Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 05 June, 11:20

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 15:36

Vidgade ekonomiska klyftorKlyftorna mellan dem som arbetar och de utan jobb har kat kraftigt de senaste tio ren, speciellt sedan regeringen Reinfeldt tilltrdde 2006, visar siffror frn Statistiska centralbyrn (SCB). De som har jobb har ftt en standardkning med 38 procent medan gruppen utan jobb har ftt se sin ekonomiska standard stiga med fem procent..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vidgade, ekonomiska, klyftor
Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor.Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.
- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

BT - 29 jan 14 kl. 01:38

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor. Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

DN - 11 maj 17 kl. 21:00

”Stort väljarstöd för att minska ekonomiska klyftor”

Fyra av fem väljare anser att det är viktigt att minska de ekonomiska klyftorna i samhället. Trots det har de ekonomiska klyftorna i Sverige stadigt ökat under flera decennier och i en snabbare takt än i de flesta andra länder. Den regering som vågar föra en verkligt omfördelande politik kan räkna med brett stöd, skriver Daniel Suhonen och Per Sundgren..

UNT - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor.Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna..

SvD - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

”Ett år av handlingskraft”, utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor..

SVT - 03 jul 14 kl. 11:16

OECD: Ekonomiska klyftor här för att stanna

Klyftorna mellan rika och fattiga kommer att fortsätta växa i takt med att de mest kvalificerade gynnas av teknikutvecklingen, visar den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD i en ny studie..

Skånskan - 14 apr 16 kl. 07:21

Ekonomiska klyftor ökar bland barnen

Nyheter Enligt en ny rapport från Unicef som jämför år 2013 med 2008, ökar de ekonomiska klyftorna ökar mellan de ekonomiskt mest utsatta barnen i Sverige och de som lever i familjer med genomsnittsinkomster.

Unicef har jämfört barns situation i 41 länder i EU samt OECD. Norge, Island, Finland och Danmark toppar listan över minst skillnad i inkomst mellan barnen som har det sämst och familjer med medianinkomster.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark – de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F. Färsk statistik från den danska statistikbyrån visar att den fattigaste tiondel.

BT - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark - de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F.(TT).

Blekinge Läns tidning - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark - de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F.(TT).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nationaldagen firas digitalt i 24 timmar

På Sveriges nationaldag den 6 juni arrangerar Svenska institutet en 24 timmar lång livesändning, "Sweden live: National Day @ home", som inte minst vänder sig till alla utlandssvenskar. Under dagen ska kronprinsessan Victoria med familj samt statsminist.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Klippanvägen stängs av igen – på grund av fortkörning

Projektledaren: ”Vi måste prioritera en säker arbetsplats.”.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

M: Låt korttidspermitterade utbilda sig

Moderaterna tycker att det är dags att anpassa införda krispaket och komplettera med nya åtgärder. – Vi är på väg ut ur den akuta krisen, men vi tror att det här blir långvarigt, säger M-ledaren Ulf Kristersson. Partiet tycker bland annat att utbildning.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Traditionell samlingsutställning flyttar ut på nätet

Konsthallen begränsar antalet besökare på grund av coronapandemin.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Utlandsresa trots avrådan – kolla försäkringen

Det går att resa på solsemester utomlands redan nu även om UD avråder från sådana resor. Men det sker på egen risk, och var noga med att din hemförsäkring gäller. – Försäkringar skiljer sig mellan bolagen, säger Staffan Moberg, jurist på branschorganisa.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

FN larmar om ökat våld i Kongo-Kinshasa

Närmare 1 300 civila har mist livet i attacker och sammandrabbningar i Kongo-Kinshasa de senaste åtta månaderna, enligt FN. Vissa våldsamheter kan vara brott mot mänskligheten. – Jag är bestört över ökningen av beväpnade gruppers brutala attacker mot os.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Quiz ”Svara Lund” – vad kan du om fotografiets historia?

Svara Lund idag: Om andefotografering, bildbråk och krig..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Juholt lämnar ambassadörsjobbet

Håkan Juholt lämnar sitt jobb som ambassadör i Reykjavik på Island. På sin Facebooksida skriver han att han lämnar efter tre år på posten: "Jag är stolt och tacksam över det vi utfört för att stärka banden mellan Sverige och Island. Väven av kontakter h.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Det är direkt stötande att vi kallas ansvarslösa när vi demonstrerar mot rasism

Demonstrationen i Malmö igår var vacker och viktig..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Trafikolycka på Österleden i Helsingborg – personbil har kört in i räcke

Larmet kom klockan 10.44 på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.