NSD > Nyheter

Saturday, 30 May, 16:56

NSD - 28 okt 11 kl. 15:43

ICC har kontakt med Saif al-IslamSaif al-Islam, son till Muammar Gaddafi och p hans tid utpekad som "kronprins", r i Niger, uppger fretrdare fr det styrande vergngsrdet NTC..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ICChar , kontaktmed , Saif, al-Islam
Nyheter 24 - 29 okt 11 kl. 13:04

Saif al Islam: Jag är oskyldig


Khaddafis son Saif al Islam och den internationella brottsmålsdomstolen har diskuterat en eventuell överlämning. Saif al Islam har haft kontakt med den internationella brottsmålsdomstolen (ICC) i Haag.? Vi har kontakt med Saif al Islam via medlare.

BT - 29 okt 11 kl. 06:00

Saif al-Islam: Jag är oskyldig

Saif al-Islam Gaddafi, son till Libyens döde diktator Muammar Gaddafi, ska ha framfört till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) att han är oskyldig. Saif al-Islam, som var diktatorns kronprins, anklagas för brott mot mänskligheten.
ICC-åklagaren Luis Moreno-Ocampo uppger att domstolen haft kontakt med Saif al-Islam via medlare.

BT - 22 nov 11 kl. 12:50

Saif al-Islam överlämnas inte

Att Saif al-Islam skulle överlämnas till ICC är uteslutet, säger Libyens tillfällige justitieminister Mohammed al-Allagui.
- Kort sagt: Vi kommer inte att överlämna honom, svarade al-Allagui på en fråga om Muammar Gaddafis son.
Libyens övergångsråd NTC har utsett staden Zintans militäre ledare Usama al-Juwali till försvarsminister i den nya interimsregeringen.

BT - 19 nov 11 kl. 12:06

Gaddafis son Saif al-Islam gripen

Muammar Gaddafis son Saif al-Islam har gripits i södra Libyen, uppger övergångsrådets justitieminister enligt AFP. Saif al-Islam var den av Gaddafis söner som låg bäst till för att bli sin fars "tronföljare". Tidigare ansågs han vara en reformvänlig kraft i Libyen, men efter att upproret bröt ut tog han sin fars parti och lovade att utrota "terroristerna".

BT - 19 nov 11 kl. 17:47

Gaddafisonen Saif al-Islam infångad

Saif al-Islam, Muammar Gaddafis son och Libyens förmodade kronprins, har fångats in i Libyen. Frågan är nu var han ska ställas inför rätta och om en dragkamp mellan Haag och Tripoli är att vänta.
När flygplanet svepte in mot landningsbanan i den västliga bergsstaden Zintan väntade där redan hundratals libyer.

Nyheter 24 - 19 nov 11 kl. 13:56

Khaddafis son Saif al-Islam har gripits


Muammar Khaddafis son Saif al-Islam har gripits, det uppger det nationella övergångsrådet i Libyen. Det nationella övergångsrådets justitieminister Mohammed al-Allagui uppger att Saif al-Islam greps i öknen i södra Libyen under lördagsförmiddagen. Han greps tillsammans med flera livvakter och enligt ministern ska han vara "vid god hälsa", det skriver CNN.

Sydsvenskan - 23 aug 11 kl. 04:37

Kaddafis son Saif al-Islam visade sig

Foto: Imed Lamloum
En av Muammar Kaddafis söner som rebellerna hävdat att de gripit, Saif al-Islam, framträdde i Tripoli tidigt på tisdagen. Han hävdade att regeringen stoppat rebelloffensiven.
Tidigt på måndagen uppgav rebellerna att de gripit Saif al-Islam efter att ha tagit kontroll över huvudstaden.

Nyheter 24 - 19 nov 11 kl. 19:24

Saif al-Islam skyddas mot ilskna folkmassor


Exdiktatorn Muammar Khaddafis son Saif al-Islam flögs efter gripandet till en säkerhetsskyddad lokal i staden Zintan. När han landade möttes han av arga folkmassor som försökte storma flygplanet. Khaddafis son Saif al-Islam uppges ha gripits nära orten Obari i Libyen när han, tillsammans med sina livvakter, försökte fly till Niger.

Nyhetskanalen - 18 apr 12 kl. 22:18

Dragkamp om Saif al-Islam Gaddaffis rättegång

Den förre libyske ledarens 39-årige son Saif al-Islam Gaddafi kommer att ställas inför rätta, oavsett om det sker i Haag eller i Libyen, säger Internationella brottsmålsdomstolens (ICC) chefsåklagare Luis Moreno-Ocampo på tredagarsbesök i Libyen. Han hävdar att beslutet om var rättegången ska hållas ligger hos ICC. De nya libyska makthavarna vill att rättegången ska ske där.

Nyheter 24 - 26 okt 11 kl. 19:48

NTC: Khaddafis son Saif al Islam vill utlämnas till Haag


Exdiktatorn Muammar Khaddafis son Saif al Islam uppges vilja överlämna sig till internationella brottsmålsdomstolen i Haag. Sonen Saif al Islam har rapporterats befinna sig på flykt nära gränsen till Niger och Algeriet. Men nu säger Abdel Majid Mlegta från det nationella övergångsrådet att al Islam är beredd att ge upp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.