personer i rätt tid kan man inte ta rätt beslut och inte heller hantera krisen efter bästa förmåga.

YLE - 01 dec 15 kl. 14:08

Koivunen: Problematiskt om ministerier styr information enligt politiska intressen

Det är problematiskt om ministerier producerar information för att stöda regeringens planer i stället för att ge neutral och opartisk information, säger medieforskaren Anu Koivunen. I måndags välkomnade hon finansminister Alexander Stubbs (Saml) ursäkt för att han farit fram med osanning under riksdagens frågetimme då han sade att myndighetsutlåtanden till största delen varit positiva till ett planerat förvaltarregister för aktier. Koivunen påpekar i en intervju för Aktuellt 17 att det ingalunda är någon engångsföreteelse att Stubb säger något som inte stämmer.

YLE - 05 dec 16 kl. 16:15

”Överraskande aggressiva" nättroll sprider falsk information om Imatradådet

Sedan tre kvinnor sköts ihjäl utanför en restaurang i Imatra natten till söndag har nättroll spridit falsk information om både gärningsmannen och offren på sociala medier. Enligt utrikesministeriet spreds de falska nyheterna ovanligt aggressivt. Under söndagen och måndagen har en ovanligt aggressiv nätmobb försökt sätta spin på nyheten om trippelmordet i Imatra.

Cornucopia - 12 jan 17 kl. 14:27

Information Sverige uppmuntrar till hedersvåld, hustrumisshandel, barnäktenskap och att kvinnan ska sköta hemmet

Länsstyrelsernas nya sajt Information Sverige, som det körs reklamkampanjer för just nu, är mycket olämpligt formulerad. Innehållet kan tolkas som bland annat att hedersvåld är okej, hustrumisshandel är normen, barnäktenskap gäller, kvinnan ska sköta hem och barn, samt ha lägre lön än mannen etc. Detta på grund av mycket olycklig pedagogiskt upplägg.

YLE - 11 sep 13 kl. 08:14

Förbundspennan: En nyhet, information

En nyhet baserar sig på fakta. Nyheten beskriver en händelse så som den hänt eller tagit plats. Nyheten rapporterar även påföljder av händelsen.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Swedbank Robur flaggar ned i Boliden – inte längre största ägare

Swedbank Robur har sålt drygt en halv miljon aktier i Boliden, enligt ett flaggningsmeddelande..

DI - 10 minuter sedan

Oroligheter till trots - Wall Street ser ut att öppna på plus

Den positiva börstrenden har fortsatt på tisdagen, med stigande kurser i såväl Asien som Europa..

DI - 15 minuter sedan

Problem med Nordeas internetbank – aktieinnehav borta

Nordea har för närvarande problem med sin internetbank vilket gör att kunders depåinnehav inte syns..

DI - 30 minuter sedan

Utdelaren Epiroc om varslet: ”Vi tittar väldigt brett”

Gruvutrustningsbolaget Epiroc skär ner organisationen med 425 tjänster i Örebro och Fagersta för att hantera en kraftigt försvagad marknad..

DI - 30 minuter sedan

Förvaltaren ser köpläge efter raset – ”ett av Sveriges absolut finaste företag”

”Ett av Sveriges absolut finaste företag” har helt ratats av tunga investerare på Stockholmsbörsen, vilket tryckt ned aktien i källaren..

DI - 45 minuter sedan

Beslut om nytt stimulanspaket i Tyskland skjuts upp

Den styrande koalitionen i Tyskland beslutade på tisdagen att skjuta upp ett slutligt beslut om ett nytt massivt stimulanspaket för att….

DI - 45 minuter sedan

Amerikanska storbanken donerar miljarder till arbete mot ojämlikheter

Storbanken Bank of America donerar 1 miljard dollar, motsvarande 9, 4 miljarder kronor, under fyra års tid för att hjälpa samhället att….

DI - 45 minuter sedan

Redsense Medical tar order på 10 Redsense-system i USA

Redsense Medical meddelar att ett dialysbolag i USA, Sandeling Renal Services, har köpt tio Redsense-system..

DI - 1 timme sedan

Fastators ledning och styrelse ökar sitt innehav

Fastators ledning och styrelse ökar sitt ägande i Fastator genom deltagande i en riktad nyemission till kursen 77,40 kr per aktie..

DI - 1 timme sedan

Försäljningen i amerikanska affärskedjor sjönk 15 procent förra veckan

Försäljningen i affärskedjorna i USA sjönk 15,1 procent vecka 22, som avslutades den 30 maj, jämfört med motsvarande vecka föregående år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.