Expressen > Nyheter

Thursday, 04 June, 19:32

Expressen - 28 okt 11 kl. 15:43

"Psyksjuk" flicka kan få betala tillbaka bidragI över tio år misstänks pappan ha tvingat dottern att spela psyksjuk. Hon har hållits isolerad i hemmet och kan varken läsa eller skriva. I ersättning ska han ha fått 25 000 kronor i veckan. Nu kan flickan själv bli skyldig att betala tillbaka pengarna. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psyksjuk, flickakan , , betalatillbaka , bidrag
Expressen - 28 okt 11 kl. 15:19

"Psyksjuk" flicka kan få betala tillbaka pengarna

Den flicka i Malmö, vars pappa misstänks för att ha lurat till sig pengar för att vårda henne, kan själv bli skyldig att betala tillbaka pengarna. .

Aftonbladet - 28 okt 11 kl. 17:37

?Psyksjuk? flicka kan tvingas betala själv

SvD - 28 okt 11 kl. 17:42

Isolerad flicka kan tvingas betala tillbaka

Hölls instängd i hemmet. Kan nu få betala tillbaka..

GöteborgsPosten - 28 okt 11 kl. 15:46

Tvingades spela psyksjuk - kan få betala tillbaka

Pappan tvingade henne att spela psyksjuk - för att få bidrag. Nu kan flickan själv bli återbetalningsskyldig..

Kristianstadsbladet - 30 nov 11 kl. 06:30

Lurade psyksjuk syster på miljoner

En 49-årig kvinna utnyttjade sin psyksjuka syster och kom över miljoner i pengar, aktier och obligationer och hus. Nu har hon dömts att betala tillbaka allt.
Systern led av en psykisk sjukdom som satte ner hennes förmåga att ta hand om sig själv, sin egendom och ekonomi.

Nyheter 24 - 22 jan 14 kl. 15:16

Blev kär i fel man – straffades med en gruppvåldtäktVåldtäkt på flicka

INDIEN. Den 20-åriga kvinnan hade haft ett förhållande med en man som inte tillhörde samma stam – något som byborna såg strängt på, skriver BBC.– Förhållandet pågick i nästan fem år.

YLE - 15 maj 17 kl. 10:30

Studerande i Borgå är först i Finland med att betala terminsavgifter

Vid Haaga-Helia i Borgå finns just nu två studerande som kommer från länder utanför EU och EES. Det betyder att de betalar sin utbildning själva. I höst tas terminsavgifter i bruk också vid andra universitet och högskolor i Finland.

Nyheter 24 - 06 nov 13 kl. 17:09

Psyksjuk fick permission – våldtog kvinnaAllvarlig psykisk störning

UPPSALA. En man i 30-årsåldern har dömts till rättspsykiatrisk vård för att ha våldtagit en kvinna i Uppsala i början av augusti. Mannen, som var på permission från psykiatrisk tvångsvård vid brottstillfället, plockade upp kvinnan i en svarttaxi i centrala Uppsala sent på natten.

Skånskan - 20 mar 16 kl. 08:00

Misstänks ha lurat psyksjuk på 70 000

Eslöv Josefine lovade att de skulle ses snart och att hon skulle göra allt för honom. Och om bara Sara fick några tusen kronor till så skulle allting ordna sig för dem.
Men ingen av tjejerna fanns på riktigt och pengarna som mellanskåningen lånade ut till dem fick han aldrig tillbaka.

YA - 20 aug 13 kl. 11:59

Flicka dömd för magspark efter Facebookgräl

Foto: Scanpix

En 15-årig flicka från Sjöbo kommun döms till ungdomsvård, efter att ha misshandlat en annan flicka.Misshandeln inträffade i april på en av Sjöbos skolor. 15-åringen gav då den andra personen en spark i magen, en misshandel som tingsrätten bedömer vara av normalgraden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Dokument visar: Kina undanhöll viktig virusdata för WHO

Världshälsoorganisationen WHO lovordade i januari Kinas snabba reaktion på det nya coronaviruset.Men internt på WHO var frustrationen stor över att Kina undanhöll och försenade viktig information.Det visar bandinspelningar som nyhetsbyrån AP fått tillgång till..

Expressen - 30 minuter sedan

John, 21, överlevde corona – nu lär han sig att gå igen

När 21-åriga John Lundberg vaknade på lasarettet i Lund trodde han att han hade sovit en natt. Men mamma Hanna Mia berättade det otänkbara – han hade legat sövd i fyra veckor. John hade besegrat coronaviruset – nu väntar en lång kamp för att komma tillbaka till livet.

Expressen - 30 minuter sedan

Därför hjälper Alpackas svenska virusforskare

Antikroppar från kameldjuret alpacka tycks kunna oskadliggöra det nya coronaviruset. Det menar forskare vid Karolinska institutet, som sedan februari har studerat den tyska alpackan Tyson som har injicerats med ytprotein från viruset..

Expressen - 30 minuter sedan

Explosion i ställverk – giftig rökutveckling

Det har exploderat i ett ställverk i Skövde och i samband med det har blivit en giftig rökutveckling.Stora delar av Skövde är för tillfället strömlöst, uppger räddningstjänsten.– Närområdet är avspärrat för tillfället, säger Henrik Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

Tolv JO-anmälningar mot polisen efter demonstration

Efter Black lives matters-demonstrationen på Sergels torg har flera JO-anmälningar kommit in mot polisen.Samtidigt reagerar smittskyddsläkaren Per Follin på folksamlingarna.– Försök hålla ut med de restriktioner vi har, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Demonstration i Malmö riskerar att stoppas på en gång

Under torsdagskvällen arrangeras en Black Lives matter-demonstration vid Ribersborg i Malmö.Demonstrationstillståndet gäller för maximalt 50 personer – men tidigt var betydligt fler än så på plats. – Vi har möjlighet att upplösa demonstrationen om fler än 50 är på på plats, säger polisens presskontakt Ewa-Gun Westford, som närvarar under kvällen..

Expressen - 1 timme sedan

Emil, 16, dog i kraschen: ”Hans syster skrek rakt ut”

I dag är det sex dagar sedan bästa vännerna Emil och Max tog Emils epatraktor till motorträffen i Hassela. Det var sista gången Emils pappa såg sin son. På söndagsmorgonen kom polisen med beskedet att Emil dött i bilolyckan i Sörfors.

Expressen - 1 timme sedan

Pojkvännens advokat vill undersöka DNA-spår

Mordrättegången mot 17-åriga Wilma Anderssons pojkvän fortsätter. Efter tystnaden i rättssalen har försvaret nu lagt fram sin bild gällande några av bevisen – där några av DNA-spåren på Wilmas kroppsdel inte kan knytas till honom. – Det finns en skyldighet från myndigheternas sida att faktiskt peka på det som talar både till för- och nackdel för en person, säger Beatrice Rämsell, pojkvännens advokat, till Aftonbladet.

Expressen - 1 timme sedan

Fritt fram för Sverigeresor i sommar

Snart är det fritt fram att resa inom landet. Men reselättnaden balanseras av andra åtgärder. Tillsynen av restauranger och barer ska skärpas, regionernas vård samordnas och provtagningen ökas.

Expressen - 2 timmar sedan

Ayah: ”Jag grät, det var ändå en glädje”

Det blev inget vanligt utsläpp men glädjeyran gick ändå att ta på när studenterna dansade och sprang ut i det corona-anpassade studentfirandet på Malmö Borgarskolan. – Jag grät, det var ändå en glädje att få ta studenten med familjen, säger Ayah Yassmine..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.