Opinionen.se > Opinion

Saturday, 06 June, 03:12

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vidgade ekonomiska klyftor
Klyftorna mellan dem som arbetar och de utan jobb har ökat kraftigt de senaste tio åren, speciellt sedan regeringen Reinfeldt tillträdde 2006, visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). De som har jobb har fått en standardökning med 38 procent medan gruppen utan jobb har fått se sin ekonomiska standard stiga med fem procent. Siffrorna visar också att andelen med "låg ekonomisk standard" ökat från 8,4 procent 1999 till 14,8 procent 2010..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Reinfeldt, Statistiska, SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vidgade, ekonomiska, klyftor
Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 15:36

Vidgade ekonomiska klyftor

Klyftorna mellan dem som arbetar och de utan jobb har ökat kraftigt de senaste tio åren, speciellt sedan regeringen Reinfeldt tillträdde 2006, visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). De som har jobb har fått en standardökning med 38 procent medan gruppen utan jobb har fått se sin ekonomiska standard stiga med fem procent..

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor.Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.
- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

BT - 29 jan 14 kl. 01:38

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor. Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna.- I dag, efter fyra år av ekonomisk tillväxt, har företagsvinsterna och aktiekurserna sällan varit högre, och de som lever på toppen har aldrig tjänat bättre.

DN - 11 maj 17 kl. 21:00

”Stort väljarstöd för att minska ekonomiska klyftor”

Fyra av fem väljare anser att det är viktigt att minska de ekonomiska klyftorna i samhället. Trots det har de ekonomiska klyftorna i Sverige stadigt ökat under flera decennier och i en snabbare takt än i de flesta andra länder. Den regering som vågar föra en verkligt omfördelande politik kan räkna med brett stöd, skriver Daniel Suhonen och Per Sundgren..

UNT - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

"Ett år av handlingskraft", utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor.Och om kongressen inte ställer upp så hotar han att kringgå lagstiftarna..

SvD - 29 jan 14 kl. 01:34

Obama i kamp mot ekonomiska klyftor

”Ett år av handlingskraft”, utlovar USA:s president Barack Obama i sitt årliga tal till nationen, där han fokuserar på ekonomiska orättvisor..

SVT - 03 jul 14 kl. 11:16

OECD: Ekonomiska klyftor här för att stanna

Klyftorna mellan rika och fattiga kommer att fortsätta växa i takt med att de mest kvalificerade gynnas av teknikutvecklingen, visar den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD i en ny studie..

Skånskan - 14 apr 16 kl. 07:21

Ekonomiska klyftor ökar bland barnen

Nyheter Enligt en ny rapport från Unicef som jämför år 2013 med 2008, ökar de ekonomiska klyftorna ökar mellan de ekonomiskt mest utsatta barnen i Sverige och de som lever i familjer med genomsnittsinkomster.

Unicef har jämfört barns situation i 41 länder i EU samt OECD. Norge, Island, Finland och Danmark toppar listan över minst skillnad i inkomst mellan barnen som har det sämst och familjer med medianinkomster.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark – de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F. Färsk statistik från den danska statistikbyrån visar att den fattigaste tiondel.

BT - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark - de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F.(TT).

Blekinge Läns tidning - 31 jan 17 kl. 12:10

Ekonomiska klyftor växer i Danmark

Den ekonomiska ojämlikheten ökar i Danmark - de fattigaste hushållen har fått mindre i kassakistorna medan de rikaste har fått mycket mer, skriver nättidningen Fagbladet 3F.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.