GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 28 May, 02:27

GöteborgsPosten - 28 okt 11 kl. 15:46

Tvingades spela psyksjuk - kan få betala tillbakaPappan tvingade henne att spela psyksjuk - för att få bidrag. Nu kan flickan själv bli återbetalningsskyldig..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvingades, spela, psyksjukkan , , betalatillbaka
Expressen - 15 dec 11 kl. 10:52

Tvingade dotter spela psyksjuk - döms idag

Den 46-årige Malmöbon tros ha tvingat sin dotter att spela psyksjuk för att få ut miljonbidrag. Under sju år ska hon ha hållits isolerad i hemmet. I dag klockan 11 kommer domen mot den bluffande pappan som är åtalad för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Expressen - 15 dec 11 kl. 11:05

Tvingade dotter spela psyksjuk - dömd

Den 46-årige Malmöbon tros ha tvingat sin dotter att spela psyksjuk för att få ut miljonbidrag. Under sju år ska hon ha hållits isolerad i hemmet. På torsdagen dömdes den bluffande pappan till fyra års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Expressen - 15 dec 11 kl. 11:51

Pappa tvingade dotter spela psyksjuk döms idag

Den 46-årige Malmöbon tvingade sin dotter att spela psyksjuk under tio år - för att få ut miljonbidrag. I kontakt med myndighetspersoner skulle hon dunka huvudet i väggen, inte prata och vagga med kroppen. I dag dömdes pappan till fyra års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Expressen - 26 jul 14 kl. 07:57

Bisarra scener - hon tvingades spela själv

Det utspelades bisarra scener i World Team Tennis under fredagen. Taylor Townsend slog sin partner Liezel Huber i huvudet med sitt rack så att hon inte kunde fortsätta. Ändå tvingades Townsend slutföra matchen - ensam..

Barometern - 08 maj 18 kl. 06:00

Värdar för Byteaterns pjäs känner sig överkörda – tvingades spela huvudrollen

Bodil Magnusson och Peter Strand nappade när Byteatern annonserade om att få komma till privata hem och spela för publik. Men att vara värdar för en föreställning blev inte som de hade tänkt sig. ”Det kändes verkligen som ett övergrepp.

Expressen - 23 sep 19 kl. 15:30

Apatiska barnen berättar: Vi tvingades spela sjuka

Den serbiska pojken var bara tolv år när han försökte ta sitt liv.Orsaken:Hans föräldrar tvingade honom att spela apatisk – som en del i den svenska asylprocessen.Nu berättar pojken själv om tiden som ”sjuk”.

Kristianstadsbladet - 05 okt 19 kl. 13:39

Apatiska barn: Flyktingbarn tvingades spela – åtgärder krävs

Läkare kräver nu att råden om hur vården ska hantera apatiska barn ses över. Två tidigare flyktingbarn har trätt fram och berättat om hur de blev tvingade av sina föräldrar att spela apatiska. – Den medicinska professionen har ett ansvar att förhindra fler fall i den mån det är möjligt, säger barnläkaren Karl Sallin..

SVT - 20 okt 19 kl. 06:34

Anahit tvingades spela apatisk – nu vill hon få upprättelse

Anahit Arakelyan säger att hon var 10 år när hennes pappa tvingade henne att spela apatisk, för att den utvisningshotade familjen skulle få stanna i Sverige. SVT Nyheter har granskat hennes fall och kan visa att barn- och ungdomspsykiatrin redan då fick uppgifter som tydde på att hon faktiskt inte var sjuk..

Expressen - 28 okt 11 kl. 15:43

"Psyksjuk" flicka kan få betala tillbaka bidrag

I över tio år misstänks pappan ha tvingat dottern att spela psyksjuk. Hon har hållits isolerad i hemmet och kan varken läsa eller skriva. I ersättning ska han ha fått 25 000 kronor i veckan.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 08:35

Pappa tvingade dotter spela psyksjuk

Från sju års ålder fram till i fjol höstas har den nu 18-åriga flickan isolerats i hemmet, inte fått gå i skola och förklarats infantil utan förmåga att uttrycka sig på annat sätt än med ljud- och kroppsspråk. För att vårda henne har hennes pappa fått ut över 25 000 kronor ? i veckan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Han ska regissera Tom Cruise – i rymden

Planerna går framåt för Tom Cruises nya film, som ska spelas in rymden på riktigt i samarbete med Elon Musk och Nasa. Nu har projektet fått en regissör – Doug Liman som tidigare har regisserat "The Bourne identity" och Tom Cruise i filmerna "American made" och "Edge of tomorrow"..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Corona riskerar skapa en förlorad generation

Drygt 300 miljoner jobb beräknas försvinna världen över i sviterna av coronakrisen under perioden april–juni. Nord- och sydamerikaner och unga drabbas värst, enligt FN:s arbetslivsorganisation ILO..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Efter alla så, dags för ett si för Serie A?

Blir det si?.

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Skäringers hyllade show visas på Netflix

Scenföreställningen "No more fucks to give" har gjort succé runt om i landet och setts av över 300 000 personer. Nu ska den visas på Netflix i Norden, med premiär den 17 juni..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Kritiken mot NHL-planen: "Det är fel"

NHL vill coronatesta och isolera spelare för att få i gång säsongen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Elhandlarna som hamnar i frysboxen

Tre elhandlare sticker ut i kören av klagomål mot dem, visar Energimarknadsinspektionen (EI) sammanställning av konsumenters och företagares missnöje..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Avspärrning kring SVT-hus hävd

Avspärrningarna har hävts kring SVT-huset i Västra hamnen i Malmö. Det misstänkta föremål som skickats dit med posten har visat sig vara ofarligt, uppger yttre befäl Per Svensson för TT..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Beräknas gå minus 40 miljoner – minst

Coronaviruset slår hårt mot BK Häcken – utesluter inte uppsägningar: "Vi kommer naturligtvis vara oerhört stukade"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Gruppträning med tacklingar tillåts i PL

Premier League-klubbarna har röstat för att nu börja med kollektiv träning, inklusive tacklingar..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Romska minnesmärken återställs efter hatbrott

Två av fem romska minnesmärken i Skåne har vandaliserats under våren. Nu satsar länsstyrelsen 100 000 kronor på att återställa dem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.