DI > Ekonomi

Monday, 01 June, 15:35

DI - 28 okt 11 kl. 15:27

Dyrt när Italien lånadeNär Italien på fredagen sålde statspapper blev räntorna höga och efterfrågan svag. Det var knappast det styrkebesked många hoppats på efter veckans krisuppgörelse..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrtnär , Italien, lånade
DI - 25 jun 13 kl. 12:24

Dyrare lån för Italien och Spanien

Spanien och Italien lånade på tisdagen pengar till betydligt högre räntor än för bara en månad sedan. I båda länderna har tioårsräntan gått upp över 1 procentenhet sedan botten i våras..

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

P3 - 28 jan 16 kl. 15:42

Samkönade partnerskap eller inte? Det är frågan i Italien just nu

Debatten i den italienska senaten om lagförslaget som skulle låta samkönade par ingå partnerskap är igång. Italien är ett av få länder som inte tillåter samkönade partnerskap..

Sydsvenskan - 25 feb 16 kl. 21:13

Italienskt ja för samkönade äkta par

Italiens senat röstade på torsdagen ja till att tillåta registrerade partnerskap för samkönade par. Men för att få igenom lagförslaget tvingades ett par punkter strykas. Homosexuella par kommer även i fortsättningen att inte tillåtas att adoptera.

Nyhetskanalen - 25 jun 12 kl. 06:48

Italien besegrade England i EM efter straffar

Italien låg under i straffläggningen mot England. Då klev Andrea Pirlo fram och vände på allt. Italien är i EM-semifinal ?

BT - 25 jun 12 kl. 07:26

Italien straffade England ur EM

Italien låg under i straffläggningen mot England. Då klev Andrea Pirlo fram och vände på allt. Italien är i EM-semifinal ?

Cornucopia - 28 maj 18 kl. 14:18

Bolund: Ränteavdraget blir för dyrt - kommer avskaffas

Till SvD uppger nu finansmarknadsminister Per Bolund (mp) att ränteavdraget kommer avskaffas. Avdraget blir med hushållens enorma skuldbubbla helt enkelt för dyrt när räntorna stiger och ingen regering kommer kunna acceptera den dräneringen av statskassan.
Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) fick Finansinspektionen att skärpa amorteringskraven ytterligare.

BT - 10 jan 13 kl. 11:25

Lägre räntor för Spanien och Italien

Både Spanien och Italien kunde på torsdagen ta upp lån till lägre räntor, ett tecken på att marknadens förtroende för ländernas statsfinanser har stärkts.
Spanien lånade totalt 5,8 miljarder euro, merparten med en femårig obligation vars ränta föll till 3,99 procent, ned från 4,68 procent i senast föregående auktion av motsvarande statspapper.
Italien tog samtidigt ett ettårigt växellån på 8,5 miljarder euro, där räntan blev 0,86 procent, den lägsta nivån på tre år.

Sydsvenskan - 23 jan 16 kl. 10:39

Het strid om HBTQ-reform i Italien

Debatten om lagstiftningen kring samkönade relationer i Italien är på väg att hetta till rejält.
Under devisen "Vakna Italien! Det är dags att bli civiliserade" väntas demonstrationer till stöd för en ny partnerskapslag i dag äga rum i 90 italienska städer..

SmålandsPosten - 23 jan 16 kl. 10:38

Het strid om HBTQ-reform i Italien

Debatten om lagstiftningen kring samkönade relationer i Italien är på väg att hetta till rejält. Under devisen "Vakna Italien! Det är dags att bli civiliserade" väntas demonstrationer till stöd för en ny partnerskapslag i dag äga rum i 90 italienska städer.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 16 kl. 10:39

Het strid om HBTQ-reform i Italien

Debatten om lagstiftningen kring samkönade relationer i Italien är på väg att hetta till rejält.
Under devisen "Vakna Italien! Det är dags att bli civiliserade" väntas demonstrationer till stöd för en ny partnerskapslag i dag äga rum i 90 italienska städer..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

15.30 Följ regeringens presskonferens om las-utredningen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tar emot den kontroversiella las-utredningen..

DI - 5 minuter sedan

C och L slår tillbaka efter ministerns sågning: ”Ska genomföras”

Bråket mellan Januariavtalets partier bubblar nu upp till ytan. När förslagen om ny arbetsrätt presenterades på måndagen haglade utspelen….

DI - 5 minuter sedan

Mark Zuckerberg får intern kritik för flathet mot Donald Trump

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg får svidande intern kritik för att sociala medier-jätten till skillnad från Twitter lät president Trumps….

DI - 15 minuter sedan

USA-terminerna pekar nedåt

Terminerna för de ledande amerikanska börserna drog sig nedåt med en timme kvar till måndagens öppning, efter att ha pendlat kring….

DI - 15 minuter sedan

Paradox öppnar studio i Barcelona

Paradox öppnar en ny spelutvecklingsstudio i spanska Barcelona - Paradox Tinto..

DI - 30 minuter sedan

Spanien lockar med sol och öppna stränder

Stränderna har öppnat i hela Spanien – förutom i Barcelonas stadsområde. Och i Bilbao välkomnar Guggenheimmuseet besökare för första gången….

DI - 30 minuter sedan

Skönhetsjätten rusar på affär med KKR

Skönhetsbolaget Coty är överens om att sälja majoriteten i sin hårverksamhet, som inkluderar märken som Wella och Clairol, till….

DI - 45 minuter sedan

Färre svenskar oroar sig för coronavirusets följder

Svenskarna oroar sig allt mindre för vilka följder coronavirusets spridning kan få för dem själva och deras anhöriga, visar en ny enkät..

DI - 45 minuter sedan

Gileads vaccinkandidat når inte fram än

Gileads coronavaccin kandidat Remdesivir når inte riktigt fram till målet än, visar läkemedelsbolagets övergripande fas 3-studie. .

DI - 45 minuter sedan

Leif Östling: ”En stor kris – jag har inte upplevt någon av det här slaget”

Scaniaveteranen Leif Östling noterar dagens besked från Scania, och förklarar att det är politiskt svårt att snabbt genomföra kraftfulla….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.