Regeringen > Nyheter

Tuesday, 02 June, 07:26

Regeringen - 28 okt 11 kl. 13:35

Slutbetänkande om sänkt moms på vissa tjänsterRegeringen har i dag tagit emot slutbetänkandet från Utredningen om sänkt moms på vissa tjänster. Utredningen föreslår inte sänkt moms på någon av de tjänster som analyserats i betänkandet då man bedömer att det inte är samhällsekonomiskt effektivt att sänka momssatsen. Sänkt moms skulle inte heller innebära någon regelförenkling för företagen. Pressmeddelande: Utredningen om sänkt moms på vissa tjänster överlämnar sitt slutbetänkande SOU 2011:70 Sänkt moms på vissa tjänster? Finansdepartementet, 28 oktober 2011.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Utredningen, SOU, Sänkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slutbetänkandeom , sänkt, moms, vissa, tjänster
Regeringen - 27 sep 17 kl. 15:30

Genomförande av vissa straffrättsliga åtaganden för att förhindra och bekämpa terrorism

Utredningens uppdrag, som redovisas i detta slutbetänkande, har varit att dels ta ställning till om Sverige ska tillträda tilläggsprotokollet till Europarådets konvention om förebyggande av terrorism (CETS nr 217, tilläggsprotokollet) och vilka lagändringar som i så fall krävs, dels analysera behovet av de författningsändringar som behövs för att genomföra terrorismdirektivet..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jun 18 kl. 06:01

Feltänkt om public service

Public service-bolagen kommer att formligen kunna vältra sig i pengar framöver, och det kommer inte att ges några större begränsningar av vilket innehåll de skall sända. Den politiska enigheten om detta var märkligt stor när den så kallade public service-kommittén presenterade sitt slutbetänkande i går..

Ekonomistas - 31 maj 17 kl. 00:55

Mekanismer för skolval

På senare tid har det varit ovanligt många utspel i skolvalsdebatten. Exempelvis vill SSU låta socioekonomiska faktorer bestämma elevplacering och Skolkommissionen vill lotta ut platser i skolor med högt söktryck. Debatten är viktig eftersom klyftorna mellan de svenska skolorna växer och elevsammansättningen inom varje skola blir allt homogenare.

Nyan - 16 jun 17 kl. 10:40

Vad ska hända med självstyrelsen? Här kan du läsa hela förslaget!

  Den parlamentariska Ålandskommittén har blivit klar med sitt förslag till förnyelse av Ålands självstyrelsesystem. Kommittén överlämnade idag sitt slutbetänkande till minister Anne Berner som i regeringen handhar ärenden som gäller Ålands självstyrelse. Här kan du läsa hela betänkandet!

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 15 kl. 18:23

Sveriges oseriösaste utredning.

Digitaliseringskommissionen borde ha fått ytterligare fyra månader på sig att arbeta. Då hade ordföranden Jan Gulliksen kunnat lägga fram sitt slutbetänkande den 1 april istället för den 1 december.Och då hade utredningens förslag att kvinnor som går högre it-utbildningar ska få studielånen avskrivna kunnat betraktas som ett ovanligt genomarbetat aprilskämt.

Sydsvenskan - 04 dec 15 kl. 18:23

Sveriges oseriösaste utredning.

Digitaliseringskommissionen borde ha fått ytterligare fyra månader på sig att arbeta. Då hade ordföranden Jan Gulliksen kunnat lägga fram sitt slutbetänkande den 1 april istället för den 1 december.Och då hade utredningens förslag att kvinnor som går högre it-utbildningar ska få studielånen avskrivna kunnat betraktas som ett ovanligt genomarbetat aprilskämt.

BT - 19 apr 13 kl. 07:43

Valet är ingen melodifestival

Det mest kittlande i den parlamentariska vallagskommitténs slutbetänkande är förslagen om e-röstning. Istället för att behöva släpa oss till skolan eller biblioteket eller annan vallokal, ska vi kunna sitta kvar i soffan hemma. Kanske kombinera med att rösta i någon Idoltävling.

Kristianstadsbladet - 19 apr 13 kl. 04:00

Räkna med digitala röster

Foto: Scanpix
I valet 2018 kan det bli möjligt att rösta vid datorn. Det är en viktig förenkling för väljarna.
I onsdags presenterade vallagskommittén sitt slutbetänkande.

YA - 19 apr 13 kl. 04:00

Räkna med digitala röster

Foto: Scanpix
I valet 2018 kan det bli möjligt att rösta vid datorn. Det är en viktig förenkling för väljarna.
I onsdags presenterade vallagskommittén sitt slutbetänkande.

Nerikes Allehanda - 18 okt 13 kl. 05:02

SD måste få ut sitt valmaterial

Det har förekommit några gånger att brevbärare har vägrat dela ut material som de anser vara för obehagligt för att dela ut. I de flesta fall har det handlat om tidningar, valmaterial med mera från främlingsfientliga partier och grupper. Någon gång har Sverigedemokraterna drabbats.

Regeringen - 04 apr 17 kl. 16:40

Samlad kunskap – stärkt handläggning

Slutbetänkande av Utredningen om en mer jämställd och rättssäker försäkring vid arbetsskada. Utredningen har haft i uppdrag att se över försäkringen vid arbetsskada. Syftet med översynen är enligt direktivet att kvinnor och män ska ha lika möjligheter att få skador godkända som arbetsskada.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.