Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 30 May, 05:22

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 15:13

Facken JO-anmäler Försäkringskassanförsäkringskassan JO-anmäldes på fredagen av juristerna på LO-TCO Rättsskydd efter ett uttalande av generaldirektören Dan Eliasson i en intervju i SR:s Ekot. I Eko-intervjun hävdade Eliasson att formuleringen "stadigvarande nedsatt arbetsförmåga" vid sjukersättning inte innebär "resten av livet". Det motsägs, enligt fackens jurister, av försäkringskassans egen bedömning..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
JO, Försäkringskassan, LO-TCO Rättsskydd, Dan Eliasson, SR, Ekot, Eko, Eliasson, Försäkringskassans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facken, JO-anmäler, Försäkringskassan

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fortsatt lågt väljarstöd för L

Liberalerna får bara stöd från 3,2 procent av väljarna den senaste månaden. Det visar Svensk väljaropinion – en sammanvägning av flera mätningar som Kantar Sifo gör för SR Ekot en gång i månaden. Det är det lägsta noterade stödet för partiet sedan denna.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Lufthansas räddningspaket säkrat

EU och den tyska staten har kommit överrens om ett räddningspaket för Lufthansa. I utbyte mot paketet, som ger flygbolaget 9 miljarder euro i stöd, har Lufthansa gått med på ett antal eftergifter, bland dem 24 landningsrättigheter per dag i Frankfurt oc.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Demonstrationer stängde Vita huset

Oroligheterna som bröt ut sedan den svarte amerikanen George Floyd dött under ett polisingripande fortsätter över hela USA. I Washington har, enligt amerikanska medier, särskilda polisen Secret service stängt av Vita huset, och ingen får komma in eller.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Osäkert väder hotar dagens rymdfärd

Lyfta eller inte lyfta? Nasa väntar spänt på väderleksprognoserna för att avgöra om den privata Space X-raketen kan skjutas upp under lördagen. På fredagen uppgavs chansen vara 50 procent.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Tre skadade i olycka med fyrhjuling

Flera personer skadades när en fyrhjuling körde in i ett hus i Hedemora under natten mot lördag, uppger polisen på sin hemsida. Enligt Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, är både skadeläge och vad som har hänt fortfar.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Bulgarien öppnar gränsen

Bulgarien öppnar sina gränser för EU-medborgare. Från och med måndag slopas den obligatoriska karantänsperioden på 14 dagar för resande från EU. Men inte för svenskar.

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Åtalas för mordförsök, vapenbrott och stöld

En man i Kramfors åtalas för mordförsök, grovt vapenbrott och stöld. En natt i mitten av mars sköt han en annan man i bröstet med ett stulet gevär, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Åklagarsidan menar att det var ett planerat dåd och väcker åtal f.

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

John Lundvik vann ”Let's dance”

John Lundvik och hans danspartner Linn Hegdal stod som slutgiltiga segrare i årets säsong av "Let's dance". – Våga drömma, och ge allt om ni tror på det för då blir det fan alltid rätt, säger Lundvik till tittarna som röstat på honom. Finalen i "Let's d.

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Fina försommardagar under pingst

Hela landet belönas med strålande väder under pingsthelgen. Solen flexar sina strålar både lördag och söndag. Visst väntas några stackmoln men solen snor ändå huvudfokus i SMHI:s prognos för helgvädret.

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Fyra nederländska stridsfartyg passerade genom Östersund

Har omhändertagit två ton kokain och beskjutits av pirater..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.